Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nevzdávej se!

08. 03. 2021
11
22
447
Autor
Savage Flame

Nevzdávej se!

 

Na tváři stín a na duši chmury,

smutek stále ne a ne odejít.

Bojíš se uvěřit ve světlo shůry,

s hořkostí v srdci se bojíš i snít.

Bolí mě, lásko, cítit Tvou chladnou samotu.

Trápíš se. Říkáš jen: "Já už to vzdám...".

Toužím podat Ti pochodeň, odehnat tu prázdnotu,

vidět záblesk v Tvých očích, jež tak důvěrně znám...

Vím, že jsi silná i když zrovna tápeš

a věřím Ti, víc než snad věřím v sebe.

Tu prázdnotu znám a i když nechápeš,

to už jen Ty sama teď trápíš Tebe.

Neboj se pádů a odřených kolen,

jsou víc pobídkou, nežli překážkou.

Vzbuď naději v srdci, znovu zapal svůj oheň!

A začni se zas prát s tou prokletou tmou!


22 názorů

To j.f.julián: Nebranim se vysvetleni v cem je podle Tebe muj nazor pomyleny. Na danou problematiku mam nazor celkem dost komplexni a tady jsem ho ani moc nevyjadroval, vyjma toho mala ohledne nekterych moznych dopadu... Pokud chces, klidne se o tom pobavim pres soukr zpravy. Tady se mi to tim plnit nechce, obzvlast proto, ze me postoje stran daneho, jsou mirne receno zcasti i dost kontroverzni a ja tu nechci u basnicky, ktera ani o tom de facto nebyla, rozjizdet off topic flame... ;) S.F.


To j.f.julián: Cetl jsem, ac ze zvedavosti a ne z povinnosti, ale muj nahled na vec, to co jsem cetl nijak nezmenilo. Nemuzu ovsem ani rict, ze bych nejakou zmenu snad realne cekal. Spis me zajimalo, proc si myslis, ze to me chapani zmeni a priznavam se bez muceni, ze jsem neobjevil... Na druhou stranu, fakt si nehraju na to, ze vse znam, vim a chapu a asi by me ani nebavilo byt vseznaly a vsechapajici. Nemam ani problem respektovat odlisnost nasich nazoru. Podle me by byla otrava, kdybysme vse videli a chapali totozne... ;) S.F.


To j.f.julián: Chlast je cesta do pekel, to nevyresi nikdy nic. To jsem si zazil i sam a nastesti mi vcas svitlo. A co se tech "totalnich" reseni nereseni tyce... Hele, ono i strelit se da blbe a byt pak treba jen dusevni kapusta, pokud to clovek prezije je jeste porad ten lepsi vysledek pro daneho jedince. Ze dopady v pripade takovych reseni jsou ale o tom, ze mohou a zpravidla i znici smahem i ty u nichz to nebylo vubec zamysleno, je zkratka fakt. Par takovych jedincu, co se jim ono definitivni reseni nepovedlo dokonat dle predstav a z tech co byli pak schopni stale vnimat a komunikovat neznam nikoho, kdo by toho nelitoval a nevzal by to zpet, kdyby to slo. Jsou lide, kteri si v tom obdobi, kdy se nedokazi s ruznymi druhy zarmutku vyrovnat, zpravidla neuvedomuji, ze v tom treba nejsou de facto jen oni, ale jsou zde i dalsi, kterym zbori svet svym zbytecnym cinem, at uz dopadne jakkoliv, uz treba jen proto, ze ti dalsi je maji stale radi i kdyz oni sami si subjektivne prijdou opusteni celym svetem. To je treba z meho pohledu vec o niz moc nezertuji, prave proto, ze jsem takovych rodin apod. zazil vazne hned nekolik a srandovni mi to neprislo ani nahodou... Chapu nadsazku a nezkousim te sprazit a tak... Jen bych byl vazne celkem dost nerad, kdyby se to tu zacalo plnit timhle tematem duchaplnosti... ;) S.F.


...a omlouvam se za svou tatarstinu... Obcas to asi vypada, ze pisu komenty v kodech, ale nesnazim se byt tajemne nesrozumitelny... Jen jsem proste pako a mam "volsovy" ruce :) Snad neni, alespon vetsinou, preklad az takovym utrpenim... Dekuji za trpelivost a shovivavost... ;) S.F.


Moc dekuji vsem jak za navstevu, tak i za moc mile komenty a samozrejme i pripadne tipy. Kočkodan a Diona to asi pojmenovali nejprilehaveji, ani ostatni ale nebyli mimo, ono je v tom a vylo to tak i zamysleno tech veci a poloh skutecne hned nekolik a pritom to stejne je celkem jednoduche, lec tezko jednoduse vyjadritelne... ;) Do strof jsem to nedal, protoze me to po pravde ani nenapadlo a prislo mi to takhle ok. V tom zadny vyssi zamer nebyl... ;) S.F.


Evženie Brambůrková
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

Když člověk tak rád pochybuje a babrá se ve svých pocitech. 


annnie
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

Správně. Na slzy je brzy! Tip a.


blacksabbath
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

Kolegové už se tady rozepsali....tak já tak po rockersku....zapal tu pochodeň a tu ruku chyť a pořádně drž.....že se oba odřete vůbec nevadí....důležité je...nepustit se!!!!!


Diona
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

jojo, je to citlivý téma. Ala jak se dívám na ty komenty, tak Kočkodan to za nás oba vystihnul opravdu nejlíp, v tom má Alegna pravdu  :-)  Vlídný zacházení a skutečný zájem o potřeby druhých to je největší lék na lidskou duši


Andělka1
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

Povzbudivá...taková přímo patetická...


Diona
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

Já Ti ...možná... rozumím, jak jsi to myslel. Když pominu psychiatrická onemocnění, která skutečně musí být odborně léčena, tak bohužel faktem je, že jsme blbě řečeno zhýčkaní..mnohdy se neumíme vypořádat s běžnými těžkostmi, které život přináší, aníž bychom neupadali do "depeček". Jako by nám chyběl zdravý náhled na realitu a jakási duševní otužilost. Ale ber  to moje "prohlášení" s nadsázkou, protože to taky neřikám úplně přiléhavě, takže jsem si vědoma i toho, že se to nedá odbýt takovým zjednodušením.


Alegna
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame, Diona

krásný úmysl dodávat důvěru a tím sílu....trefně to vyjádřil Kočkodan*


Kočkodan
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame, Alegna, Diona, blacksabbath, annnie, Lenochod

 

že přijde lepší čas, dodávat důvěru,

tak v tomhle případě jde vskutku o hodně,

to už se vyplatí zapálit pochodně

a stát se světýlkem na konci tunelu.


Diona
08. 03. 2021
Dát tip Savage Flame

No jo, Křivodržko, pravdu máš...ale, kdyby to bylo tak jednoduchý a bylo možné to na první dobrou ovládnout, ale ony ty myšlenky se zabývají Tebou aniž bys chtěl. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru