Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Déšť

24. 01. 2021
12
9
402
Autor
lastgasp

Ze sbírky  Podzimní dekastichony


9 názorů

lastgasp
27. 01. 2021
Dát tip

Přátelé, děkuji za vaši trpělivost, zastavení a tipy. Ať vám sychravo nepřitíží.


zeleda
25. 01. 2021
Dát tip

Jako vždy, Přemku, moc pěkné. Jak se p. Voříšek dostal k redaktorování? To mi připomíná jednu krásnou Skácelovu šestiveršovou  báseň, na kterou napsal jakýsi Kožmín recenci na celou stránku, ze které bylo jasně znát, že poezii nerozumí. Takhle lézt autoru do hlavy je blbost. Ctím autorskou licenci a nemám rád rádoby intelektuálské řeči. 


vesuvanka
25. 01. 2021
Dát tip

Přemku, báseň i perokresba jsou moc pěkné :-))) TIP


Mně se to líbí....nejvíc začátek.....*/***************


Safián
25. 01. 2021
Dát tip

Poezie prosvítá skrz trochu šroubovaný výraz, který lyrice příliš neprospívá. Přetažení délky posledního verše vede, jako ostatně téměř při každém použití, k oslabení účinku.


Melancholie příjemná, doplněná i obrázkem.

První verš je povedený v tom, že je pohled otočen naruby, většinou se oči dívají přes okno, zde je tím zrakovým orgánem okno samo. Druhý verš je také netuctový co do obsahu, ale snad ono poměrně zastarelé - ... se v oči ... mi to trochu kazí. Pak opět slušné pokračování.

Druhá sloka (i když to nemáš odděleno) od šestého verše začíná opět výborně. V osmém verši mi trošku vadilo "já" ale nakonec proč ne, i když je poznat o koho jde i bez toho.

Ale poslední dva verše nechápu obsahově. Když je před nimi - Ven z domu já vyrazím / tu protivinu šumění kapek/ které zem pila - pak bych očekával, co s tím protivným šuměním kapek, které pila zem, hlavní hrdina jde udělat??

Prostě mi ten závěr nesedí. Poslední verš je podle mého názoru nejvíc nesourodý ze všech.


MilanH
24. 01. 2021
Dát tip

Krásně melancholická !!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru