Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tramvajový čelindž V

02. 02. 2021
6
6
291
Autor
Movsar

Žádný sloup, kašna nebo socha buditele, Letenskému náměstí dominuje Billa. Rakousku tím děláme lepší službu než mariánským olisbem. Ale všichni se tam denně sejdeme.

Bílkova vila. V takové by se každá ráda probudila. A nevadí, že ji sochař zasvětil dílu, askezi a bohu. Všemu, co je ženám tak cizí. Díkybohu!

Zákruta ke Klárovu připomíná ty v chorvatských horách. Jen tu v korunách stromů nečíhají ustašovci na jedné, četnici na druhé straně. Hvala!

I úzké uličky Malé Strany jsou jako soutěska někde v daleké zemi, kde to voní dobrodrodružstvím. Tady tě neudeří do nosu vůdce banditů, ale vůně šlehačína z americké kofeterie a trdelníku. Thank God!

Petřínský vrch se dotýká olověné oblohy, v poledne tma, na milostné pochůzky to nevypadá. Spíše v křoví narazit na mrtvolu, volat inspektora Dalglieshe, který tohle počasí miluje.


6 názorů

Nemyslím si, že tím M. sloupem děláme reklamu Rakousku (i kdybychom „katolictví", jehož je symbolem, měli brát pouze jako očišťující průchod (cca dva tisíce let trvající ) k nedělnímu obědu) 


lastgasp
05. 02. 2021
Dát tip

Tohle chodím pěšky, mám radost a všímám se. Budu to muset zkusit i tramvají.


jedu s tebou......zastav u vůní šlahačína a trdelníku....:-)))..........*/****


annnie
03. 02. 2021
Dát tip

Proboha, cos mě to naučil za slovo? To jsem znát nechtěla...

V Bílkově vile toužím se probouzet již od raného dětství. Nutno však dodat, že rozhodně bez Bílka :)

Tip tip tip a.


Já Lucie píšu...
02. 02. 2021
Dát tip Movsar

Je tu další čelindž! Jééé...

Líbila se mi zastávka Petřínský vrch a u Malé Strany jsem okamžitě dostala chuť na trdelník :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru