Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Líbačka s Brežněvem

15. 01. 2021
9
13
493

Leden 2021.

Přišel ke mně můj život a schoulil se v rohu pokoje do klubíčka. Skočil jsem do večerky pro pár piv a snažil se svůj život nakopnout.

Pak jsem pozval kamarády a rozmlouvali jsme o tom, co všechno lze v životě dělat. Z police jsem vytáhl tlustou knihu a začal z ní předčítat nesouvislé pasáže. Kamarádi zatím hráli flašku a pozvali i Brežněva, který přinesl pár lahví vodky.

Leonid Iljič se chtěl se mnou líbat, ale já musel na mobilu kontrolovat svůj účet. Někdo navrhl, že je třeba najít smysl života. Byl to vysoký muž s monoklem, který pravil něco velmi učeného, co mi unikalo.

 

O půlnoci jsme si všichni vzájemně měřili tep.

Věřili jsme, že dokud neztratíme kontinuitu, budeme žít. Měli jsme už všichni pěkně nakoupeno a Brežněv se převlékl do dámských šatů, ale ani tak se s ním nikdo líbat nechtěl.

Já si chtěl ještě chvíli číst, ale pak jsem se začal modlit. Odříkával jsem Otčenáš, zatímco kamarádi s Brežňěvem už chrápali. Pak jsem ale ztratil souvislost a došlo mi, že smrt je milosrdnější, než jsem si kdy dokázal představit.


13 názorů

elína m.
20. 01. 2021
Dát tip

Zajíčku,

já si potrpím na ruskou historii zrovna tak jako ty. Právě teď jsem zveřejnila historické dílo V předvečer.


Děkuji ti, Elíno m.


elína m.
18. 01. 2021
Dát tip

Tak Brežněva bych na párty opravdu nezvala. Původním povoláním to byl politruk, než se stal totalitním diktátorem. Nechat se od Velkého Inkvizitorra přesvědčovat o Víře a pak se s ním ještě líbat? To by bylo horší než návštěva v sado- maso salonu. Tip.  


Děkuji všem.


Luzz
16. 01. 2021
Dát tip

mně to přijde dost nesourodý, jedno přes druhý... přidáme brežněva, aby to bylo zajímavější, trochu líbivých pseudofilosofických keců... navíc mi připadne, že často načneš obraz (život se stočil do klubíčka), pak přijde třeba ještě jedna zmínka - "co všechno lze v životě dělat" - čtenář čeká, co teda s tím životem bude... ale pak tuto linii opustíš a už s ní nepracuješ... jen snad ta smrt na konci že by odkazovala k životu? jenže pokud ano, tak je to příliš zkratkovité a prvoplánové... nevim. prostě pro mě je to typ textu, který se tváří hlouběji a promyšleněji, než ve skutečnosti je.


Pěkně filosoficky zachycené momenty... Dobrý práce! Pro Tebe je tu tip!


K3
16. 01. 2021
Dát tip

Podobenství o Brežněvovi /který asi představuje dávné časy totality./ Vyvolávání duchů starých pořádků... a konfrontace s dneškem?


Kočkodan
16. 01. 2021
Dát tip

 

Ani mne by ústa Leonida Iljiče k pocelu nikterak nevábila. Četba tvého dílka byla určitě příjemnější.


annnie
15. 01. 2021
Dát tip

Jo!!!

Chytili jsme Brežněva / už ho máme / už ho máme

chytli jsme ho živýho / co s ním teď uděláme?

Zabijeme ho / počůráme ho /

vystavíme v muzeu ho ho ho johoho...

(Kapela Kdyby na sůl nebylo)

A tip!


Dagmaram
15. 01. 2021
Dát tip

dobrej sen, zajímavé momenty


StvN
15. 01. 2021
Dát tip

To jsem také míval, představu, že když jsem opilý nebo je mi z něčeho špatně, že to znamená, že filozofuji.


Ráno bude líp. Nebo taky možná ne. :-)))


bixley
15. 01. 2021
Dát tip

Začátek se mi líbil, ale zapojení Brežněva moc nechápu. :-(


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru