Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slowbar

28. 03. 2021
5
10
388
Autor
karkulka100

Skutečné jméno baru v tomto příběhu budiž utajeno. Ostatní dojmy zážitky a věci jsou více než skutečné.

 

Fiktivní bar a věci, po kterých se bojíte toužit


Možná mi nebudete věřit, ale ve Slowbaru se skutečně zastavuje čas. Není to alkoholem, ale domácí a přitom exotickou atmosférou, na kterou je třeba si chvíli zvykat. Tenhle bar je sm
ěsicí úžasných a přitom prapodivných existencí, které se míchají dohromady s vůní doutníků, cigaret a všudypřítomného genia loci.

Cestovatelé, aj
ťáci, doktoři filosofie, přírodních věd, vysokoškoláci, zájemci o extrémní zážitky, psychopati, spisovatelé a mohl bych pokračovat donekonečna. Obvykle špičky ve svých oborech. Samozřejmě nesmím zapomenout na nepřebernou řadu krásných holek, které někdy jako královny všeho, jindy jako úzkostně vystrašené popelky a potom zase jako matky Terezy pomáhající těm, kteří nezvládají zdejší atmosféru, dávají tomuhle místu další rozměr.

 

Málokdo zde nespadne do jedné z pastí.Jsou různého druhu. Alkohol, děvčata, intelektuální debaty, ale ze všeho nejhorší jsou pasti lásky. A zamilovat se je možné opravdu do čehokoliv.

 

Debaty: Zamilovat se do intelektuálních debat je opravdu nemoudré. Zjistíte totiž, že vaše znalosti jsou vskutku omezené. Když sedíte u jednoho stolku s lékařem, fyzikem, ajťákem a filosofem, tak začnete přemýšlet, jestli má smysl něco říkat, nebo jestli vzít krumpáč a jít makat rukama. Tohle zhroucení mýho intelektuálního ega bylo asi nejsilnějšm zážitkem z návštěvy a naučilo mě nesmírné pokoře.

 

Dívky: Některé štíhlé, jiné prsaté, pak zase s velkými boky. V takových chvílích mě opravdu mrzí, že neumím malovat, psát básničky nebo aspoň smysluplně mluvit. A tak se zvolna blížím k další pasti.

 

Pití: Zamilovat se do pití je tu opravdu snadný a taky společensky zhoubný. Jakmile se totiž soustředíte na chuť vybraných koňaků nebo šafránového džinu, přestanete okamžitě vnímat okolí. Pokud vás navíc políbí múza a vy chcete vše vyjevit na papír, začnete všem kolem připadat jako podivín.

 

Celkově jsem se cítil, jako kdybych přivoněl k nějaké cizokrajné omamné růži. Příjemně těžká nálada v tu chvíli všechno překryla a já měl co dělat, abych našel cestu ven.

 

Jestli se sem ještě někdy vrátím? Kdoví, bylo to nesmírně inspirativní, ale nálada byla natolik hutná, jako kdybych se měl každou chvíli utopit v bažině.

 

 

I tak díky za vše

 

Slowbare


10 názorů

karkulka100
01. 04. 2021
Dát tip

Je mi líto Aru. Přísně tajný. :)


Jan Barban
29. 03. 2021
Dát tip

Aru, v truhlárně se dělají také truhlíky.


Aru
29. 03. 2021
Dát tip karkulka100

Jan B.: bar bez kouře, to je jako truhlárna bez nábytku :D


Aru
29. 03. 2021
Dát tip

kde to je? jedu tam :)


karkulka100
29. 03. 2021
Dát tip

Tak, finální verze. Snad dobrý.


karkulka100
29. 03. 2021
Dát tip

K3: Jo jo, přemýšlím nad názvem už 2 dny a zatím to nechávám uležet, ale díky za upozornění. Jsem si toho vědomej. Jde jen o pracovní název.Jinak všem díky za názor. I vám budoucím.


Jan Barban
29. 03. 2021
Dát tip

Hádal bych na autora mladíčka, kterého podobná atmosféra může omámit. Mně by vadil už ten kouř. 


annnie
29. 03. 2021
Dát tip

Nojo. Příliš častý návštěvy se nedoporučují, ale teď zrovna bych tam běžela... Blbla v názvu je asi záměrně, ale pro jistotu upozorňuju. Tip a.


K3
28. 03. 2021
Dát tip karkulka100

Fejeton dobrý, až na to blabla.


stromeček
28. 03. 2021
Dát tip

Filosofovat v hospodě to může fakt jenom šéfkuchař.....:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru