Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mi to nedá

17. 03. 2021
6
56
1842
Autor
Norsko 1

 

 

Mi to nedá

 

Takovej Čudla, nic proti němu, dá za minutu 10 tipů a nenapíše nic.

Pozoruji ho už dlouho a takových je tady víc. Nic proti nim,

ale může mi někdo říct, o čem to tady je ?

Ne, že bych to nevěděl

Loď se potápí,

a kapitán 

ten se radši ožral ve svý kajutě 

 

 

 

 

 

 

 


56 názorů

Rajmund
31. 03. 2021
Dát tip

Nejen kapitán v kajutě..


afro..minerva
21. 03. 2021
Dát tip Aru, Alegna

Nikdy jsem nechápala jisté ambice na co nejvyšší počet tipů, výběrů či zlatých výběrů. To je to oč tu běží a já stále nevidím cíl onoho kvapu kamsi. Docela mne to míjí... Tip potěší, pár milých slov také, jisté porozumění a sdílení - na okamžik kontakt s někým na podobné vlnové délce, obdobné vlně a nebo zaznění souznící noty či více v akordu pochopení. Nevím o čem to tu je. Nevím o čem je samotné psaní čehosi, co svět ve skutečnosti nezajímá a nikdy nic z toho pořádně nebude. Ale ty tipovo-(zlato)výběrové ambice je občas úsměvné sledovat. :)


Aru
20. 03. 2021
Dát tip

dík, už jsem rozkličoval karmu a systém kritik v avízech, kdy u jednoho textu je potřeba každou kritiku odklikat jednotlivě. to je geniální, člověk tak například u 25ti komentářů pod textem stráví 25x víc času odklikáváním avíz a tím bude na Písmáku statisticky déle a tím lze tak vykázat, že uživatelé Písmáku tráví na webu víc času, než dřív

:D


Tetřev
20. 03. 2021
Dát tip

Aru, vyjeď v diskusi hore:-)

 


Aru
20. 03. 2021
Dát tip

jen tak mimochodem, když je tohle ta (plodná) diskuze, co znamená těch milion hvězd co má teď každý u jména?

:D


Aru
20. 03. 2021
Dát tip

postav pirátskou loď, najmi posádku a dál snad víš? :D


papouch
19. 03. 2021
Dát tip

odpustím Ti ty startky...?


Norsko 1
19. 03. 2021
Dát tip

Co za to?


papouch
19. 03. 2021
Dát tip cvrcka

Já jsem nebyl skvělej! Okamžitě to odvolej!


Norsko 1
19. 03. 2021
Dát tip

Všichni jste byli skvělý. Co říci závěrem, Čudla je prostě rekordman a tento primát mu hned tak někdo nesebere. Ahoj!


Norsko 1
19. 03. 2021
Dát tip

Papouchovi: Málo tě třískali když jsi byl mladej, proto máš teď tak jemnou duši

 

 

 


Norsko 1
19. 03. 2021
Dát tip

Milá Luzz, ta nová karma, odděluje ty mladý od starejch (pardálů), a to není dobré. Z hlediska vyššího principu mravního, jedná se o čistý hyenismus


Norsko 1
18. 03. 2021
Dát tip

Takovej Čudla může být rád, že tam je. Je rekordman.

Egil promine .

Inspiraci a lásce neporučíš

 

 


Norsko 1
18. 03. 2021
Dát tip

Nezbude nic jiného než založit klub U pětkaře. Smím-li se zeptat, kdo bude předsedou


Thea v tramvaji
18. 03. 2021
Dát tip Gora

Papuchu tahle karma není zdarma! Něco jsi určitě provedl :)


StvN
18. 03. 2021
Dát tip

Hele Norsko má taky pět. 


papouch
18. 03. 2021
Dát tip

cykráwo, pjět!!! Za co, proč, co jsem komu udělal, že mne tak trestají??


papouch
18. 03. 2021
Dát tip Ferry, Viviana Mori, Alegna

Původně jsem sem nechtěl nic psát, ale su zvjědavej, kolik budu mít hvjězdiček :-P


Bačkovský
18. 03. 2021
Dát tip

Tak to jsem moc rád, že jsi to přežil. 


cvrcka
18. 03. 2021
Dát tip

Tak tipy obecne jsou u literarniho dila celkem zlo.

 

Ale je super dat si neco mezi sebe a ta slova.. jako paraván. Hlavně uz se me pak na nic neptejte. 

 

Umirame.....deje se to... je mi to lito. Mojí části. 


Norsko 1
18. 03. 2021
Dát tip

To neva. Přežil jsem horší věci


Bačkovský
18. 03. 2021
Dát tip

Egilovy texty mám rád, tip pro "Mně to nedá" jsem dal omylem (jsem už postarší dědeček plesnivej).   


Norsko 1
18. 03. 2021
Dát tip

Diono, na P.  je něco jako jízdní řád, Co se právě děje na P.

Jestli si myslíš, že někoho stopuju, jsi na omylu. A Egil sráč je, podle mě nemá co říct, 

 

Všem děkuji za účast. Klidně pokračujte


Incognit
18. 03. 2021
Dát tip

Z kontextu pročtených komentářů jsem pochopil, že to co se zde nazývá kritikou samozřejmě nemá parametry regulérní literární kritiky, ale nejspíše tato platforma ani není zaměřena na poskytování opravdových rozborů děl a kritik. Mnozí z nás by to uměli, někteří na to dokonce máme i náležitou kvalifikaci, ale pak by každý z nás pročetl a opravdu poctivě se vyjádřil pouze k několika málo vybraným dílům.  Předpokládám, že jde především o sobní komentáře, obvykle postavené na vyjádření pocitu z daného díla, případně na vypíchnutí zajímavého detailu- což je u amatéřské platformy asi v pořádku. Možná by stálo za to záložku "kritika" přejmenovat na "konverzaci", protože tou v současné době je. V takovém případě by bylo možné vytvořit i sekci "kritika" ve které by se publikovaly seriózní kritiky- ale předpokládám, že těch bude poskrovnu a budou se týkat jednoho díla z dvaceti. Jde o to, jakou funkci a ambice chce tento web mít, jaké ambice dovede taky profesně pokrýt a v neposlední řadě jak vymezí kompetenost kritiků.

No a tipování? U toho má každý asi jinak vymezená kriteria- někdo to považuje spíše za lajkování, někdo dává svému tipu větší váhu, někdo jwe někde mezi. Já se většinou snažím v komentáři napsat za co jsem tip dal a v podstatě bez komentáře tip nedávám, ale každý to může mít jinak, jelikož přesná pravidla a měřítka daná nejsou- možná buy tomu bylo jinak, kdybychom hodnotili v rámci nějaké škály (třeba 1-5), ale když je k dispozici jen jeden druh "kliku" nelze ho považovat za něco zásadně vypovídajícího.


Norsko, jsem tu také ještě takový nováček :) Ale už umím říci, že mám raději, když mi někdo napíše konstruktivní kritiku/koment, abych se mohla zlepšit... Nebo prostě jen napsat, jaký má člověk z toho pocit. Mám ráda odezvu. Tip beru jako, že se Ti to prostě líbilo. Já když dávám tipy bez komentu, tak je to spíš proto, že k tomu nemám co napsat, ale i tak se mi to líbí! Většinou se ale snažím něco napsat (snad to dává i hlavu a patu :)), protože já to mám také ráda! Proto mi nevadí ani jedno, ale koment je pro mě hodnotnější! Každý si prostě čte to, na co má chuť a náladu. Je to relaxace a něco, co máme všichni společné :)

K novým hvězdičkám/karmě - Musím říct, že je to takové zvláštní. Nevím, jestli je to úplně dobrý nápad, protože se obávám škatulkování písmáků. Snad jsme ale všichni rozumní a dělat to nebudeme. Na druhou stranu lépe tak poznáme zkušenější... 


Diona
18. 03. 2021
Dát tip

ale já mu nemám za zlé, že napsal svůj názor, to vůbec ne (až na to, že se mi chtělo sbalit si svých 5 švestek a ze studu se i se svým neumětelstvím vytratit :-)).  Jen mi vadilo, že tady píše za zády těch dvou. 

 

ale jestli toho sráče myslel láskyplně,  tak se Norsku omlouvám ,-)

 

Vždy jsme velmi hrdi

když Norsko řekne :

Vy jste zmrd* !    ,-)

 


Diona
18. 03. 2021
Dát tip

:-) Majaksi...to víš, že jo, hvězdnou závistí nám zelenají játra ,-)) Je fajn, když lidi spolu dokáží diskutovat, ale primárně mi vadila ta neurvalost... že Norsko klihuje Čudlu, dá ho do příběhu, aby byl příkladem oné tipománie (prosím, řekni, komu by se to líbilo? ergo za jeho zády)  A ještě tam stálo : pozoruji ho už dlouho. To jako fakt? A o Egilovi  v komentu řekne, že je sráč. Tohle pro mě opravdu kritika není


bixley
18. 03. 2021
Dát tip Viviana Mori

Trapas je, když dá někdo tip dvě vteřiny po vložení díla.


Lnice
18. 03. 2021
Dát tip

přesně tak, Dagmaram, papalášství jako vyšitý, ale mě to nepřekvapuje, papaláštvím to tady voní už nějaký čas :-) omlouvám se všem hvězdičkovaným, kteří papalášství nehoví:-)


Lnice
18. 03. 2021
Dát tip Dagmaram

hele, počkej až vystavím všechna dílka a výběry co mám schovaný v konceptech:-) budu mít hned víc hvězdiček a a a vůbec, možná doženu i tebe!:-))


Dagmaram
18. 03. 2021
Dát tip

Lnice, jsem z nich taky na rozpacích. Systém hvězdiček vytváří prostor pro předsudky. Ještě jsi od hvezdickoveho generála nic nečetl, ale už víš, že je to šarže. A nebo naopak "pouhý" vojín. 


Lnice
18. 03. 2021
Dát tip

panebože, ty hvězdičky jsou pěknej trapas...to se budeme rozdělovat na lidi a nadlidi?


Dagmaram
18. 03. 2021
Dát tip Tej

já myslím, že se na písmáku obecně málo tipuje. Myslím, že jsou tu dobrá dílka, ale jsme tu všichni dost kritičtí. Vybavuje se mi moment, kdy jsem si říkala, za tohle ti tip teda nedám, a pak si teprve všimla, že se jedná o ukázku z díla uznávaného českého basníka. Trochu polevit v nárocích a víc se snažit v díle hledat to, co by mohlo oslovit. Jinak souvislost mezi vlastní tvorbou a tipováním děl ostatních nevidím. Nemusíš nic psát a když se ti něco líbí, tipni. Máš málo času nebo jsi prchlivý? No tak to rychle proleť, určitě lepší než netipovat. Za obdrženým tipem je úsměv autora díla, a zato to stojí. 


aleš-novák
18. 03. 2021
Dát tip Dagmaram

kromě hvězdiček přibyla ještě podivná avíza na kritiky...takže klikáme dvakrát tolik...


Těch hvězdiček jsem si všimla až teď! Co to je???


K3
18. 03. 2021
Dát tip

Tím se vůbec nevzrušuju. Jak se do lesa volá... Přece ale nikde není psáno, že musíš tipovat a hodnotit každého. Čti a hodnoť ty, kteří se ti líbí a na jejihž kritice záleží tobě, a samozřejmě ty, kteří ti to vrací. Jinak si myslím, že záleží na všech plavčících a že jeden tu loď zase nevytrhne.


LadyLoba
18. 03. 2021
Dát tip

Nevím jak Čudla, já vím, že víc čtu amatérske básničky když mi je oouvej. Jsou to takovy ty pomyslný lana, co mě vytahují z kaše ... i když ty díla, které tu uměj je pomálu ...


aleš-novák
18. 03. 2021
Dát tip K3, Alegna, annnie,

Neřeš. Každý má svůj osobitý přístup k písmáku, tisíc lidí - tisíc chutí. Tip je jako like na facebooku, není to žádné měřítko kvality. Koneckonců ani výběr už není, co býval...Co už, stěhovat se kvůli tomu nebudu.


Luzz
18. 03. 2021
Dát tip

milé norsko, chápu tvoje spravedlivé rozhořčení... ale pochybuju, že tvůj příspěvek cokoliv změní...

jen si dovolím drobnou poznáku: pro mě tady jsou prostě uživatelé, jejichž tipu/kritiky si cením více, pak uživatelé, jejichž tipu/kritiky si cením méně a nakonec uživatelé, jejichž tipy/kritiky jsou mi někde. myslím, že je to docela úspěšná strategie, jak se tady nezbláznit.

jo a abych byla prudce aktuální - nově zavedená karma nevypovídá vůbec o ničem.


Diona
18. 03. 2021
Dát tip Gora

Mi to taky nedá. Proč si bezostyšně bereš do svých úst Písmáky - Čudla, Egil, kteří se ničím neprovinili? Ty Tvoje výkřiky nemají nic společného s  konstruktivní kritikou, přijde mi to už nevkusné. 


Andělka1
17. 03. 2021
Dát tip Diona, Magdalene, Viviana Mori

Tady je to o soutěži, o boji?? Každý přeci zaslouží ocenění, i když píše jen , aby něco dostal ze sebe...vždyť je to taková veřejná, leč krásná  meditace...někdo to jde vyběhat, vyřvat na fotbal, někdo to vloží do slov. Každé slovo je přeci zázrak. I zde. A ideál je rovnováha. Slovo i třeba ten řev, pohyb.


Norsko 1
17. 03. 2021
Dát tip

Nic nechápeš. K problému, který podle tebe neexistuje, jsi ochotná diskutovat


Norsko 1
17. 03. 2021
Dát tip egil

Máš pravdu. Brzo taky sklouzneś do bohapustého průměru. Vivat průměru! Nikdo nemůže být lepší. Ani Egil, ten největší sráč


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru