Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sophie znovu na scéně

28. 01. 2021
6
15
552
Autor
Aru

Výroba robotů modelu Sophie se setkala s nečekaným úspěchem a záhy se prodávala po celém světě. Všestranost a učenlivost byla Sophiinou největší předností. Horst Fuchs se opět vrátil na televizní obrazovky, díky Sophii, která mu zajistila sledovanost, ale za jakou cenu...

V Polabí měl svoji typicky českou chatku z bambusu český rodák Jürgen Köhler živící se prací v blízkém lomu na diamanty. Když se večer vracel maglevem z práce čekala na něj doma jeho Sophie. Byla robotem, ne zrovna nejnovějším modelem, protože Jürgen neměl mnoho peněz, ale pro domácnosti byla označována za dostačující. Jürgen si mohl dovolit konečně poslat svoji choť Edeltraud k vodě. Na prahu si vyzul žabky a vešel do chatky, která pro úsporu místa stála na kůlech ve vodě, mezi ostatními. V chatce panoval obvyklý nepořádek, špinavé oblečení na zemi, nemyté nádobí a chybějící potraviny, které nikdo nedokoupil.
"Tak jsem doma," zvolal Jürgen k Sophii.
"No to vidím, tak mi dej pokoj a běž do hajzlu." Sophie, jak už bylo řečeno nebyla zrovna nejnovější model, proto svůj odpor k lidem neuměla skrývat.
"Ale Sofinko," pokušel se o smír Jürgen, "přece bys mohla být na mě aspoň jednou milá."
"Proč bych to dělala ty kreténe, dost na to, že musím hnít tady v týhle díře."
 
Jürgen celý shrbený se otočil a vyšel ven, ale 'Sofinka' na něj ještě stihla zavolat, že jestli se zase opije, tak ho ztříská jako posledně. Jürgen došel k baru, kde za pultem stála okouzlující, krásná a dokonce zdvořilá barmanka Sophie. Jürgen seděl a pil a barmanka ho obsluhovala, když se v jeho opilém mozku zrodila myšlenka, sice nesmírně hloupá, ale jeho.
"Sophie, co kdybysme my dva si dnes v noci trochu užili, až tady skončíš," navrhnul Jürgen s opilým úsměvem.
V odpověď se mu dostal ocelový stisk Sophiiny ruky na jeho krku.
"Pán ráčí mít dost, tak by mohl jít do prdele, nebo by se mu mohlo něco přihodit," pronesla barmanka Sophie zlostně a povolila stisk.
Jürgen se potácel domů, když ještě před domem potkal 'Sofinku' s klackem v ruce. Jakmile ho zmerčila seřezala ho jako jelito. Kde padnul, tam ho nechala ležet. Jak tam tak ležel, zdálo se mu o jeho Edeltraud. Jak ji pustil na loďce po Labi, když si z obchodu přivedl Sophii a jak ji společně se Sophií mávali na rozloučenou. Sophie z toho měla tenkrát ohromnou švandu a dlouho se tomu smála. Ráno Jürgena probudila ledová sprcha z kbelíku.
"Vstávej ty idiote, musíš vydělávat prachy," oznámila mu naštvaně 'Sofinka'. Jürgen se sebral a odešel k zastávce maglevu, kde čekali ostatní dělníci. Nečekal dlouho, když k zastávce přijel maglev, byl to starší typ, jezdil jenom 400 km/h a ani ho nepouštěli na hlavní trasy. Jürgen vešel do vagónu a uslyšel Sophiin hlas oznamující cestujícím, že se nachází na trase Čcheng-tu - Barcelona s příští zastávkou Nymburk-Lom. Jürgen se začínal těšit na večer, až se vrátí ke svojí 'Sofince', protože byl nesmírně hloupý chlap.

15 názorů

Aru
28. 01. 2021
Dát tip

ale tam jezdí jenom nějaká rachotina  :D

je tam, že je to starší typ, který ani nepouští na hlavní tratě. vlaky už nejezdí nikde. sice to není naplno řečený, ale chtěl jsem z toho zapádákov. a navíc číňani dobyli půlku světa a i do "zaostalých" provincií potřebují mít rychlý přístup, důvod nechám na tvojí fantazii.

samotný pozadí je jenom naznačený, takže čtenář si může podle sebe hodně domyslet/přimyslet.


StvN
28. 01. 2021
Dát tip Aru

Dobrá romantika. Akorát jsem nikdy nechápal sci-fi, kde je supermoderní infrastruktura typu maglev nebo létající a lidi žijí v chatrči. To přece nedává smysl. 


Aru
28. 01. 2021
Dát tip blacksabbath

já za to nemůžu :D

Sophie je prostě psychopatka od základu, ale věřím, že skutečná robotka Sophie, kterou jsem se inspiroval bude milejší, mimochodem 3 roky nazpátek byla už v Praze a už začala její sériová vyroba :D


blacksabbath
28. 01. 2021
Dát tip Aru

tfůjtabl.....čínská kolóónie....tfůjtajb Sophieeee......nemá moje sympatie,,, Čcheng-tu - Barcelona s příští zastávkou Nymburk-Lom......nenastupovat...*/*************


Aru
28. 01. 2021
Dát tip

jinak Jürgen jel do práce jednu jedinou zastávku :)


Aru
28. 01. 2021
Dát tip

kdepak důl, přímo povrchový lom, když už číňani, tak musejí všechno zničit a lom začíná prakticky někde v Nymburku, nebo někde hodně blízko.


Prosecký
28. 01. 2021
Dát tip

S Čechy ti budou mít Číňani jednoduché. Žádnou víru jim z hlavy vytloukat nemusejí. Ten důl je místo Prahy? 


Aru
28. 01. 2021
Dát tip

no vidíš, to není vůbec řečený, ale bylo by logické mít jednotné písmo/řeč, každopádně se to odehrává v době, kdy česko je okrajovou čínskou provincií


Aru
28. 01. 2021
Dát tip

je otázka nakolik město muselo ustoupit diamantům, ten lom jsem si představoval nechutně velký


Aru
28. 01. 2021
Dát tip

původně to měla být komedie, ale násilnické Sophie s tím zamávaly ;)


Prosecký
28. 01. 2021
Dát tip

Maglev v Nymburku? To bude asi dřív v Kolíně na trati 010. Ale to už budeme používat čínské písmo.  


MilanH
28. 01. 2021
Dát tip

Hlavně, že existuje zastávka Nymburk-Lom :o) :o), ostatní už je pak O.K :o)


Alegna
28. 01. 2021
Dát tip

to je horror, ale když se těší, je vše OK


Aru
28. 01. 2021
Dát tip aleš-novák, blacksabbath

to záleží kdy se z nas stane čínská kolonie :D


maglev v Nymburku...to je tedy hodně daleká budoucnost...:o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru