Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Haiku 2021/1

09. 01. 2021
8
7
255
Autor
verulinda

 

        plné krmítko

        sem tam  pípnutí

        zákaz pohybu


7 názorů

elína m.
12. 01. 2021
Dát tip

Možná, že poloprázdné ulice měst přenášejí dojem prázdnoty i na krmíka. Jedna věc je ale dojem a druhá věc je matematika. Per_zay, který je ornitolog a sčítá ptáky, tvrdí, že sýkorek přibývá.


verulinda
11. 01. 2021
Dát tip

však to je jasné, elino m., ale už tu měly být od prosince a nic a že neslyším ptačí zvuky to je taky divné, všechno vypadá tak nějak opuštěně, bez života


elína m.
10. 01. 2021
Dát tip

Verulindo,

já si myslím, že sýkorkám je koronakrize šuma fuk. Nevěřím, že by brzy nepřiletěly na krmítko plné slunečnicových semen.

...I když - jedna vyjímka by tu být mohla. Během zimních měsíců se u nás vyskytuje mnoho krahujců ze severu. Ti loví prakticky výhradně malé ptáky a často na ně číhají poblíž krmítek. Méně chytří dravci se moc nemaskují a tak mohou bázlivé sýkorky i jiné ptáčky zastrašit.


verulinda
09. 01. 2021
Dát tip blacksabbath

elino m., máte pravdu, ale zákaz přes den vlastně platí i pro lidi, kteří by chtěli např. jít na nějaký sport, do kina atd., protože je zavřeno a přes den jen na nákup,  když nic nefunguje, a já opravdu téměř neslyším švitoření ptáků, hlavně mi sem přestaly létat sýkorky a to mne mrzí, když sedím u okna a vidím  plné krmítko bez ptáčků, kteří mne rozveselují a já mám pak radost, no doba je hrozná....

Andělko 1 , díky


Andělka1
09. 01. 2021
Dát tip

:-))


elína m.
09. 01. 2021
Dát tip

...Ale u krmítek v marketech je stále živo! Musí se hýbat oběživo.

Zákaz pohybu platí jen v noci. Chuděry sovy. Hraboši mají pré.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru