Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pražák v Tatrách

09. 04. 2021
7
5
289
Autor
Puškyn

 

Procházím se krajinou. Mám to rád. Jako člověk z města si přírody většinou moc neužiju. Koukám kolem sebe, nalevo vidím vrcholky hor, sahající až do nebe, nahoře sněhové čepičky. Divné, protože je červenec. Ty jo, to asi nebude Vyšehrad, pomyslím si. Nic tady kolem nepoznávám.

Sahám do levé kapsy a nahmatám zmuchlaný lístek. Praha – Poprad. Ty vole, to je hustý, říkám si, navíc jinej okres. Cestu si vůbec nepamatuji. Sáhnu do pravé kapsy, sáček s extází je prázdný. Ty kokos, to je síla, pomyslím si, dvacet pilulek v tahu.

Ještě jednou se kochám pohledem a mířím zpět na nádraží. Přírody mám letos už užito. Cestou zpátky si zdřímnu, budím se až za Pardubicemi. Parádní výlet, chválím sám sebe, jednou bych si to mohl zvopáknout.


5 názorů

lastgasp
15. 04. 2021
Dát tip

Vskutku miniatura.


Bystroočko
09. 04. 2021
Dát tip

:-)


Abakus
09. 04. 2021
Dát tip

podobne mám kúpené lístky na koncert - do Prahy na Lang Lang, asi to počká, až budú deti dospelé.


To ses teda rozšoupl! Až do Popradu! To byla teda jízda a ještě přes tolik okresů :) Takovou cestu bych si taky nechala líbit :) Já bych ale usla i bez těch pilulek...


to už uvolnili průjezd okresy?.....a viděl jsi ta "panoramata"?.......neber to...šetři na léto............*/****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru