Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajemství Etrusků

21. 01. 2021
12
9
378
Autor
Movsar
Adam s Evou, ač středního věku, pracovali na pozici senior lojrs ve velké advokátní kanceláři. A protože už měli všeho akorát, jednoho rána u snídaně v Café Diderot dostali nápad odjet do Říma, hledat nerozluštěná tajemství starých Etrusků.
Do kanceláře už ani nešli, nakoupili pár nutných věcí, chleba v Delmartu, žabky ze Superdraj, pár map v antikváriátu Spálená53, a doma oznámili, že se chystají odjet do Říma, hledat nerozluštěná tajemství starých Etrusků. Manželka Adama se urazila a zamkla v ložnici a přes dveře vyhrožovala, že vezme děti a odjede za maminkou do Malajsie. Evu manžel přemlouval mlékem a strdím a když to nepomáhalo, volil rozum: "Vždyť nejste archeologové, ale právníci. Co tam budete dělat?!" "Nebuď včerejší," ohrazovala se Eva, "doba už je jinde. Uplatňujeme mezivědní přístupy." Trucování i logika, vše bylo marné, navečer vyrazili Eviným mercedesem od Knížecí směrem na jih. Po cestě ještě volal společník z kanceláře, z hendsfrí znělo vztekavé staccato: "Evo. Adame. Okamžitě se vraťte, do pátku musí být ta zkurvená fúze pro masnu hotová a nikdo to tu nedodělá.. Halabut nás pošle do prdele. Vybral jsem od něj zálohu.." Ale nic to nebylo platné, auto zrychlovalo a hlas už nebylo přes hudbu a impresivní žloutek slunce zalévající barokní krajinu jihočeského kraje slyšet.
Když míjeli Třeboň, rozhodli se přenocovat. V pokojíčku na náměstí složili bagáž, prošli zámeckou zahradu a pak se vydali pojíst do krčmy k magistru Kellymu. Zrovna tam zpíval muž s podmanivým hlasem, a nebyl to nikdo jiný než Berry White. Taková hudba lidi propojí, naladí na notu hlubší, než je jen přátelská, a tak později v pokojíčku měli se k sobě Adam s Evou jako prvomilenci. Zůstali v Třeboni až do neděle a namísto tajemství Etrusků hledali tajemství zákrut svých těl.
V neděli navečer se vrátili k nešťastným protějškům a v pondělí do práce. V zasedací místnosti už čekal společník upřený k skleněné desce stolu, s ním pan Halabut, na tváři držkovou, a vedle něj cizí právník. Vypadali jako trojice starých Etrusků, jejichž tajemství se dávalo v tušení stínu...

9 názorů

Jamardi
17. 02. 2021
Dát tip

Ach ta rutina! Co se týče slov "zkurvený" nebo "do prdele" v hovoru, řekla bych, že mnozí je používají ke zvýšení jeho vřelosti. Ne vždy to pomůže.


lastgasp
24. 01. 2021
Dát tip

Neurvalci, používat takovéhle výmluvy je na vodě. V Římě už není co zkoumat. Přimhouřím oko a dám tip.


Markel
23. 01. 2021
Dát tip

dobře jsem si početla a podrobnosti o fúzi fakt nejsou podstatné :-)) *


Dagmaram
21. 01. 2021
Dát tip Gora

Já je nechápu, ať jdou kurva do prdele (zhrzená manželka tu jsem). Hezkej obrázek, zhltla jsme to, i když musím říct, že to sblížení, no, trošku předvídatelné. Asi taky proto, že už tě mám trochu přečteného :-))

impresivní žloutek slunce super


Alegna
21. 01. 2021
Dát tip

chápu je, Třeboň má kouzlo***


Movsar
21. 01. 2021
Dát tip

Sluší se, učitelsky, poděkovat za otázky.

Knížecí je stanice, odkud sew vyráží k jihu. 

Ono tam není dlouhé u? 

 


Safián
21. 01. 2021
Dát tip blacksabbath

Tip. Ale i pod textem se člověk ledacos dozví.


Prosecký
21. 01. 2021
Dát tip

Některé věci, mi, Movsare, nejsou jasné. Z jaké Knížecí? Knížecí Pláně? Knížecí Lhoty?

Proč není v genitivu plurálu Etrusků dlouhé ů?

Slovíčka "zkurvená" a "do prdele" jsem u nás v právnickékancleáři ještě neslyšel.

Tušení souvislostí,m jak to dopadlo s tou fúzí, mi uniká.


Andělka1
21. 01. 2021
Dát tip

I to se děje, a je to dobře...:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru