Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Akce "Polní zrnko" & Muž činu

17. 12. 2020
3
7
346
Autor
Delfín

Dvě drabble povídky na zadaná slova: ucho*párat*kvočna*pomalý*upřeně.

 
 
Stará kvočna se upřeně zadívala na ty malé čiperné opeřené kuličky, které se batolily všude kolem ní, pak si načechrala peří, zvedla zobák k nebi a ostrým hrdelním hlasem zavelela: "Kuřátka, na můj povel, za mnou v zástup nastoupit!" Nastalo velké zmatené hemžení, ale nakonec se všechna seřadila do onoho požadovaného pochodového útvaru, který uzavíralo takové černé ucho, které kvočna zprvu nechtěla ani přijmout, ale po pár víčkách tuzemáku od hospodáře změnila názor a podstrčeného "plivníčka" adoptovala. 
Ještě jednou pomalým pohledem přejela své bojové družstvo... Nehodlala se párat s maličkostmi a tak zavelela: "Pochodem vchod!" 
Akce "Polní zrnko" právě začala!
***
Pepa si vzal z ledničky pivko, pomalými doušky ho upíjel a upřeně se zahleděl na televizní obrazovku, kde brzy mělo začít fotbalové derby Sparta versus Slávia. Celý den makal, aby splnil všechna manželčina přání. Měl je zapsána ve svém bloku a odfajfkována jako splněná, takže si teď hodlal vychutnat oblíbenou zábavu...
Najednou se otevřely dveře a dovnitř vpadla jeho žena s tchýní. 
"Ty už zase sedíš před televizí jako kvočna na vejcích?" vyčetla mu Mařka. "Včera jsem zmínila, že není čím topit, ale ty jsi jedno průchozí ucho!"
Nehodlal se s ní párat! Vytáhl blok a rázně pronesl: "Koukni sem!"
 

7 názorů

Delfín
20. 12. 2020
Dát tip

Prosecký: Kouzlo podobných minipovídek spočívá v tom, že mívají otevřený konec...Zkušený písmák jako ty s tím určitě poradí a nějaké pokračování si vymyslí. Stačí navštívit přítele Trautenberka a poklábosit s ním při džánečku grogu, přihřátého v mikrovlnce. Paní Músa se jistě přidá! :-)


Prosecký
20. 12. 2020
Dát tip

Jak to s tou manžekou dopadlo? 


:-)))))))))))


Delfín
18. 12. 2020
Dát tip

Jsem tomu vážně rád,

že čte mne blacksabbath...

:-)


Já jsem si s chutí přečetla....*/***


Delfín
18. 12. 2020
Dát tip

Tak tohle je takový workshop na portálu piste-povidky.cz. Je to každý měsíc první víkend, zadává to jedna autorka, vkládá se jen od soboty 12:00 do neděle 12:00.  Pár se nás tam vždy sejde, když je čas.

Když tam nakoukneš a rozklikneš na liště nástěnku, pod ní jsou skryta zadání. Kdežto když vlevo zvolíš povídky a drabble, vyběhnou ti jen ta drabble, mají bílou poznámku "pro den drabble xxx."

V drabble koutku (vlevo na liště) tam jsou dva generátorky náhodných slov (3 nebo 5), můžeš je využívat i jako nepřihlášený. Drabble je útvar na sto slov, častěji povídka, ale lze i veršované. (Odkaz www.pocet-znaku.cz to krásně průběžně počítá, pak stačí jen to zkopírovat. Ovšem umí to mnohem víc! Jukni na to!)

Já jsem spíše veršotepec, ale tam mne to chytlo, napřed jsem zkusil padesátku, pak mne zlákalo i drabble. Já zpravidla dávám povídky i veršované drabble. 

Taky jsem si už sám vygeneroval svá slova a zkusil obě varianty. Zkus to taky! :-)


Hezký, zábavný, hravý. tyhle cvičení si dáváš sám, nebo je to v rámci nějakého worshopu? 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru