Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Někdy se ozvu

24. 02. 2021
12
21
384
Autor
Savage Flame

Někdy se ozvu

Před časem jsi mi napsala: „Někdy se ozvu“ a já se těšil, že to někdy bude za den, týden, měsíc…

Každý den zběsilý úprk ke schránce a tam jen účty a upomínky. Nadával jsem si za netrpělivost, vždyť jsem přece věděl, že Ty bys mi nelhala, jen prostě nemáš kdy. Zvláštní hra, kterou jsem hrál sám se sebou. Se zavřenýma očima jsem v duchu tisíckrát otvíral schránku a tam byl vzkaz od Tebe: „Přijeď, lásko, čekám na Tebe!“. Doufal jsem a pak druhý den zase nic. Tvé vlasy se mi míhaly ve snech a Tvůj smích mi zvonil v uších… Ne, to jen budík rozehnal cáry snů a já byl zase sám, tak sám a zbytečný.

Pak mi to došlo. Prostě ses spletla. Chtěla jsi napsat „nikdy“, ne „někdy“. Bolelo to a bolí to stále, ale už jsem věděl, že jen ztrácím čas… 

Teď tady stojíš. Zářící, voňavá, dychtivá a krásná jako tehdy a možná ještě víc a já se slyším, jak říkám:“ Promiň, lásko, teď musím běžet, ale brzo zase budu zpátky u Tebe.“ Je mi vlastně líto toho, že jsi to teď Ty, kdo musí poznat, že „brzy“ vlastně znamená „nikdy“. Netrestám Tě, jen už neumím nechat své sny pomalu umírat.

Stále Tě miluji a říkám si, že mé „brzy“, možná jednou přestane být „nikdy“ a že třeba ještě nebude příliš pozdě. Pozdě pro Tebe, pro mě, pro nás…


21 názorů

To MilanH: Dekuji za navstevu zde a tip. ;) S.F.


To vesuvanka: Neurcite sliby kdy si obcas sami uvedomime, ze ta slova jsou maskou az za cas a ze za mnohymi "mozna", nebo i "nekdy" je uz v momente vyrceni schovana spis neschopnost zklamat slovem, nez to myslet vazne... Kdyz ono se tak casto chce verit, ze "nekdy" neni "nikdy" a "mozna" neni vlastne "urcite ne"... ;) Dekuji... ;) S.F.


vesuvanka
25. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Krásně a procítěně napsané. "Někdy se ozvu" je takové neurčité a vyznívá do ztracena, takže "někdy" se bohužel promění v "nikdy", TIP


To Evženie Brambůrková: To nebylo natruc... Proste nekdy se uz neda prebrodit tam, kde to jeste vcera slo... Stejne tak jako ani dva lide, kteri se i miluji, nemusi po case byt schopni byt spolu a duvodu muze byt milion... Nesmutnime nad tim dnes ale ani jeden... Asi to tak vsechno melo byt... Ona ma dnes tri deti, ja jedno a kdyz jsme se pred par lety videli, dokazali jsme se spolu volne smat a prat jeden druhemu to nej... :) Ja vim, zni to asi zase kycovite, ale ja to proste vnimam jako happy end... ;) Kazdopadne dekuji za navstevu i tip. ;) S.F.


To bixley: Mohu potvrdit z prvni ruky... Dekuji za zastaveni i tip... ;) S.F.


Evženie Brambůrková
24. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Když něco chceš, dej tomu šanci a netrucuj.


bixley
24. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

Tak to chodí. :-)


Savage Flame
24. 02. 2021
Dát tip blacksabbath

To stromeček: Jsem sice silne dominantni jedinec, ale neuznavam omezovani svobody a po pravde by me nebavilo, kdyby vztahy byly o tom, kdo vic zatahne, nebo kdo má vetsi paru. Jako jedinec s vyskou pres 180cm, vahou pres metrak a stale dost nadprumernou silou, bych pak asi mel vyhodu, ale nebavilo by me to. Me zpravidla nebavi prilis jednoducha reseni... ;) S.F.


To annnie: To nebylo vubec mysleno posmesne... Jak jsem cetl, co jsi napsala, tak jsem si nevim proc predstavil sebe v dupackach jak se vztekam a prislo mi to strasne srandovni. To vubec nebyl sarkasmus, me to pobavilo se zasmat sobe a zlepsilo mi to naladu. Ze mate jak nedatuji a lide si casto mysli, ze to prozivam ted, to jsem zaznamenal. Nedoslo mi, ze kdyz uvedu vek v profilu, lidi to nenapadne. Holt mi nedocvaklo, me jesitovi, ze lidi k mym vecem zpravidla nedojdou pres muj profil. Ted uz to menit nebudu, mozna až sem budu davat nove veci... ;) S.F.


annnie
24. 02. 2021
Dát tip Savage Flame

No tak sorry... To máš z toho, že nedatuješ. A trucovat se dá velmi potichu a nenápadně... Tak dobrý. :) Pá a.


To annnie: Je to uz vic nez dvacet let... :) A ja vubec nedelal fory... :D Jsi me ted fakt pobavila... Predstavil jsem si sam sebe, jak trucuju a vztekle dupu nozkama :D S.F.


stromeček
24. 02. 2021
Dát tip

Nebuď blázen, přišlápni za podolek a trhej!!!!! Co jednou překročíš, sebere ten za tebou......:-)


annnie
24. 02. 2021
Dát tip

Ale no tak, Savagei... Přestaň dělat fóry a prostě jí vyjasni svý podmínky. Ať se takhle nehoníte dokolečka... a.


Savage Flame
24. 02. 2021
Dát tip blacksabbath

To Majaks: Kazdopadne je to autenticka osobni zkusenost. Pokud zni kycovite, pak at, treba kyc, ale muj a nevyfabulovany...;) Ony city a s nimi spojene prozitky tak se tak stejne mohou jevit casto a nemusi proto nutne byt mene pravdou.. ;) S.F.


To Já Lucie píšu...: Nekdy taky ne, ale casto skutecne ano. Dekuji za obsahly a milý komentar a tip.;) S.F.


To Alegna: Dekuji, jsem rad, ze se libilo...;) S.F.


To Andělka1: A na co presne se ptas...? Ne, ale nutne ji take nevyhledavam...;) S.F.


Neurčitá miniaturka... Mně se takové polemizování líbí! Je to velice romantický text, který vypovídá o Tvých citech. Jde vidět, Tvá jasná touha po ní. Popsal si to tak, že jsem si ji dokázala i sama představit! Ano, při čtení nahlas je to bájo :) TIP!

Vždy když věta začíná: ‚‚Někdy se ozvu" tak to je špatné... Jak píšeš, pak se to změní na: ‚‚Nikdy se neozvu" :) S tím už nic nenaděláš...


Alegna
24. 02. 2021
Dát tip

ach, moc krásné poetickoromantické a úžasně to zní při čtení nahlas*****


Andělka1
24. 02. 2021
Dát tip

Tak ano nebo ne?! Bojíš se další bolesti ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru