Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sedmnáctka

24. 02. 2021
12
9
346
Autor
Movsar

Sedmnáctka jezdí po obou stranách Vltavy. Moc se neví, že tuto výjimečnou věc zavedli na přání prezidenta Husáka, který, sám původem z malého městečka na říčce Duna, byl fascinován městem nahlíženým vodní perspektivou; zvlášť miloval rána, kdy od hladiny stoupala pára, osamělé pramice bral mírný proud a ve vzduchu už byly cítit první stopy jara. Z vděku k tomu velikému šošonovi dopravní podnik zbudoval koleje a nasadil nábřežní spoj, jemuž se přezdívalo "racek". Teď ráno se nikdo z cestujících nechechtá, sedíme v řadách, v hlavách ptákoviny.

Filosofická fakulta zeje prázdnotou. Nebýt epidemie, postávali by tu mladí lidé a probírali, jen tak cvičně, jen tak z radosti, Deleuzovu rhizomatickou teorii světa. A kolem by šel profesor Petříček, francouzská spojka postmoderní filosofie, a oni se rozestupoupili a uvolnili cestu moudrosti.

Výtoň tone v mlhách. Nevystupuje z nich obludný pes jako na blatech, ale holky s nahatýma nohama. Pospíchají do práce, svádět šéfy nebo aspoň karierní kolegy. Až taková holka dosáhne svého, stane se březí a přečká první krušné roky, promění se v obludnou fenu a za mlžného rána, podobného tomu dnešnímu, vyštěká přebytečného muže z boudy.


9 názorů

Markel
28. 02. 2021
Dát tip

ta třetí zajímavá, neznám nikoho takového z mých přátel a známých, ale i tak *


Zeanddrich E.
28. 02. 2021
Dát tip Movsar

Ještě že spoustu (většinu?) ..věcí nevíme předem, že :)


Chtel bych umet takhle videt... Dekuji. ;) S.F.


Movsar
25. 02. 2021
Dát tip

Děkuju. Já tušil, že třetí bude mít třaskavou náplň. Nečíst s ohněm v srdci. 


Dagmaram
25. 02. 2021
Dát tip

paráda, první vtipný, druhá má náladu, třetí štěká :-)


Prosecký
25. 02. 2021
Dát tip

Taky mám rád Litoměřice.


Movsare, poslední odstavec je samozřejmě top :)  Také se přikláním k dobrému zlomu. Tam to teprve nabralo ten správný spád, že? :)

Děkuji za zajímavost o sedmnáctce. TIP!


annnie
25. 02. 2021
Dát tip

Ježiš, Movsare, tos to teda ušmik :) Huf... Pěkný, i s tím zlomem. Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru