Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Penízek pro štěstí

20. 12. 2020
4
13
287
Autor
Numa

Vědělas od samýho začátku, 

že ten den přijde. A až přijde, 

bude tě to kurevsky bolet. 

Tak ne. Je to ještě horší.

V srdci ti vybuchl granát

a ty do tý díry čumíš jak do propasti.

Hoď tam penízek pro štěstí.

Přej si něco. Slyšíš?

Nebo tam skoč a zmiz. 

 

 


13 názorů

annnie
22. 12. 2020
Dát tip

No já žasnu, jaký emoce se ti (viz reakce výše) podařilo vzbudit, už tohle samo o sobě je úspěch, ne? Zatím jsem od tebe nic jinýho nečetla, ale tahle báseň se mi zdá (až na Alexandra) vlastně nedoceněná a její vypjatej a zároveň sebeironickej tón se mi líbí. Tak taky dávám tip.


elína m.
21. 12. 2020
Dát tip

Ne, Alexandr si rozhodně takovou reakci nezasloužil, ale je to jistě velmi rozumný člověk(odpovídá na vše s rozvahou a velmi obšírně, ještě zpětně uvažuje o tom, co napsal a vzápětí to mění...) a chápe, že se neobracím ani tak k němu jako k Alexandrovi jako spíše k bublině, které jest součástí.

...A po té, co vidím, jak prudce měníš masky, usoudila jsem, že už nebude potřeba ani náš vzájemný kontankt. Proč už taky ? Všem doposud zúčastněným je vše jasné.


Numa
21. 12. 2020
Dát tip

kdykoli :)


Numa
21. 12. 2020
Dát tip

Elíno, vážím si toho,že se vyjadřuješ k tomu, co píšu, a v lecčem máš i pravdu. A stejně tak se mi líbí podpora a vzkazy od Alexanderra. Ale tvoje poslední reakce na A. mi přijde trochu přehnaná. Vlastně se mi zdá, že potvrzuje tvoje neurotické,unáhlené a nevyrovnané chování a že si takovou reakci Alexanderr zkrátka nezasloužil. 

Všem děkuji za reakce i za tipy. Vždy mě potěší, když se někdo vyjádří, ať má názor jakýkoli.:-)


elína m.
21. 12. 2020
Dát tip

Alexandře,

vzhledem ke slohu, jakým píšeš, jsem pochopila, kdo jsi a kam patříš. Dříve jsem se pokoušela o mezibublinový dialog, ale vedlo to pouze k brutálním konfliktům a zvětšováníní nenávisti mezi bublinami, takže jsem usoudila, že jistých bulin není radno se dotýkat ani holubím pírkem. Proto tímto unáhleně, impulzivně a neuroticky ruším veškeré kontakty s tebou v rámci udržování klidu a míru na Písmáku a přeju ti hodně přímo makedonských úspěchů.


lawenderr
21. 12. 2020
Dát tip Numa

mi to přijde docela optimistické :) že se dokážeš postavit vlastní bolesti a ještě si ze sebe dělat legraci ... díry po granátech jsou tu proto, že už nejsou potřeba :)

 


Dagmaram
21. 12. 2020
Dát tip Numa

je to o bolesti, které bys chtěla uniknout

zmizet


elína m.
20. 12. 2020
Dát tip Fidzi

Numo Pompilie,

na mne je tvůj styl příliš zbrklý a plný neovládaných emocí. Jako by ses chtěl z něčeho vypsat. Že by snad z nenávisti ?  ...Říká se, že je dobré vypsat se z toho, tak se z toho vypisuj.

Tvůj historický předchůdce byl ovšem člověk spíše rozumný a rozvážný. Myslíš, že by ses časem mohl k něčemu takovému dopracovat, až všechnu tu zlobu, které jsi plný, vyždímáš do básní?

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru