Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Problematika zrcadel neodrážejících podobu

23. 01. 2021
11
20
616
Autor
Aru

Věnováno upírům. Pokud Vás zrcadla trápí tím, že Vám neposkytují kýžený odraz, prosím do komentářů Vaši výšku, váhu, věk, datum kdy se to stalo, za jakých okolností a výpis rodokmenu až k založení Říma, děkuji. Údaje budou zaslané do Vatikánu Inkvizitorskému stolci k posouzení :D

Ono zrcadlo je zapeklitá a ďábelská věc sama o sobě, štíhlým obvykle ukazuje jak jsou tlustí. Hubení pak musejí přistupovat k zrcadlu velmi blízko, aby vůbec něco viděli. Mladým ukazuje jak jsou staří a krásným jak jsou oškliví. Tento ďáblův nástroj jako první vyrobil sám Bůh již druhého dne stvoření, jak o tom osobně natočil dokumentární film Stvoření světa, kde hraje hlavní roli. A tím zrcadlem je voda, zrcadlo je zcela nerozbitné, v cisternách snadno přenosné, do nádrží snadno aplikovatelné. Dejte pozor na materiál umístění zrcadla, aby se vám nevsáklo. Jak už to bývá u lidí, bylo jim toto praktické zrcadlo málo a chtěli mít svoje vlastní, stalo se tak 6000 př. nl. (tedy ještě dřív, než Bůh stvořil svět, čímž je minimálně zpochybněno boží prvenství ve výrobě zrcadel) v podobě vyleštěných obsidiánových desek. Jak moc se tam bylo vidět a co tam člověk potkával za strašidla mi není jasné (odtud patrně legendy o upírech), jiní amatéři používali bronz, kameny, znovu vodu, ale ve vlastních nádobách, jakožto nepopíratelnou výhodu bydlení v oblasti tornád. Zatímco si váš barák šel s kamarády proletět, mohli jste ve sklepě civět do zrcadla, pokrok se holt nezastaví.

Číňané měli zrcadla z leštěného kovu, ale ani Římané nezaháleli a svá už skleněná zrcadla používali coby válečný artefakt k potápění lodí. Dnes sice zrcadlo není užíváno proti námořnictvu, letadlové lodě a křižníky jsou zrcadlu vzdorné, co jsem tak slyšel. Za to i tak dokáží zrcadla ruinovat naše životy každý den lživým tvrzením o nás samých. Pokud v zrcadle ještě něco přes nánosy prachu a šedý zákal vidíte, je to ještě dobré, ale jsou jedinci, kteří se ani v sebelesknoucím zrcadle neuvidí. U lidí jejichž zrcadlo si řeklo, že je nebude zobrazovat se nazývají upíři a nevidí se v žádném zrcadle, protože si to mezi sebou ta zrcadla asi řeknou a nejspíš vedou i nějaký archiv, koho zobrazovat a koho ne. Upír je člověk, který je odsouzen k postavení si zpustlého hradu, kde musí pobývat oproštěn od luxusu zrcadel a v noci (pokud nevlastní kapuci) se vydává pít lidem krev. Pokud chcete mít jistotu že váš šéf, nebo politik pijící vám krev není upír, nastavte mu zrcadlo.


20 názorů

Philogyny
25. 01. 2021
Dát tip

...i zrcadla maj jaterní skvrny a tak...   :) 


Aru
24. 01. 2021
Dát tip

děkuji všem nově příchozím ;)

StvN: prolog nebyl tak rozsáhlý, ale přišlo mi to z nějakého důvodu důležité


StvN
24. 01. 2021
Dát tip Aru

Možná to nebyl úmysl, ale líbí se mi doporučení z prologu, aby si osoba, která se svým odrazem v zrcadle není spokojená, napsala své osobní údaje, ale hlavně datum, kdy k tomu došlo. Někdy stačí podívat se v klidu do vlastní minulosti - ostatně minulost je též druhem zrcadla. Dobré. Tip.


elína m.
24. 01. 2021
Dát tip Aru

Aru,

u chobotnice je problém. Zatímco většina živočichů disponuje mozkem, jakožto centrálním orgánem, který řídí celý organismus, u chobotnic je to jinak. Kromě centrálního mozku má chobotnice autonomní mozek v každém chapadle a proto každé její chapadlo se rozhoduje samo za sebe, někdy i bez vědomí centrálního mozku. Je tudíž možné, že ta bystřejší chapadla se v zrcadle poznají, ta hloupější ne.


Jamardi
23. 01. 2021
Dát tip

a problematika zrcadel odrážejících jinou podobu ....  :)


bixley
23. 01. 2021
Dát tip

Pak jsou ještě zrcadla, která mluví a odpovídají na otázku, kdo je na světě nejkrásnější. Takže je to jasné: nejkrásnější na světě je Sněhurka a my, ať jsme upíři nebo nejsme, se nemusíme trápit.


Gora
23. 01. 2021
Dát tip

Aru, velké jen v korespondenci... 


Alegna
23. 01. 2021
Dát tip

:) pochopila jsem, ten film jem viděla


Aru
23. 01. 2021
Dát tip

díky, jenom taková humoreska, ale jsou tam zamíchaný skutečný věci, třeba ten film, byť není dokumentární :)


Alegna
23. 01. 2021
Dát tip Aru

:)) zase o něco moudřejší, díky*


Aru
23. 01. 2021
Dát tip

už nevím v kterým z Menzelových filmů bylo nastavování zrcadla, ale připomělo mi to

myslíš? já mám zafixováno, že je velký V, ale asi to platí jenom pro dopisy apod.? jako vypadalo by to líp, to zas jo :)

nikdy nevím, co je komu pochuti z hlediska pravopisu :D


Aru
23. 01. 2021
Dát tip

aha, dík, a co taková chobotnice, ta by se taky mohla poznat?


Gora
23. 01. 2021
Dát tip Aru

Aru, za minulého času nastavovala zrcadlo snad každý večer  televize, zejména imperialistům za hranicemi... možná i Vatikánu.

Fajn textík, jen ta V bych vyměnila za malá... 


elína m.
23. 01. 2021
Dát tip Gora, Aru, Alegna

Je poměrně málo živočichů, kteří pochopí, že ta bytost, která na ně kouká ze zrcadla, jsou oni sami. V prvé řadě se pozná v zrcadle slon, pak šimpanz bonobo a možná též někteří nejchytřejší ptáci jako papoušci, vrány nebo krkavci. Vědce však velmi šokovalo, že se pozná v zrcadle i malá akvarijní rybka pyskoun rozpůlený, labroides dimidiatus, která je jinak ovšem poměrně tupá, na rozdíl od tvorů výše jmenovaných. Poznání sebe sama v zrcadle tudíž patrně s inteligencí až tak nesouvisí. Já osobně si myslím, že třeba kočky nereagují na zrcadlo prostě proto, že mají až příliš dobrý zrak. Lehce poznají odraz od reality.

Netopýr upír, jinak též  upír obecný (desmodus rotundus) na zrcadlo nereaguje, neboť je mu ukradené. Oči ani moc nepotřebuje. Stačí mu uši, křídla, zuby a jazyk.                                                                   Tip.


Aru
22. 01. 2021
Dát tip blacksabbath

neboj nepošlu, já se zrcadlem zrovna dvakrát nekamarádím :))

upír je nakonec člověk stižený byrokracii zrcadel :D

díky


blacksabbath
22. 01. 2021
Dát tip Aru, Alegna

...svoje zrcadlo chválím...tedy ne hned s ránem...to je asi jasné....běhen dne se však obraz vylepšuje...s večerem jeho schopnost zachytit reál klesá....ale stále se ještě vidím... proto ... prosím...můj koment do Vatikánu neposílej...k dílu pravím, že skvěle nastavil jsi zrcadlo ....doporučuji jedno(u) poslat do parlamentu............*/*****************


Aru
22. 01. 2021
Dát tip

no ano, čekám na ty komentáře, které odešlu do Vatikánu :D

díky ;)


Kočkodan
22. 01. 2021
Dát tip blacksabbath, Alegna

 

I na tomto serveru by se našel někdo, komu by zrcadlo ukázalo nulový obraz, tedy spíše piják než písmák. Ale ty to (zatím) nejsi. (smajlík bez česnekového odéru)


Aru
22. 01. 2021
Dát tip

po stránce gramatické může být celý text vachrlatý, proto to vydání na sobotu, delší dobu jsem nepsal žádnou prózu, takze moje jistota v psaní opět upadla, díky, upravím ;)


Silene
22. 01. 2021
Dát tip Aru

Aru, nechám si text někdy na noc, ale problematika sama o sobě neráčí odrážet? 

Jsou-li liknavá zrcadla, vrazila bych do přívlastku v postpozici apendix -ch.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru