Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajný život Filištýna Dupky

27. 02. 2021
7
5
275
Autor
Puškyn

 

 

Filištýn Dupka chtěl celý život napsat román. Ten román měl být o něm a o tom, jak prožít skvělý život. Samozřejmě by se v něm nejmenoval Filištýn Dupka, ale Jack Buchar a nebyl by skladník v Zelenině, ale tajný agent Jeho Veličenstva. Taktéž by neměl metr šedesát, brýle a uhry, ale dva metry, blond vlasy a byl by mistr v karate. Jeho soukromý život se v onom zamýšleném románu také mírně lišil, na rozdíl od plachého panice Filištýna byl Jack obletován mnoha modelkami, s nimiž zažíval denně mnohá erotická dobrodružství. Ale až na tyto drobnosti by to byl v podstatě celý Filištýn.

Každé ráno, když jezdil tramvají číslo šest do práce, spřádal v hlavě příběhy, kterak jeho alter ego Jack vyráží ve svém kabriolet značky Mercedes po stopách bídáků. Vedle něj by seděla jeho poslední přítelkyně Laura, chlípná mladá hraběnka z Essexu, zasnil se Dupka a nesměle pohlédl na naproti sedící studentku, která si četla článek o fermentaci biomasy. Pochopitelně si ji neopovážil oslovit. Jakmile vystoupil u areálu Zeleniny, představoval si, jak si Buchar ve svém Mercedesu při lascivním hovoru s hraběnkou jednou rukou vytahuje doutník, druhou zapalovač a řídí kolenem. „Chci tě,“ vydechne Laura. „Hned tady a teď, za jízdy!“

„Mladej, zapomněl sis píchnout,“ vyrušil ho z myšlenek strážný na bráně. „Na co vy mladí furt myslíte,“ utrousil znechuceně.

Filištýn Dupka si tedy poslušně označil lístek a nastartoval svůj vysokozdvižný vozík. Sotva se rozjel pro první palety, ihned ho napadla další zápletka. Jack Buchar prorazil Mercedesem závory Buckinghamského paláce a ještě za jízdy vyskočil, aby vlastním tělem ochránil královnu před plánovaným atentátem. Stočil vozík do smyku a po dvou projel kolem regálů.

„Mladej, co blbneš!“ okřikl ho mistr. „Jestli vysypeš tu mrkev, tak si mě nepřej!“

Filištýn se omluvil a poslušně odvezl naloženou mrkev na expedici. Tam se vybavovala parta kamioňáků, kteří čekali, až jim skladníci naloží dnešní rozvážku. Filištýn se opět zasnil. Náhle viděl skupinu teroristů, kteří v docích čekají na obchodníky se zbraněmi. Tajný agent Jack Buchar, převlečený za šéfa místních mafiánů, k nim pomalu přijel ve svém kabrioletu a ledabyle prohlásil: „Vy jste tady pro ty chemický zbraně?“ V zápalu jeho imaginace mu nedošlo, že repliky smyšlených postav říká nahlas.

„To bylo dobrý, mladej,“ probudil ho do reality smích kamioňáků. „Slož ty chemický mrkve dozadu a přivez ještě nějakou radioaktivní petržel.“

Filištýn Dupka se pomalu vracel zpět k regálům, když v tom ho zastavil mistr a rozhlédl se.

„Poslouchej,“ zašeptal. „Přestaň říkat těm kamioňákům bližší informace o kvalitě našich potravin, kdo ví, komu by to mohli prozradit.“

„Já nic, šéfe, to byl Buchar,“ bránil se skladník.

„Kdo?“ podivil se mistr.

„Ale nikdo,“ mávl rukou Filištýn a rozjel se pro tu petržel.


5 názorů

Dagmaram
28. 02. 2021
Dát tip

Bezva :-)


annnie
28. 02. 2021
Dát tip

Tentokrát obzvlášť vydařené!!! Replika strážnýho na bráně nádherně dosedla. Perfektní jako celek. Tip a.


Já Lucie píšu...
27. 02. 2021
Dát tip Benetka

Ten měl teda bujnou fantazii :) Myslím, že není jediný na světě, který žije ve své bublině místo v reálném životě, kam patří. Chudák, protože s takovým jménem... to se jeho rodiče fakt pomátli :) Filištýn Dupka, tak by se nechtěl jmenovat nikdo.

Puškyne super! Pobavila jsem se :) Děkuji, že si mi ukázal kousek z tajného života Filištýna. TIP!

P.S. Jak Tě napadlo jméno Filištýn? Je geneiální! :)


Andělka1
27. 02. 2021
Dát tip Prosecký

Bezva, bezva...hi...hi.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru