Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejsladší smetana

10. 03. 2021
6
18
430
Autor
Ozzozorba

Dnes jsem šel do parku a uslyšel ptáčka nádherně zpívat. Valil tak nádherné bomby. Operní zpěvák se může zahrabat.

Špičkoví atleti se mohou zahrabat. Jen se podívejte na rychlost geparda, nebo na gazelí skoky. Boxeři se můžou zahrabat. Dejte jim do ringu takovou gorilu a oni se stáhnou.

Co umělci? Ti jen kopírují existenci. Jen se podívejte na sněhové vločky, jsou jich milióny a každá je originál nebo listy. Jakou nádheru naprogramovala příroda. Květiny, stromy, celé galaxie a v nich miliardy hvězd.

Co vojenská mašinérie, letadlové lodě a atomové ponorky? Mohou se zahrabat. Jen se podívejte do mraveniště, jak jsou mravenci organizovaní, jak každý ví přesně, co má dělat a dělají to milióny let. Takže pánové a dámy, pokud si myslíte, že děláte něco úžasného, držte hu..

Je tedy člověk úplný nýmand? Ale vůbec ne. Člověk je stvořen pro lásku. Aby obejmul mravence, ptáčky, stromy i slunce. Aby se radoval, aby se cítil jako v rajské zahradě. Na konci evolučního řetězce zbývá nejsladší smetana, láska.


18 názorů

Ozzozorba
12. 03. 2021
Dát tip

::::)))) Ano ........


bixley
11. 03. 2021
Dát tip

Vřele souhlasím. Krásný závěr.  Lidstvo by mělo přestat kochat se samo sebou a opájet se krásou kolem sebe.


Safián
11. 03. 2021
Dát tip

Na takovou lásku jsou naprogramováni všichni tvorové. Někteří dokonce jen na ni.  Samečci některých druhů hmyzu jsou např. slepí a bez zažívacího traktu.  Tvůj poslední odstavec by někdo mohl považovat za poklonu sv. Františku z Asisi. Potom jsi ovšem napsal naprostý blábol.


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

stromečku, stromečku, máš těžkou karmičku 


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

láska je když to v kun.. mlaská, okej


lawenderr
10. 03. 2021
Dát tip

:)


Safián
10. 03. 2021
Dát tip

Přání (+ soudobá úchylka) otcem myšlenky. Skutečnost je jiná. Ale přece jen by mě zajímalo, co to vlastně je, ta láska, kterou tu oslavuješ.


stromeček
10. 03. 2021
Dát tip

Jako když šlápneš na tubu zubní pasty. Sice z toho nějaká myšlenka vylezla, ale je sakra těžké se tím bordelem prohrabat k něčemu užitečnému.....:-)


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

annnie - zmatek nebo řekněme zmetek je jen ve slovech, ne v pocitech. 

Každý živočich bojuje o více radosti. A více radosti je více energie. Všichni se snaží být šťastní. A být šťastný je tou největší energií. Ale bojují v dualitě a ta má své limity. Jejich vědomí je stroboskopické. Chvilku jsou šťastni a pak dlouho v depresi.


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

K 3 - vše je dokonalé, ale musí to člověk tak vnímat. A kdo na to má?


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

Tak pozor, láska není žádné lelkování!!!!!!!!! 


Ozzozorba
10. 03. 2021
Dát tip

tečka, dvojtečka, co na tom záleží. Láska je láska a co je více?


Gora
10. 03. 2021
Dát tip

Myšlenka dobrá, Ozzo, za ni tip...

Moc se mi nezdá jen srovnání vojenské mašinérie s mravenci, podle mne je navíc...

S nedbalým tónem, který zní v tomto případě příjemně "sousedsky", se bohužel pojí nedbalý způsob napsání... minimálně tady bych za originál udělala  tečku a ... nebo listy ... dala do samostatné minivěty.

a každá je originál nebo listy.


annnie
10. 03. 2021
Dát tip

Ozzozorbo a Prosecký, prosím, dohodněte se. Anna v tom má odjakživa zmatek a tak lavíruje mezi oběma možnostmi: láska x práce. Někdy se jí zdá, že nejlepší by bylo se zahrabat... Takže až se domluvíte, pošlete jí, prosím, návod. Bude vám vděčná! :) Tip a.


Člověk je též zásluhou přírody! Proto i my jsme tím vším součástí a i originální :) 


K3
10. 03. 2021
Dát tip

Nijak moc se mi nelíbí podání. Jen podotknu, že i člověk je dokonalý, protože i jeho stvořila příroda, jen nesmíme jít proti ní.


Prosecký
10. 03. 2021
Dát tip

I ba ne. Člověk je stvořen, aby tvořivě přispíval k rozvoji všehomíra, ne jen lelkoval a říkal tomu láska.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru