Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

intelektuální náboj

20. 05. 2002
4
0
2176
Autor
Josefk

co se nám přihodilo

Každý den se  moje manželka R a já J z oken našich pracovišť díváme na park, kde se mezi jehličnany a listnáči rozprostírá nízko střižený trávník, už více než 14 dní celý bílý. Podél něj také každodenně projíždíme do i ze zaměstnání.

Ve čtvrtek odpoledne proběhl při cestě kolem následující dialog:

 

R      : koukni se na ten krásný bílý koberec ?

           letos v zimě umřela spousta broučků...

 

2 minuty ticho

 

J      : jo, aha !


clovrdik
13. 11. 2002
Dát tip
:-)) pěkný; TIP za ten nápad a zase v podstatě dvsmyslnost v těch 2 minutách :-))

Josefk
21. 05. 2002
Dát tip
Radost: to není text, to jsou dvě větičky o okamžiku a k zamyšlení :-)

Seregil
21. 05. 2002
Dát tip
Okamžiky jsou proto, aby se zachytily. *)

Radost
21. 05. 2002
Dát tip
JosefK: vždyť říkám - to, co z těch dvou větiček vyrostlo (ono "zamyšlení") velice předčí snad i původní záměr textu...

Josefk
21. 05. 2002
Dát tip
Radost: jak si tak matně vzpomínám, původní záměr byl - krátce a úderně, s úsměvem, se přiznat k tomu, že mám delší vedení a plytčí myšlení než moje lepší polovina :-).... tímto jí veřejně děkuju, že to se mnou tak dlouho vydržela...nebo že by to bylo naopak ? ... ach, ta mineralizace žilního zásobení....:-)

Jasně jasně, kde umřou broučci, vyroste sedmikráska. Mám taky jednu pěknou historku o bílým koberci, ale Standa už ji slyšel a nevím, jestli by zajímala taky někoho jinýho... Za INTELEKTUÁLNÍ NÁBOJ jasně tip. :o)

Čmelák
20. 05. 2002
Dát tip
tip

gd
20. 05. 2002
Dát tip
sedmikrásky tipuju... ale trvalo mi chvilku, než jsem to rozlousk, vyžaduje to fakt trochu inteligence... v pondělí... sem s tou historkou, monty... doufám, že to bude něco stejně potěšujícího jako příběh kámoše, co se vracel z festivalu v zablácenejch kaťatech a vzal ho stopem podnikatelíček ve vyfešákovaný mazde s (v tu chvíli ještě:) bílejma potahama.

Josefk
20. 05. 2002
Dát tip
gd: taky 2 minuty? M-P: taky prosím dík všem

gd
20. 05. 2002
Dát tip
minutu... jsemť velmi inteligenní hoch. monty nahoď!

gd, Josefk: OK, tak jo, ale nevím, jestli je to zas až tak vtipný... Kdysi dávno větrala moje máti peřiny a polštáře na balkóně. Byl nádherný slunečný den, a když už se jí zdálo, že jsou lůžkoviny dostatečně svěží, sundala je ze šňůry a počítá... počítá... hrome, jeden polštář chybí! Běží tedy dolů, zda náhodou nespadl, poryvem větru odhozen - léč dole pod balkonem nic! Asi za hodinu ke mě matka přistoupila a pravila: "Pojď, něco ti ukážu." Odvedla mne do chodby k velkému oknu v mezipatře a ukazovala dolů na trávník, kde se rozprostíral krásný bílý koberec. "No co, sedmikrásky," řekla jsem. "To nejsou sedmikrásky!" zaštkala matka. "To je můj polštář!" Ve zkratce, nějací haranti ho roztrhali a péří vyhazovali plnejma hrstma... matka zjistila co to bylo za mládence a vymáhala po jejich matkách náhradu... jedna matka dala, ale druhá se vymlouvala, že je na podpoře... máti tam tehdy jako vymahače poslala mě. Otevřela mi tlustá bába ověšená zlatem, se žvárem v hubě, a prej že nemá stovku, že je na podpoře, pchá! ...no a to je asi tak všechno. Poněkud tristní, že?

gd: Tak v tomhle případě jsem lepší... mě to došlo hned. .o) Jenže to se nedá srovnávat, já to mám jako součást diagnózy...:o)

gd
20. 05. 2002
Dát tip
Součástí tvé diagnózy jsou mrtví broučci? To teda potěš...
20.05.2002Mrtvý brouček
Rozpraskla mi hlavu láska, vyrostla z ní sedmikráska...
20.05.2002Sedmikráska
Vyrostla jsem z hlavy broučka, zkrásněla mnou broučků loučka.
Mrtví broučci jsou obvykle součástí diagnózy pthirus pubis... teda nejdřív živí a pak až mrtví... až po použití Orthosanu... TAK TOHLE TEDA FAKT NENÍ MŮJ PROBLÉM! Myslela jsem jako ty bleskový asociace... sakryš. :o)

Josefk
20. 05. 2002
Dát tip
M-P: potěš tě P-B, jestli válčíš s VZP ?

Josefe Ká, to jsou šifry jak von Němcůch za druhý světový... P-B (to nebude ani Petra Buzková, ani olovo čili plumbum) = Pán Bůh? VZP = všeobecná zdravotní pojišťovna? Neválčím s ní, jenom jí dlužím nějaké ty peňouze. :o) Pokud to teda znamená to, co myslím, že to znamená.

Josefk
20. 05. 2002
Dát tip
M-P: jo, znamená to to, co máš na mysli, znám to moc dobře.... vím, že válka je zbytečná ! :-)

Radost
20. 05. 2002
Dát tip
někdy kritiky předčí text sám!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru