Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žena v poušti

16. 01. 2021
10
9
332
Autor
Movsar

Jeden se jmenoval Mandarinek, druhý Nugetek. Zůstali sami, bez tatínka. Oběsil se na stromě hned za domem; sousedi si pak na ně dlouho ukazovali. Snažila se jim nahradit tu ztrátu, které patrně sama byla příčinou, a tak v podzemním baru na rohu ulice hledala muže. Občas nějakého přivedla domů, ale žít s ní, Mandarinkem a Nugetkem v jednom bytě ukázalo se vždy jako svízel. A tak život šel, na nic nečekal a z kluků byli chlapi.

Manadarinek hlídal v galerii obrazy a Nugetek jezdil s kamionem. Muže už nehledala v podzemním baru, ale na klikacích seznamkách, a nebyl týden, kdy by nějakého nepřivedla domů. A oni se stejně vraceli k manželkám a porůznu mizeli kdovíkam, až došla podezření, že ne chlapečci, ale snad sama je toho příčinou. Jen Mandarinek s Nugetkem se vraceli, Mandarinek obden, Nugetek vždy v neděli mezi cestami.

A jednou se stalo, že na Mandarinka spadl těžký obraz Emanuela Krescence Lišky Hagar a Izmael na poušti, a zabil ho. Byla to pro ni strašná rána. Připadla si jako žena v poušti, jen nikde žádný anděl. A nedlouho potom, snad v rozrušení ze ztráty bratra, sjel z doverského křídového útesu s kamionem plným mandarinek Nugetek. A den nato v Kauflandu na sídlišti v Řepích lidé se zlobili, že nejsou žádné mandarinky.

Její život zdál se být u konce. Začala pít, vrátila se do podzemního baru a netrvalo dlouho a jednoho rána, když si Anička od Halabutů chystala aktovku, uviděla jí z okna viset na stromě za domem. Přesně na tom samém stromě, v jehož větvích se před lety oběsil tatínek Mandarinka a Nugetka. Ne vždy je nablízku anděl.


9 názorů

Aru
18. 01. 2021
Dát tip

předposlední odstavec naprosto geniální a svým způsobem humorný


annnie
16. 01. 2021
Dát tip

Dobrý! Tip a.


StvN
16. 01. 2021
Dát tip

Trochu mě trápí, že jsem nenašel vhodný český ekvivalent :)


Movsar
16. 01. 2021
Dát tip

Diky StvN. Tesi me uznani a jeste jsrm k tomu bohatsi o vyraz loose end, ja recove uzavreny v cestine..


StvN
16. 01. 2021
Dát tip

Líbí se mi, jak se to celé hezky uzavřelo a nezůstal žádný loose end.


Movsar
16. 01. 2021
Dát tip

Muzes uhadovat nad odpolednim veneckem. ☺


Prosecký
16. 01. 2021
Dát tip

Snad ty mandarínky byly pro více obchodů než pro jeden jediný Kaufland. To by se nevyplatilo. Taky je divné, že by s kamionem jel po doverských skalách. tam žádná mezinárodní silnice nevede.

Jaký druh stromu, na kterém se oba oběsili,  to byl? POužila stejnou šňůru, nebo si vzala novou?

Dílo vyvolává mnoho palčivých otázek a tip si jistě zaslouží.


Movsar
16. 01. 2021
Dát tip

Dekuju, Lucie! Za cteni i zpravu. 


Moc dobrá miniatura! Už jsem jí udělala místo v mé paměti :) Byla sice smutná, ale pravdivá. Holt, ne vždy máš při sobě anděla...

Tip!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru