Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gorol – evoluční hrozba

03. 03. 2021
9
9
380
Autor
Puškyn

 

Každý, kdo se jen trošku zabývá evoluční biologií, zcela jistě zaznamenal znepokojivou informaci, že v každém z nás je část Neandrtálce. Není zde prostor vysvětlovat komplikované teoretické procedury ohledně analýzy mitochondriální DNA, to si může každý najít v odborné literatuře, daleko zajímavější je praktická aplikace důsledků této evoluční větve. A to se dá zkoumat pouze empiricky, podle fyziologických znaků.

Při svých toulkách divokým Slezskem jsem narazil v okolí takzvaného Trojmezí poblíž Mostů u Jablunkova na zvláštní skupinu lidí, kteří si říkají Goroli. Není snadné navázat s nimi kontakt, jelikož vlakové spojení se zbytkem světa končí v Bohumíně. Gorol je totiž něco jako český Bigfoot (chcete li Sasquatch), s tím rozdílem, že ho nikdo nehledá. Při bližším zkoumání ovšem vidíme jasné znaky. Nadočnicové oblouky, ustupující brada a opovržení vůči Člověku Kromaňonskému (za kterého považuje zejména Pražáky), jejichž potomci se bohužel vyskytují i ve zbytku Evropy. Nezaměnitelná fyziognomie ho ovšem usvědčuje. Máme tady přímý kontakt s dávno zaniklým ekosystémem, vědci doposud nevyužitým.

Na základě těchto evolučních výzkumů ovšem jednu znepokojivou otázku střídá další - mnohem znepokojivější. To, že v každém z nás je trocha Neandrtálce, by se ještě dalo akceptovat, protože už dávno vymřeli, nicméně zjištění, že v každém z nás je část Gorola (který zřejmě stále ještě na Jablunkovsku existuje), je mimořádně alarmující.


9 názorů

StvN
13. 03. 2021
Dát tip

Ne že by na Písmáku nebyli. 


Benetka
03. 03. 2021
Dát tip

Toš... Já su Neandertálec minimálně z půlky. Nadočnicové oblouky sice ještě jakžtakž ale jinak křivá dršťka a plivám na zem a jsem sprostý. A to nejen mezi dvěma mosty.

Můj kamarád z vojny byl Goral. Jmenuje se Tomáš Bulava. Bydlel v Mostech a vypadal jak Homo sapiens sapiens...

Toš teda fuckt newim......?


K3
03. 03. 2021
Dát tip

Při špatném ošetřování se kulturní potomstvo vrací k původnímu druhu.


annnie
03. 03. 2021
Dát tip

Já potvrzuji slova Proseckého. S několika Neandrtálci jsem strávila i pár kousíčků svýho života. Tip a.


lastgasp
03. 03. 2021
Dát tip

Můj praktik mě ujistil, že jsem v pořádku, když mě přeměřil nadočnicové oblouky. Závidím Gorolům jejich prostorovou separaci a bezpečí před kovidem.


Prosecký
03. 03. 2021
Dát tip

Puškine, poměrně silné zbytky neandertálců lze najít i na mnoha jiných místech naší vlasti. Namátkou uvádím: 

- Podvinný Mlýn v Praze 9, 

- Velký Osek,

- Rohovládova Bělá,

- Čenkovice nebo,

- Frymburk.

 


stromeček
03. 03. 2021
Dát tip

Slezko sa také nesůdí?


Hamar
03. 03. 2021
Dát tip

Ty těm chudákům gorolům dáváš. :-)


Andělka1
03. 03. 2021
Dát tip

:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru