Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ohlédnutí za rokem 2020

30. 12. 2020
4
12
383
Autor
babca

Jestli to bude filozofické zamyšlení?Možná...

Tak nám opět končí další rok,rok 2020. Kulaté číslo,osudové číslo.Pro mnohé rodiny smutné číslo.Pro další je to rok naděje do budoucna.

Mnozí z nás se letos rozhodli změnit svůj život,začít žít zdravěji aby zlepšíli svoji odolnost vůči chorobám.Je to takové logické,pro nás Čechy.Klidně si systematicky podrýváme zdraví špatnou stravou,alkoholem,drogami...a pak najednou odněkud přiletí jeden malý vir a převrátí život nejen náš ale život celého současného světa naruby.A lidé z čista jasna začínají procitat z nějakého snu,najednou jsou mnohé věci,které vlastní nebo chtějí vlastnit naprosto zbytečné,protože se začínají setkávat s něčím co nedokáží dost dobře pochopit,dostávají strach,nebo situaci zlehčují,ale počet obětí  děsí asi všechny...a to se mlčí o obětech,které umírají na jiné nemoci,tzv. v d§sledku tohoto malého zpropadeného viru.

Všichni doufjí,že tento zpropadeně nebezpečný rok skončí a ten příští nám dá naději.Naději ke zlepšení života,naději že díky očkování přežijeme a že nebudeme přicházet o naše nejbližší,že z nebezpčného viru se stane zkrocená lehká viróza,která nás už nikdy nebude ohrožovat na životě.

jen mám trochu obavy,že až tot všechno překonáme tak se všichni otřepeme jako mokří psi a vrátíme se opět k nebezpečnému konzumnímu životu bez nápadu a jiskry.

Přesto doufám,a přeji všem lidičkám aby začali od prvního dne žít nový život,a měli pevné zdraví a optimismus a víru.Všem přeji nadějný rok 2021.


12 názorů

babca
23. 02. 2021
Dát tip

S tím souhlasím,Prosecký,jsme sobečtí sami k sobě.Dostali jsme jedno tělo,a chováme se k němu macešsky.Neposloucháme své staré rodiče když nám říkají""nesedej na tu studenou zem,nachladíš se"",pořádně se obleč ,aspoň tři vrstvy oblečení,nebude ti zima"",to jsou jen ty připomínky když jsme byli malí nebo pubertální a mysleli jsme ,že jsme snědli rozum světa a naše babičky a dědečkové jsou sto let za opicemi....jak jsme se mýlili,někdo na to přišel dříve ,a někdo později...pravda je taková,že my potřebujeme ty naše dědy a bábi,protože oni nám předávají ty zkušenosti a ponaučení,která pocítili sami na sobě.Když pak slyším jak někdo říká,""no a co,však jsou staří ,stejně by umřeli,bez covidu nebo s covidem""..je mi smutno a jsem vzteky bez sebe...a proto chraňme si své zdraví a tělo,máme ho jen jedno..


Prosecký
23. 02. 2021
Dát tip

Češi se proto chovají tak špatně ke svému zdraví, protože na ty nemocné doplácejí ti, kdo se o svoje zdraví starají. Chybí také spoluúčast. Je-li péče o zdraví /zdánlivě) zadarmo, nikdo si jí neváží.


babca
23. 02. 2021
Dát tip

moc děkuji,pracuji už na dalším obrázku tak snad ho brzy dokončím.


babca
23. 02. 2021
Dát tip

tak to naprosto souhlasím,jen mám pocit,že tohle co se u nás děje není jen na vládě,je to hlavně taky na nás.


vesuvanka
22. 02. 2021
Dát tip

Evi, děkuji za milé přání. Ke galerii obrázků jsem Ti na Seniortipu napsala komentář. Obrázky jsou krásné. Přeji Ti hodně zdraví, štěstí a tvůrčího elánu. Budu se těšit na další obrázky :-)))


Prosecký
22. 02. 2021
Dát tip

Mnohem větší obavy než z coronaviru mám z pokračující devastace naší svobodné solečnosti směrem k byzantské oligarchii. Zemře-li dalších 50.000 lidí na covid navíc proti těm 100.000, kteří umírají každý rok, bude to velmi smutné. Upadne-li všech 10 mil. obyvatel do osidel autoritářského režimu, bude to zdrcující.


babca
22. 02. 2021
Dát tip

děkuji moc,už jsem dala pár ranných obrázků na ty stránky,co tam  chodím obdivovat tvoje obrázky.Přeji ti hodně štěstíčka a hlavně zdraví abychom to všechno zvládly a mohly se ještě dlouho radovat z rukou zapatlaných barvami a pastely,je to úžasné když se člověk koukne na prázdné plátno a za pár hodin na něm vykouzlí nějakou svoji představu...ať se ti daří děvče...


babca
22. 02. 2021
Dát tip

díky Já Lucie píšu,tak nějak to ze mne vychrlilo a na překlepy a pod. jsem nějak nekoukala...průběžně se ke svým dílkům vracím a opravuji...díky za kritiku a přeji opravdu úspěšný rok,nebude lehký,hodně věcí budeme muset přehodnotit a začít dělat jinak,ale věřím,že to zvládneme...užívej si každý den,babča


Babco, povedené, přesné a pravdivé ohlédnutí! Ano, kéž by se z viru stala viróza. Musíme žít v naději. 

Přeji Ti, aby další rok byl lepší! Ať se Ti daří!

Také mě při čtení rušilo několik překlepů, chybějící čárly, velká písmena... zkus opravit :) Ale i já dávám tip!


srozumeni
01. 01. 2021
Dát tip

Zamyšlení, úvaha a přání se mi líbí. Trošku mě při čtení ruší několik překlepů a chybějící čarky v souvětích, ale i tak tip...***


vesuvanka
30. 12. 2020
Dát tip

Evo, i Tobě hezký příští rok :-)))


bixley
30. 12. 2020
Dát tip babca

Někteří se začali otužovat nebo provozovat různé sporty a venkovní aktivity. Třeba jim to vydrží. Hezký rok i Tobě.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru