Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha

22. 02. 2021
12
26
419
Autor
Savage Flame

Touha

Chci být příboj, co dopadá na útesy. 
Chci být větrem, co hvízdá skalami.
Chci být sluncem, co zahání noční běsy, Jen touha, ta jediná zbyla mi.

Slyšet tak Tvůj hlas a ne jenom ticho.
Rád bych pochopil řádky, cos napsala.
Toužím uvěřit, že nejsem jenom blázen.
Lásko, scházíš mi, chci, abys zůstala…

26 názorů

Evženie Brambůrková
24. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Taková vyznání jsou velmi krásná, ale říci mi to někdo v reálu, byla bych v rozpacích. 


To Diona: Dekuji jak za navstevu zde, tak za povzbuzeni a tip... ;) S.F.


Savage Flame
23. 02. 2021
Dát tip blacksabbath

To blacksabbath: No ani necetla a ani nezustala... Ale ono to tak asi melo byt a zustat, mozna by nas to bolelo oba mnohem vic... Kazdopadne dekuji za navstevu, povzbuzeni, radu i tip. ;) S.F.


Diona
23. 02. 2021
Dát tip

přijde jiná, srdce pohladí ...otírám oči a máš *Tip


jestli četla a nezůstala....jiné kvítko pohledej.....jináč.......báseň se ti moc povedla................*/*********************


To vesuvanka: Moc dekuji.;) S.F.


To Cadmium: "Zasek" ano, ale pouze mirny a diky zmene varianty rymu. To co vypichujes samotne tim "zpomalovacim pruhem" byt nemelo. Kdyz si to ted znova ctu a snazim se najit tu nepatricnost treba prave v tom uvedenem souslovi, necitim to tam... Nebudu si vymyslet, ze vidim, co nevidim... ;) S.F.


vesuvanka
23. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Krásná, procítěná báseň... TIP


To Cadmium: Jen maly dovetek a letim do prace -

Prvni cast - stridavy rym

Druha cast - preryvany rym

Oboji je tedy technicky vazany vers a prislo mi patricnejsi to zaradit do vazaneho, kdyz jsou tam dve jeho formy, nez do smiseneho, kam bych to zaradil, kdyby tam byl i jiny typ, nez vazany... Tolik ode me k formalitam a nijak tim nesnizuji tvuj nazor. ;) S.F. 

 


To Cadmium: Ja to pochopil spravne... Jsem holt trosku asi provokater... :) Je to tak schvalne... Ma to zaseknout... Rym me napadl, ale proste mi tam nesedl vyznamove a v zaveru mi to neprislo az tak mimo... Jinak protoze se jinak vazi rymy, je to taky rozdeleno na dve casti... Vzhledem k osmi versum, mi pak prislo az kontraproduktivni odsadit jeden dva jeden... Povodne to bylo napsane v bloku... Vim, ze striktni metrum bylo casto jadrem sporu, ja jsem holt na strane tech, co netrvaji nutne na uplne dokonalosti formy... Me zmeny casto bavi... Tolik k technice, ktera tam byla dosazena az casem... Pisu to jako vysvetleni zameru, ne jako polemiku... ;) S.F.


annnie
23. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Ale vůbec to nevydá, že furt jen pláčeš. A navíc: mně máloco dojme tolik, jako slza v oku muže :) Pokud se nevrátila (nevěděla jsem, že to už je dávná minulost), tak buď asi rád. Rozhodně je to moje zkušenost: kdybys jen věděl, jak já jsem dnes Bohu vděčná za každýho, kdo mě nechtěl... Teprve dnes vím, jaký by to byly bejvaly další omyly...

Bejt tvrdej je mnohdy lehčí, než se nechat trochu obrousit - to jen k tý mý první otázce...

Měj se krásně. Be happy! Be everything you want to be... Pá a.


To Cadmium: To je v pohode. Ta druha sloka je de facto pricina a ta prvni dusledek. Ale me to tenkrat taky matlo, takze je to mozna i spravne, ze to zrovna v tom zazskripalo i u Tebe... ;) Kazdopadne diky moc za precteni a podeleni se o vlastni pohled... ;) S.F.


To annnie: A nevratila se... :) Odpovedi se nebojim... ;) Na prvni otazku - jsem mnohem tvrdsi, nez se z tech mych textiku muze zdat... Na druhou - Ano i ne. Stala mi za to se s tim b sobe prat a neco mi to dalo, na druhou stranu realne neprecenuji nenahraditelnost... :) Ty moje stesky jsou po vetsine moje vnitrni stesky, ktere jsem druhe strane a priori nutne nesdeloval. Zpravidla to byla urcita forma terapie, kdyz to ve me moc bublalo a blizilo se k vybuchu. Protoze jak me neco fakt popadne, jsem dost nerizena strela a jdu tvrde za svym. Abych pripadne neprevalcoval, potrebuji nejak upustit paru. Znam sva pro i proti a jsem si vedom svych zaporu. Jsem ale take jedinec, ktery jen malokdy ztrati sebekontrolu nad tim, co dela, respektive kdyz uz, malokdy viditelne pro druhe. ;) Na rovinu, kdyz mas zizen, tezko te uspokoji krajic chleba a me tyhle promluvy de facto k sobe, hodne casto pomohly si uvedomit, jestli to neni jen o chybe optiky a nekoukam se jinam, nez po cem saham... Taky mi tehdy bylo nejakych 25 let a bylo to navic v obdobi, kdy se mi doslovne zhroutil svet s urcitou osobni tragedii, kterou tu nechci popisovat... Ja malokdy napsal neco ve chvili, kdy jsem nebyl nejak vnitrne roztrhan. Proto to muze vypadat, ze jenom placu... A podelit se o to, to delam jen a pouze u veci, ktere mam vyresene v sobe... :) Nicmene diky ze mila slova, podporu a snahu pomoct. Cenim si toho... ;) S.F. 


To Andělka1: Dekuji za juknuti i tip a jsem rad, ze se libilo... ;) S.F.


annnie
23. 02. 2021
Dát tip Mates Straba

Ach, Savagei. Nevěřím, že by se mohla nevrátit... Ovšem: dvě otázky se nabízejí (nečekám odpovědi!!!): Za prvé - dokážeš být taky někdy skála, kterou obrušuje příboj? A za druhý: jseš si jistej, že za to stojí??? Protože svět je plnej krásnejch a inteligentních a zajímavejch žen...

Báseň moc krásná. Tip a.


Andělka1
23. 02. 2021
Dát tip

Hezký textík...


To Kočkodan: Diky moc za nahlednuti a mily koment. ;) S.F.


To Alegna: Jsem rad, ze se libilo a dekuji za zastaveni i tip. ;) S.F.


To Dagmaram: ;) Dekuji za usmev i tip. ;) S.F.


To aleš-novák, netWoor: Dekuji za navstevu zde i za tip. ;) S.F.


Kočkodan
23. 02. 2021
Dát tip

 

Nikdo z nás není jenom jedno, takže můžeš klidně věřit. Je to tutovka. ;-)

 

 

 

(A díky, Savage, za jukání u mě.)


Alegna
23. 02. 2021
Dát tip

Příjemné řádky, věřím ti je


Dagmaram
22. 02. 2021
Dát tip

:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru