Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pošta pro tebe

22. 03. 2021
2
3
204
Autor
Danita

Napsáno kolem Vánoc při marném čekání na balík.

Vždycky se snažil být chápavý a vstřícný. Dokonce i k pošťákům. Jsou to konec konců jen lidé a dělají, co je v jejich silách. A při těch pracovních podmínkách...

Jenže teď už i jemu pomalu docházela trpělivost. Dnes to byl pátý den. Už pět dní čeká na jeden malý, ale důležitý balíček. Každou chvíli odbíhá k počítači a civí na stránku "Sledování zásilek."

Zásilka převzata do přepravy. Reload, reload, reload. A stále žádná změna. Pokoušel se volat na poštu, ale buď to nikdo nebral, nebo nikdo nic nevěděl. I podle hlasu poznal, jak žena na druhém konci drátu krčí bezradně rameny. Musíte prostě počkat, zatím nám to sem nepřivezli, asi zdržení v třídícím centru.

Až včera. Konečně! Přeprava zásilky k dodací poště. A dnes ráno SMS. Mezi 8:00 a 14:00 vám doručíme balík. Co na tom, že nakonec se žluté auto objevilo až ve čtyři odpoledne. Hlavně, že je tady. 

Nedočkavě roztrhl žlutý balicí papír. Pak se zarazil. Nebylo to tam. V krabičce našel jen popsaný lístek. Adresa domu ve vedlejším městě a vzkaz: "Zboží si vyzvedni nejpozději v úterý, jinak vše zničím." Byla středa.


3 názory

mStudent
25. 03. 2021
Dát tip

Próza s tajemstvím? Experiment?

Budujete napětí, v čtenáři roste očekávání, které v závěru není naplněno, respektive se čtenáři dostane hádanky nebo spíše nějakého časoprostorového paradoxu :)

Text mě zaujal v kontextu Vašich publikovaných povídek (považuji je minimálně za velmi zdařilé, psané jistou rukou autora, který má jasno v zamýšleném sdělení i ve formální stránce a umí to vše s citem převést do slov a vět) jako řekněme vybočení z linie očekávání konvenční povídky, jako experiment s možnostmi pointy v kontrapunktu k čtenářovu očekávání.

Rozumějte mi správně, nesnažím se rekonstruovat Vaše pohnutky nebo záměry, vycházím jen z toho, co mám jako čtenář od Vás k dispozici.


StvN
23. 03. 2021
Dát tip

Závěr cosi slibuje, to je fajn, doufám, že to nejsou jen planá slova. 


annnie
22. 03. 2021
Dát tip

Ze života. Potvrzuji. Tohle se mi s Českou poštou stalo už několikrát. Tip!!! a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru