Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PRAČKA

27. 03. 2021
4
11
311
Autor
kamiinek

Začalo sčítání lidu a hned zas skončilo. Od té doby, co vymysleli GDPR mám velký problém kdekoliv psát své údaje o sobě, natož o všech skutečnostech, příjmech atd...Jo a prý už to nebude o pračkách. Uvidíme.
Co se týče zařízení, které vlastním v domácnosti, tak o tom mi ani psát nevadilo. To mohu napsat i tady, kolik mám doma praček, když dneska se pere nejen prádlo, ale i nádobí, haha "prát nádobí" a hlavně vedle pračky z jedné strany stojí sušička a z druhé strany mrazák, který jako jediný vydržel již dvacet let být plně funkční, značka Zanussi. Zázrak v dnešní době. Ovšem za těch dvacet let jsem pračku vyměnila hned třikrát, kazí se potvůrky, hmmm.


Ono vůbec je dnes tolik pomocníků, pro mě jedině dobře, protože nemám muže, kterého bych úkolovala domácími činnostmi.
Tak např. můj dědeček, ač inženýr, moderní techniku doma nechtěl a tak babička prala prádlo dlouho předlouho v takové obyčejné bubnové pračce bez ždímačky, kde se vlezlo sotva jedno povlečení no a děda to pak máchal ve vaně a ždímal ručně, věšeli to mokré a takové praní jim společně zabralo půl dne. Ale pracovali spolu, na společné věci v domácnosti. V pokročilém věku jim můj strejda koupil automatickou pračku, ale už si ji dlouho neužili.
S mytím nádobí to měli podobně, dědeček umýval a babička utírala. Ještě dodnes si pamatuji jeho slova, že oplachovat nádobí zásadně ve studené vodě. Opět pracovali společně, no něco na tom "společném" bude, protože manželství jim vydrželo až do smrti.

Bývalé tchýni jsem také koupila pračku, ale prý ji nepotřebovala...pradlena jedna... a pračka asi dodnes stojí ještě zabalená v komoře, už takových 20 let. To byl vskutku nevhodný dárek. 

Společná domácnost muže a ženy, v dnešní době, co se týče pračky, tak žena pračku naplní a také pak prádlo pověsí, stejné je to s myčkou, žena naplní myčku a vyprázní ji sama, vyklízet myčku se dnes nechce nikomu, ani mě. Ovšem když je muž bez ženy, tak asi všechny práce v domácnosti dělá. Určitě má pračku a pere. Jediné, co muž doma nedělá, je ŽEHLENÍ. On totiž ví, jak pověsit prádlo, aby se nepokrčilo a tohle jsem už slyšela od více mužů, čili muži jsou opravdu o tom přesvědčeni.
Zůstanou z nějakého důvodu sami a objeví techniku věšení prádla. Haha.
To není sarkasmus pánové, to je realita. Pořiďte si raději sušičku s programem Refresh a není potřeba věšet ani žehlit.


11 názorů

já také vím jak pověsit prádlo, aby se nepokrčilo...,žehlení nesnáším.....ale četla jsem ráda..._))))


kamiinek
15. 05. 2021
Dát tip

Tak genderově vyvážené to asi ještě není, jednak bývalá přítelkyně hledala žehličku...proč? "No chtěla žehlit" ale byli v ní pavouci...proč? "Protože ji muž nepoužíval". Opět jsme u toho, že chlapi žehlit nechtějí, ženy ano, ale někdy nemohou. 

Po zapnutí žehličky tam žádní pavouci nebudou, to garantuji. Ale připomnělo mi to pavouky, kteří se mi nastěhovali do case PC skříně, tam si hověli i po zapnutí tedy a až opravář mi volal, že už našel problém, proč nejede ten větrák :) 

 


stromeček
27. 03. 2021
Dát tip

Aby to bylo genderově vyvážené, tak si dovolím podotknout, že jsou vyjímky z pravidla. Například moje bývalá přítelkyně nevzala žehličku do ruky, protože když jí našla, tak zjistila, že se bojí pavouků, kteří v ní trvale bydleli. Tip.


Andělka1
27. 03. 2021
Dát tip

Milé zamyšlení, na Víkend a bezva den i s praním, sušením.


kamiinek
27. 03. 2021
Dát tip

Děkuji, mám radost.

P.S. Tak za můj život teprve 5 praček, ale to proto, že moji rodiče měli jen jednu pračku s životností 35 let a opravdu tomu tak bylo, dříve pračky vydržely všechno. :-)


Povídka mi vykouzlila úsměv na tváři :) Technika věšení prádla je top! To musí vymyslet vážně jen chlap. Myslím, že je to kvůli tomu, že prostě neumí žehlit. 

Jinak... jednoduše napsané, což se skvěle hodí k humorné pointě.

P.S. Já žiju 15 let a už jsem zažila dvě pračky, hehe :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru