Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem se vyléčil z rakoviny

29. 03. 2021
2
8
409

Pro ty, kdo chtějí slyšet, budu vyprávět příběh o tom, jak jsem se sám vyléčil z rakoviny, která sužuje lidstvo. Tak dlouho jsem trpěl nezvladatelnými úzkostmi, na něž jsem marně hledal lék, ale každý z nich měl vedlejší účinky, každý z nich působil jen na povrchu, žádný neléčil příčinu, dokázal jenom příznaky dočasně překrýt jinou, silnější emocí, úzkostmi, jež mi nakonec v mozku způsobily trvalou rakovinu, tak dlouho jsem hledal u starších, jestli neznají lék, ale každý z nich trpěl stejným vedlejším příznakem léčby všudypřítomné nemoci, vztekem na ty druhé, tak dlouho mě svírala úzkost ze světa, kde mlčí Bůh a tak za něj hovoří mluvčí, kteří nás učí jak správně vykládat svět, kteří nás učí nenávidět všechny, kdo nevěří v jejich výklad světa a my jim ochotně odevzdáváme své životy a nenávidíme své blízké, abysme potlačili úzkost z toho, že nás naše víra nutí je nenávidět, abysme potlačili tu neodbytnou úzkost, že nejsme o nic lepší, že nejsme o nic blíž pravdě, než oni, nenávidíme je a pohrdáme jimi, ale tenhle lék nefunguje, nepřináší nám úlevu, mluvčí bláhově věří, že se jim jednou podaří získat trvalou nadvládu a prosadit svůj výklad světa, ale jejich snaha je marná, nikdy se jim nepodaří své nepřátele trvale porazit, jejich boj a nenávist jejich stoupenců nikdy neskončí, jejich válka bude trvat věčně, tak dlouho jsem se marně snažil přemoct nesnesitelnou úzkost, dokud jsem nepochopil její příčinu. A potom se všechno vyjasnilo, já uviděl svět, který byl mnohem pestřejší a svobodnější, než ho popisovali mluvčí a všechna úzkost zmizela a já se vyléčil.


8 názorů

Klidně si to přečtěte znova, lidi :)


Prochajda
30. 03. 2021
Dát tip

taky by mě zajímalo, kde je ten pestřejší a svobodnější svět


Aru
30. 03. 2021
Dát tip Chrám gnostických křesťanů

tak to jsi dorazil správně, tady jsme všichni budhisti, akorát rozdíl je jenom v dosažené karmě ;)


Jan Barban
29. 03. 2021
Dát tip

Po krátkém váhání se to pěkně rozběhlo a já se těšil na nějaký Asklépiův zázrak, na, třeba jen náznak, nějakého gnostického receptu. A ono nic. Zřejmě to byl jen sen, ze kterého se autor probudil a pamatuje si už jen pozadí. (Pro všetečky: tím nemyslím zadnici).  Proč nám to ale vlastně popisuje?


prozradíš to?


jak jsi to příčinu pochopil, co se stalo, žes ji pochopil? - osvícení? obrácení?to ti tam chybí a to je to nejdůležitější,

dokonce to avizuješ v nadpise a nemáš to tam


Dagmaram
29. 03. 2021
Dát tip Radovan Jiří Voříšek

Co jsi uviděl? 


aleš-novák
29. 03. 2021
Dát tip Chrám gnostických křesťanů

uf...zpočátku je složité naladit se na tu vlnu kontinuálního hrabalovského vyprávění, na to je text relativně krátký, ale když se napojení povede, stojí to za to...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru