Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nápis

09. 01. 2021
13
18
426
Autor
Dagmaram

jezdím okolo něj a pokaždé mě to vezme

a tak jsi tu,
koukáš se z fotky,
nesvůj,
jak tě úřednice stajlovala
na občanku,
ale s koutkem do úsměvu,
pro který jsi ji všem rozdal,
prý na památku.
Jako bys tu visel ve vzduchu a odcházel
nekonečně,
vzal si sebou kousky srdcí
a její asi docela.
Pověsila tam tvoje boxerský rukavice,
najednou vím, kdo jsi,
a to mě vzalo.
Přemýšlím, jak může čelo tiráku
pohnout duší.
Vypadla tu z tebe
a vystoupala ve spirále jako kulička polystyrenu.
Jednou se zastavím
a přejedu prsty zlatý nápis
 
jsi tady?

18 názorů

Dagmaram
18. 01. 2021
Dát tip

to mě nenapadlo, že už je to tam navíc. Nový pohled na věc. Emotivní jsem. Taky jsem tohle dílko musela řádně odstrojit než jsem ho předložila. Jinak učiněný vánoční stromeček a svátky už jsou pryč. . Díky za zastavení :-)


a2a2a
18. 01. 2021
Dát tip

hezké texty máš, krom jiného i proto, že jsi evidentně emotivní bytost, ale to tě také nutí být doslovnou, což není ku prospěchu, viz závěr se zlatým nápisem. Ale za tip určitě.


Dagmaram
12. 01. 2021
Dát tip

Bixley, díky za zastavení. To je smutný příběh. Musí to být hrůza i pro toho řidiče. Nedávno se mi stalo, že jsem autem shodila cyklistku. Byla jsem z toho úplně vedle. Připadala jsem si jak ve špatném filmu. Svědci pak vypověděli, že na mě cyklistka najela a zkřížila mi dráhu, byla to tedy její vina. Naštěstí měla jen ulomený zub a naraženou ruku. Takže všechno  vlastně dobře dopadlo. Ale chyběl chloupek ....

 

Tvoje hodnocení textu mě moc potěšilo, děkuji :-)


bixley
12. 01. 2021
Dát tip

U nás v Praze na Proseku u křižovatky je křížek a u něj bývají svíčky a květiny. Nějakápolicistka (!) tam před pár lety srazila čtrnáctiletou dívku.

Skvěle napsané.


Dagmaram
10. 01. 2021
Dát tip blacksabbath

Evženie, je to tady s náma takový křehký. Je zajímavý, že jsme se naučili s tím žít. Ono, na všechno se dá asi zvyknout, i na smrtelnost. Jen u těch co odejdou předčasně, tam se to chápe strašně těžko.


Dagmaram
10. 01. 2021
Dát tip

kočkodane, dnes to fakt na vtip nebylo, díky za tvůj důvtip :-)


Dagmaram
10. 01. 2021
Dát tip blacksabbath, Alegna

black, vždycky přemýšlím, jestli je to správný místo pro připomínání si blízké duše zrovna v místě nehody. Já bych tam asi pokaždé umírala s ním. Tohle nevím, jestli bych unesla.


Dagmaram
10. 01. 2021
Dát tip

Alegno děkuji za krásný komentář. Vždycky si to frčím v autě, tak nějak zabraná do sebe. Ale jak míjím malý pomníček s těmi boxerskými rukavicemi, to mě vždycky probere. Je za tím něčí nekončící smutek - stále čerstvé květiny, svíčky ..


annnie
09. 01. 2021
Dát tip

Smutnej příběh - dobrej text. Určitě tip a pá a.


Andělka1
09. 01. 2021
Dát tip

Každý den:

"Počet dopravních nehod stoupl loni meziročně o 2 808 na 107 572. Pozitivní zprávou ale je, že při nich zemřelo o 18 lidí méně než v roce 2018, konkrétně tedy 547. To je třetí nejmenší počet od roku 1961, odkdy se statistika vede. Přesto by mohlo být ještě o dost lépe." zdroj net. Není to zbytečné...a  lidé se nebojí, že zrovna dnes to budu já, si ani ve snu neříkají.


Cestou na sever míjím spousty památníčků. Tam stačí chvilka nepozornosti a už se nevrátíš.


Kočkodan
09. 01. 2021
Dát tip

 

Samozřejmě ze sebe neudělám veřejně necitlivé hovado (pokud už není pozdě) nějakým pokusem o humor. Naopak ti zcela vážně tvoje dílko moc pochválím.


To mě vzalo....(u nás je u nové čtyřproudovky pomníček...bílá váza, bílé kytky, bílý kříž.....bez nápisu.....rodina ví.....).....*/*****************************


Alegna
09. 01. 2021
Dát tip

pěkně slovy vykreslené..... moc hezká místa

....jako bys tu visel ve vzduchu a odcházel  

nekonečně.....

a nejen i další

tvoje fantazie je mi příjemná, ráda jsem si snila s tebou*****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru