Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tramvajový čelindž II

Výběr: Zbora
30. 01. 2021
9
7
317
Autor
Movsar

Další série "tramvajové výzvy". 

Sparta. Tady se ze skaliska schodů kutálejí opilci. Vždycky v neděli odpoledne, pak je seberou a odvezou vystřízlivět a uhradit účty. Žijeme v milostivých časech.

Chotkovy sady. Nedaleko padl v přestřelce s gestapem štábní kapitán Morávek. Zásadně střílel ze dvou pistolí naráz, jako pravý český kovboj. Svým pistolím říkal důvěrně: soudci. A obžalovaní padali jako hrušky - byl mistrem parkurové střelby.

Klárovská zatáčka je omezena rychlostí, proto v ní nebouraj politici jako na Vysočině. Vždyť mají horem (na Hradě) dolem (v Parlamentu) dost práce.

Jedou zatočené v chlupatých šálách, holky chlupatice. Zdali i dole mají teplo, anebo je - nahaté- zebou?

Kofeterie amerikanino na Malostranském náměstí ani dnes neotevřela. Co udělají se vším tím mlíčkem do pěnových kafí, všech těch smetačín, šlehačín, čokačín...

Újezd. Ještě je posněžený jako koláč moučkovým cukrem. A bývá tu sladko, když se prvně k sobě mají školáci.

Kostel sv. Václava, ten když bije šestou, hýbá to i s bezvěrci tak, že by opustili vše a s křížem na plášti táhli s výpravou na východ, dobýt Jeruzalém. Tak opojně ty zvony zní.

Na Knížecí v odstavených autobusech pijí meltu a taky trochu chleba s uzeninou jedí. A je tvrdý, protože řidič ten tvrdý chleba má.

Smíchovské nádraží hoří světýlky nonstopů a heren. Za časů hygienické přízně tam člověk může  nalézt sve malé pražské Vegas. A oženit se s místní kráskou, třebas.

Lihovar. Ještě dneska voní kořalkou, barabizna na spadnutí. Na kolik radosti, smutku, smrti se tu zadělalo...

Hlubočepské údolí z mostu nabízí průhled do americké kovbojky. Až na hřebenech zahlédneš dostavník k přepadení, pro hrst dolarů, neváhej - žiješ jen jednou! 

Geologická. Tady někde poblíž uštkla před lety mamba českou Kleopatru. Nešťastná žena zvolila velmi starověký odchod do zásvětí a média neměla tu úroveň, aby o ní referovala taky postaru, na papyru.


7 názorů

annnie
01. 02. 2021
Dát tip

Opět bezva jízda, tip a.


Movsar
31. 01. 2021
Dát tip

Děkuju přátelé za čtení i zprávy. Lastgasp, máš pravdu, jenže mě na té zastávce nenapadlo už nic lepšího a říkal jsfm si, že ta faktická nepřednost bude přehlédnuta. Ale nebyla. ☺


lastgasp
31. 01. 2021
Dát tip

Dobré pokračování. Jen malá nepřesnost. Morávek nepadl v přestřelce u stanice Chotkovy sady. Tam u Bílkovy vily nastoupil do tramvaje ve směru k Prašnému mostu. Byl zastřelen v parčíku  na předmostí Prašného mostu. Verze o sebevraždě byla vyvrácena. 


blacksabbath
30. 01. 2021
Dát tip Gora

á.....přestoupila jsem a zase jedu....*/*****


CHT
30. 01. 2021
Dát tip

Tady jsou momentky ještě mometkovitější a tak to mám rád. Nchci vědět co si mám myslet, nechci vůbec myslet....


Alegna
30. 01. 2021
Dát tip

dávám velký tip


Movsar
30. 01. 2021
Dát tip

Z nejakeho mne neznameho duvodu se pridal texr 2x. Podarilo se mi smazat tu ctenou verzi.... tak diky za prizen a komentare a vyber.. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru