Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trochu statistiky

15. 03. 2021
0
4
247

Nebezpečný vir z netopýra obrátil svět naruby. Nemluví se téměř o ničem jiném, ani  biologové se nemohou shodnout. Ti co tvrdí že je vyroben uměle jsou v mediální nemilosti, o peticích několika tisíc lékařů jež mají jiný názor než hlavní mediální proud je ticho. Za jeden jediný rok je zázračně k dostání očkovací látka od několika výrobců a i dle cen si občan může vybrat, přesto že někteří biologové tvrdí, že vývoj bezpečné vakcíny trvá mnoho let.  Když před mnoha měsíci zveřejnil jednoduchou metoda léčení této virové nemoci Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. tak se ozval s lékařské komory křik. 

Když veřejné informace hlásili že jsou nemocnice přeplněné pacienty, že spalovny nezvládají situaci, nakupují se mrazicí boxy, nedalo mi a podíval jsem se na ČSÚ jak to doopravdy je a byl jsem v šoku. 
 
V hrubých číslech:  
Za rok 2020 se úmrtí oproti předcházejícím rokům zvýšilo o 17 tisíc. Do současné doby se již uvádí počet 22 tisíc. Úřad nespecifikuje důvod úmrtí, ale předpokládejme že všech 22 tis.  zemřeli na covid -19.  
Vydělíme- li počet obyvatel Čech a Moravy 22 tisíci, dostaneme informaci, že od února minulého roku do konce února letošního roku zemřel na  covid za celých 12 měsíců pouze JEDEN  občan ze 472 obyvatel. Na rakovinu zemře každý rok průměrně 70 000 občanů a 50 tisíc ročně tato nemoc postihuje. 
 
Dále se matematikou dozvíme že denní úmrtí je 350 a České spalovny mají kapacitu 700 denně. Proč tedy mrazicí boxy. Asi příbuzní nechtějí platit za převoz. V Kanadě se na 36 milionů obyvatel uvádí stejný počet úmrtí na kovid 22 tis. jako v České republice, přesto že je koncentrace obyvatel přes 1 milion ve 4 městech.
 
Omlouvám se všem jež o nejbližší přišli, ale musel jsem tuto statistiku o kovidu trochu objasnit. 
 
 
Ale je naděje. Vsadil jsem se s přáteli, že jakmile se stane prezidentem Joe Biden tak do léta díky "zázračné" vakcíně bude zase veselo. 
Odvěký lidský sen, je nedělat a vydělat. 
 

 

4 názory

K3  Stačí kdo má zájem, zavítat na ČSÚ je tam vše o čem píši. Dostávají informace z Ministerstva zdravotnictví. Z čísla 22 tisíc, 90% jsou lidé starší 70 let a nikdo znich nebyl absolutně zdáv. Nemocnice za běžného pacienta obdrží od pojišťovny za každý den  2800 Kč a za pacienta  s Kovidem 60,000  Kč.  Věřím že žádná kontrola nedokáže zjistit že pacient jež zemřel na rakovinu plic, vir korony nemě. 


K3
15. 03. 2021
Dát tip blacksabbath

Ale věřím tomu, že teď budem možná dvacet let připraveni s plnou polní, ale potom stejně usneme na vavřínech, aby nás zase probudila další nákaza.


K3
15. 03. 2021
Dát tip Gora

Josefe, u lidí je přirozené nevěřit ničemu. Proto chápu, že čísla jsou mírně nadsazená. To, že byly vakcíny vyrobeny zázračně rychle, lze pochopit tím, že na jejich vývoj bylo nejspíš věnováno také neobvyklé množství financí, neboť protivník je neobyčejně silný. Spalovny nezvládají nejspíš proto, že jako kulturní národ nepálíme mrtvé na hranicích, nýbrž právě v nich. Pohřbívat nestačíme zase proto, že je u nás tradice pohřbívat mrtvé s obřadem. Tak by se asi dalo pokračovat. To co ale vzniká vždycky nejrychleji, je množství konspiračních teorií. Možná se pletu, ale tak si to alespoň vysvětluje můj selský rozum.


stromeček
15. 03. 2021
Dát tip

Problém je trochu v tom, že statistiky bývají často naprosto přesným součtem nepřesných čísel.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru