Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Seškvařená hniloba

13. 03. 2021
6
14
481
Autor
Ozzozorba

„Mokvavý bolák v zapařené kloace. Seškvařená hniloba s krysím sádlem. Sirný výpar z vykotlaného zobáku.“ Hvízdal do světa modrý ptáček.

Myška, která všechno slyšela, se  ptáčka zeptala: „Nemáš snad modrou oblohu, dobrý vítr a k tomu tučné červíky? Máš silné křídla a zobák bez kazu. Proč hvízdáš takové oplzlosti?

Ptáček pískl: „Když už jsem všechnu krásu vypískal, co jiného mi zbývá než opěvovat ošklivost. I ta má své místo na slunci.“   


14 názorů

Ozzozorba
14. 03. 2021
Dát tip

"Okno nezavřu, vyliž si" je střípkem mozaiky života. Proč se nad tím rozčilovat nebo zavírat oči. Taková je realita dnešních dnů. Nejhorší je nevidět a neslyšet čeho se nám nedostává.  


Jamardi
13. 03. 2021
Dát tip

Ptáček hvízdal o nevábných skutečnostech. Jako například: "Hovínko dítěte bylo řídké a maminka se od něho ušpinila." Oproti tomu oplzlost=sprosťárna a to je například: "Okno nezavřu, vyliž si!"


StvN
13. 03. 2021
Dát tip

Taháš za kratší konec a už to začíná být trapné. 


Ozzozorba
13. 03. 2021
Dát tip

Ničemu se nedivit je velká škoda a nuda a klec. Příště uvolním šrobek o něco víc. 


StvN
13. 03. 2021
Dát tip

Jestli se ve tvém světě hlavou třepe, tak už se ničemu nedivím. 


Andělka1
13. 03. 2021
Dát tip

HEZKY VYVAŽUJE. Mělo to přijít.


Ozzozorba
13. 03. 2021
Dát tip

Pěkně stromečku :) to nemá chybičku. 


stromeček
13. 03. 2021
Dát tip

Všechno na tomhle světě má své místo a i ta nejkrásnější kytka vyrostla z něčích výkalů.


No malem jsem nedocetl, kdyz jsem zahledl to fuj zpivani :) Ocenuji vtip a myslenku i kdyz mam ted trosku zaludek na vode ;) S.F.


Souhlasím StvN & annnie. Vše už je zde řečeno já jen dodám... "I ta má své místo na slunci." -► krásně řečená věta. Moc hezká, je jako třešnička na dortu a pěkné zakončení :)


annnie
13. 03. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

Všechnu krásu nikdy nejde vypískat. Ale to neznamená, že pro zpěvy o osklivostech není důvod... Tip a.


Ozzozorba
13. 03. 2021
Dát tip

Aha, takže mokvavý bolák, zapařená kloaka, seškvařená hniloba, krysí sádlo atak dále podle tebe neexistuje? Jak se říká (o hlavě) "Před použitím rázně protřepat." Třeba ti to dojde a třeba ne, co je mi po tom.


StvN
13. 03. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

No to není. Ta ošklivost je smyšlená. Možná můžeme říci, že je ošklivost součástí života. Ale ne ta vymyšlená. Ta je součástí jen něčí hlavy. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru