Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

neviditelní

04. 12. 2020
0
7
228
Autor
zd.hledač

Páni, tak to teda valím oči! Já věděl, že existují, jenom se o nich nesmí mluvit. Státní zájem, utajené skutečnosti, agenti, znáte to... A hle, zde důkaz: Oni jsou!

Po přijetí do Literárního klubu Petra Bezruče jsem byl překvapený, že máme dva členy nevidomé. Nejen že tvoří skvělé věci a vydávají fajne knížky, ale oni jen nesedí u PC s programem, který jim pomáhá přepisovat mluvené slovo, oni chodí na každé setkání Klubu! Mají mou velkou úctu a obdiv, a tak jsem si řekl, že se tu o nich zmíním... Pcha, jenže kam se náš Klub hrabe na Písmák! Dva nevidomí jsou naprosto nic proti...

...proti sedmnácti neviditelným!!!

Já vím, myslíte si, že kecám, že to nemůže být pravda, tak tedy důkaz:

+17 neviditelných

Zíráte, co? A to ještě netušíte, že včera jsem jich tu přistihl jen jedenáct! Za 24 hodit o šest víc! Neskutečný server... Nejen že některým nestačí, že jsou tu jako fejk pod cizím jménem, ale jsou až tak důkladní, až se pro sichr stali rovnou neviditelnými

Jako Zdeněk Hledač si musím dávat pozor na pusu, přece jen jsem skutečná osoba se skutečným jménem a vše, co napíšu, za tím si musím stát... Psát tu pod fejkem, taky bych si víc otvíral hubu, ovšem dokázat být neviditelný, páni, to bych si teprve užil svobody slova! To bych kritizoval, poučoval, moudré pindy rozhazoval...

No nic, zmíním se na setkání Klubu, že mít dva nevidomé je sice určitá zajímavost, ale ve světě jsou mnohem dál, mají i neviditelné autory, důkaz dodám... Paní předsedkyně z toho nebude mít radost, sponzorům se to bude muset utajit úplně, náš rozpočet je docela napjatý.

Uff, to jsou teda věci... 

 

7 názorů

zd.hledač
13. 12. 2020
Dát tip CHT

jaj Valaši! :-)  


CHT
10. 12. 2020
Dát tip

"Moja řeč, Mařo, z huby´z ně to vzaua", zní ze Skácelovy rodné vsi, kterou jsem míval půl života hned za humny.

No a na druhém našem koncu Galuška - Zdeněk, výborný literát - našel též takové Pazoury a postavil jim věčný pomník v replikách starosty Mrňúsa..

Tož sa mívaj, ogaro!

(aj na Valachoch sem slúžiu a abych citoval jinou legendu, Majstra Kubíka - vlastně to bylo asi Kubík Filik - tak z Moravy zme tam byli enom my. Ostatní šecko Valaši.)


zd.hledač
09. 12. 2020
Dát tip CHT

CHT - čoveče, připomněl jsi mi všechny servery kde jsem kdysi byl! uff, už je to za mnou, přestal jsem se stydět za své jméno a svůj ksicht a svou mizernou tvorbu ... taky mi to sežralo děsně času, to věčné plkání... odvahu synci a cérky!!! :-)


zd.hledač
09. 12. 2020
Dát tip CHT

to já netuším, co je dovoleno neviditelným, hlavně že jsem dokázal jejich existenci :-) jojo, psát pod pseudonymem je běžné... větší problém mám se samozvanými kritiky schovanými za fejk, já se ovšem takovým dost vyhýbám, já mám raději živé skutečné lidi, takový ten starý přístup: "Tohle říkám já, Franta Pazour, na svou čest a jméno!" ... :-) 


Jestli mohu reagovat.....v neviditelných můžeš pouze číst díla autorů, ale jakmile otevřeš seznam zobrazeno, vidíš, kdo dílo četl.....stejně tak u komentáře potažmo tipu se zobrazí jeho autor.....a jestli ti vadí, že zde máme místo jména přezdívky....vzpomeň si kolik autorů psalo pod pseudonymem....tož tak


CHT
05. 12. 2020
Dát tip

Hele, nechci ti do toho kecat, ale mám za to, že jako neviditelný zde můžeš jen číst, nikoliv pindat. Na rozdíl třeba od Totemu, kde jsem si užil neskutečné věci s jedním skutečným trollem, jen proto, že jsem se dal docela dohromady - virtuálně - s jednou poměrně kultovní autorkou, a to jen velmi přechodně. Velmi se divím třeba Jonáši Hájkovi, že tu platformu stále používá, ale zas mít jeho potenciál.....No, egil by mohl vyprávět.

Vůbec, když to srovnáš s tím výletem na Kokotín...PP (pište dpovídky) se změnil v direkt marketing s nepokrytě komerčním účelem, Poetikon je tak trochu Demi Sec, jen snad SASPI v rukách divadelníků ctí maximu litera především. Jo, vidiš, Literra byla velmi důkladným projektem s vymakaným prostředím. No a to jsou jen ta stará amlit fóra. V novějších se už neorientuji. Ale nemyslím si, že by to tu postrádalo bazální slušnost. Nemrzí mne, že např. admini mé politické říkačky (z mého pohledu celospolečenské s humorem) stáhli z hlavní strany, je to naopak důkazem toho, že neviditelní nemohou škodit (proč je někde umožněna anonymní diskuze i zůstává stálou záhadou).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru