Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šmodrchané prdýlky

14. 04. 2021
10
10
519
Autor
Movsar

Odstíny kurev. Cesta Žižkovem

Jako mim, co zanevřel na tmu, rozhodl se vstávat brzy a hrát už jen na ulici, když zavřeli divadla, je závozník na rohu Budečské. Ukazuje kamarádovi za volantem dodávky, jak vycouvat z chodníku. K tomu duu komiků vyhrává Prokofjevova Sonáta D-dur, kterou pečlivě, po dlouhé konzultaci s programovým ředitelem, vybrali v nedaleké budově Českého rozhlasu.

A právě tam padali jako hrušky, dobře vyzbrojeným a disciplinovaným Němcům nemohli úspěšně vzdorovat. Ale něco se stalo, asi že měli v zádech 2.ukrajinský front, svůj rozhlas ubránili. Aby na něj o osmdesát let později síru plili. Češi, smavé bestie.

Ta holka je rozkošná. V kabátku cardigan se sriebornými gombíky na rukávech a pusou višeň lankom absolu, jde k Václaváku, protože jedině tam může dojít štěstí. A tu pusinku nezavře, v uších sluchátka, vypadá jako samomluvná panenka. I vlasy má podobně žalostné - spálené dlouhým užíváním barev. Ach, proč jen dívky tak zarputile oblibují světlé odstíny kurev..

 

Šmodrchané prdýlky

Holčičky se smějou na celou tramvaj. Prdýlkama se vytačují ze sedaček, až si je zašmodrchají, a mají z toho bžundu. Jedna je prý princezna Ferrari, jak by pak nekypěla energií.. Uklidní je až sladká šťávička jablečného telefonu. To pak jedou selfíčkovanou, stáhnou si z pusinek roušky a šklebíkují. Tik-tok toho bude plný. Tak jako já, náhodný spolucestující, projede s nimi tu báječnou trasu mezi Letnou a Břevnovem i Číňánek z města Si-čchen, kterému brzy začne škola, a tak v metru, obklopen tisícovkou lidí, ještě civí do telefonu na dvě holčičky, co se někde daleko v neznámém městě vytlačují prdýlkama ze sedaček. A taky by rád, ten malý čuňák, hrál s nimi šmodrchanou.


10 názorů

annnie
21. 04. 2021
Dát tip

Ráda se koukám tvýmu očima. Velice ráda. Tip a.


Já Lucie píšu...
14. 04. 2021
Dát tip Movsar

Movsare, tak tyto jsou geniální! Vykouzlily mi blahodárný a spokojený úsměv nad Tvými textem :)

Šmodrchané prdýlky - to jsou sprosťáci :D Že jim není hamba! 


blacksabbath
14. 04. 2021
Dát tip Aru

Dva staříčci na lavici.....To jaro dokáže ženské tak zblbnout, že nechají doma i sukni.....Šmodrchané prdýlky...:-))))))................*/************


Janina6
14. 04. 2021
Dát tip Diona, Movsar, Gora, Já Lucie píšu...

Tak tohle můžu. Nejdřív jsem četla ty Prdýlky a smála se dovnitř a pak přišly Odstíny se studenou sprchou. "Češi, smavé bestie" by byl dobrý název pro knížku. Pro tu, do které to všechno svážeš...


Marcela.K.
14. 04. 2021
Dát tip Movsar

Už jsem na to zapomněla a tys mi to teď vrátil - odpouštím ti.


Diona
14. 04. 2021
Dát tip

...a v hlavinkách zatím taky našmodrcháno ,-)

ad. Cadmi lankom ,-))

 


Movsar
14. 04. 2021
Dát tip

Uplne ho chapu, Marcelo. Uz jste mu odpustily, nebo se i na pismaku strhne mee too?


Marcela.K.
14. 04. 2021
Dát tip Movsar, Janina6

Když jsem studovala střední, dojížděla jsem vlakem a od vlaku městskou dopravou ke škole. Pěšky bych to nestíhala.

Proč, když tě čtu, vidím toho plešatýho chlapa v baloňáku, co čekával u nádraží, až my, holky nastoupíme, chytíme se tyčí a on se bude malíčkem dotýkat našich půlek...prasák jsme mu říkaly.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru