Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je dovoleno nepokleknout na pohřbu své matky?

16. 04. 2021
4
46
1168
Autor
Stargazer

Aniž bychom to vnímali, bez toho, že bychom si to nějak zvlášť uvědomovali, od chvíle, kdy opouštíme svět dětství, kdy přestáváme být jen ostrovem sami pro sebe a začleňujeme se do společnosti, řídí naše kroky ideologie.

            Cože? Není to tak? Co si to dovoluju? Z čeho vás to obviňuju? Sklopte na chvíli zrak, podívejte se pod nohy, možná že už po kotníky vězíte v ideologickém marasmu, který vám nenápadně rozleptává kůži i svědomí. Třeba jste si toho doteď jen nevšimli, ale co je potom ten mlžný opar, co se rozprostírá evropskými městy a dusí starý kontinent?

Opravdu jste si nevšimli, kolik věcí už neříkáte nahlas? Kolik si toho vyslechnete za zavřenými dveřmi kanceláří, kolik toho vyřvete v hospodě do piva, ale když se to pak má vyslovit, derou se vám z úst úplně jiná, líbivější slova? Přece si pravdou nebudete působit problémy, máte svých starostí dost. Hlavně na sebe moc neupozorňuj, soudruhu! Autocenzura je průvodním jevem každé diktatury. Jazyk se vyprazdňuje a pravda hlásaná z médií neodpovídá realitě. Jako by ideologie dokázala ochromit člověku jazyk.

            Ale kde se berou ideologie? Už dávno nejsou jen výplodem chorých fanatiků, nerodí se při vojenských převratech, pučích ani na barikádách. Nevlají na praporech politických stran. Popsali jsme je ve studiích, učeně před nimi varujeme děti, a přitom si vůbec neuvědomujeme, že jsou tady pořád s námi, jen chytře přetransformovány do latentní, avšak o to zrůdnější podoby.

            Každá diktatura užívá symboly. Pomocí nich si ověřuje loajálnost svých obyvatel. Ať už je to dobrovolně povinné vyvěšování vlajek, potupné zdobení nástěnek, májové průvody, hromadný nářek na náměstích, holá lebka nebo vztyčená pravice. Diktaturám ovšem nejde ani tak o demonstraci příslušnosti k ideologii, jako o vyhledávání a trestání lidí s jiným názorem. Říká se tomu progresivní totalita - spravedlnost pro vyvolenou menšinu. A takovým symbolem dnešní doby je dobrovolně povinné pokleknutí před začátkem sportovních utkání. Oko velkého bratra zatím bedlivě monitoruje stadion a vyhledává, kdo že si dovolil nepokleknout a veřejně nevyjádřil podporu ideologii! Jak se jmenuje tam ten vzadu, co neklečí? Zjistěte mi ho! Postavte ho ke zdi! Rasisti nemají v naší spravedlivé společnosti místo! Akční výbory a etické komise vynášejí rozsudky bez soudu a důkazů. Fotbalista dostal zákaz činnosti jen pro pouhé podezření z rasismu, který mu nikdo nedokázal. Přijde o vrchol kariéry v podobě mistrovství Evropy, dvacet let dřiny a tréninku přijde nazmar. České sportovní kluby čelí hackerským útokům na své webové stránky. Východoevropané jsou za rasisty - protože život je naučil, před nikým si neklekat, před nikým se neponižovat.

Tak co, budete nečinně přihlížet, jak lidové soudy bez důkazů staví lidi ke zdi? Jak se pořádají pogromy na nevinné? Společnost, v níž začala platit presumpce viny, kde se soudí bez důkazů, už není bezpečnou demokracií, ale bohapustou diktaturou. Progresivní ideologie si mezi námi žije svým vlastním životem a my zbabělci ji sami krmíme. Kolik musí člověk každý den strávit lokajských projevů o tom, že Západ je vůči otázkám rasismu citlivější. Jak z hloubi duše říkáme ne rasismu, jak nás trápí sociální, sexuální a genderové rozdíly - přitom nesneseme ani jeden druhého. Podlézavě se kajeme a omlouváme za koloniální minulost, která ještě před pár lety nikoho nepálila. Unie evropských fotbalových soutěží (pozn. něco jako novodobý ku-klux-klan) zatím úspěšně rozsévá po Evropě zrnka rasové a etnické nenávisti a nevědomky vytváří tisíce nových perspektivních rasistů.

Sociologové, historici, filozofové se přou, jak je možné, že miliony lidí napáchaly v minulosti tolik zvěrstev ve jménu ideologií. Vážně nevíte? Často máme tendenci to hodit na jednotlivce, dobu, národ, ale to je jen falešná a zkratkovitá teze. V etických komisích, které stanovují normy společnosti, totiž nezasedá žádný diktátor, ideolog ani všemocný bůh. Neschází se tam náboženský koncil, inkvizice ani výbor pro veřejné blaho. Sídlí v nich náš strach. Strach říkat pravdu a jednat podle pravdy. Krčíme se pod ochrannými křídly kolektivní neviny. Ptáme se, proč se děje to, co si nikdo z nás nepřál? Kdo za to všechno vlastně může? Když člověk nedokáže identifikovat viníka, měl by se podívat, jestli on sám není tím viníkem. Máme své názory, ale když dojde na lámání chleba, ze strachu před potrestáním se podvolíme. Ti, co nás přijdou trestat, budou zase trestat jen ze strachu před ideologií, před neexistujícím zákonem, před Hlavou XXII. Liberální hydra, utržená z řetězu, likviduje školství, rodinu, sport i mezilidské vztahy a nikdo za ni nenese zodpovědnost.

Každá diktatura potřebuje mít pevně pod palcem kulturu a umění. Možná se zase brzy budou pálit knihy na náměstích, z kin stahovat závadné filmy, vzpurným umělcům bude zakazováno vystupovat v médiích. Ve jménu ideologie se budou ničit lidem životy. Cože? Co říkáte? Neslyším vás. Aha, že už se tohle všechno dávno děje?

Camusův Cizinec byl odsouzen k smrti nikoli za to, že zabil člověka, což by mu bylo bývalo prominuto, ale za to, že podle svědků neplakal na pohřbu své matky. To bylo v roce 1942. Dnes, o osmdesát let později, byl exemplárně potrestán člověk, kterému nikdo neprokázal řádný zločin. Prošlo by mu rozpárat soupeři kopačkou hlavu, vyťat mu jednu pěstí, pošlapat bezbranně ležícího člověka i vynadat mu do zkurvysynů - ideologií opitá společnost jej však odsoudila za to, že nepřijal její pravidla hry. Hej, vy! Ano, vy, co se snažíte přepisovat dějiny. Jsme už opravdu tak vzdálení středověkým honům na čarodějnice? Upalování na hranicích, politickým procesům a justičním vraždám? Protože tam, kam si v létě jezdíte opalovat své tlusté zadky, tam se ještě docela nedávno kopaly masové hroby.   

            Proto zbystřete, až se vám to stane znovu - a věřte mi, ono se to stane! Až se zase budete hrbit a říkat něco jiného, než si ve skutečnosti myslíte. Až zase budete jako ovce klečet před ideologií, podívejte se, jestli už nevězíte po kolena v ideologických sračkách. Ať potom nejste překvapeni, až vám jednou pravice automaticky vystřelí nad hlavu.

            Mohlo by vám to totiž připadat úplně normální a správné…


46 názorů

Magdalene
17. 04. 2021
Dát tip

Tam je otázka, proč si Kudela dal ruku před pusu? Na hřišti si běžně i sprostě nadávají. Dokonce se poperou. On si ten důkaz, že ho rasisticky nenapadl, sám zničil. Přiznal, že ho urážel, pod zakrytou rukou na puse. Jinak by se to dalo z jeho úst vyčíst. Proč si budu dávat ruku před pusu, když jednám v mezích zákona? Byly tam nepřímé důkazy. UEFA, by si nedovolila žádného hráče z jakékoliv země tak potrestat bez přímých důkazů, jako Kudelu. Pouze Čecha.

 

Kdo vymyslel poklekat a je to povinnost? Proč je urážka, když někdo nepoklekne? Evropa patřila Evropanům a měla by i nadále. A člověk si sám může rozhodnout před koho si klekne a neklekne. Pokud si nekleknu, nesmí se to brát jako urážka rasismu. Je to každého vůle. Proč před někým klečet? Lidé si mají být rovni. Tudíž žádné klekání před nikým. A z čeho vyplynulo klekání? Z náboženství. A náboženství je nevětší zlo na světě mezi národy. Nevěřící člověk má právo být nevěřící a má právo neklekat. Kleknout si před někým je ponižování sama sebe. Britové jsou největší rasisti a pouze si hrají proti rasismu.  Britové sami vozili černochy do Evropy a obchodovali s nimi. Královská rodina má majetek zaplacený krví. Ani před královnou neklekat. Zrušit monarchii. Bohužel zemřel nějaký princ Philip a v Česku byly media a televize zaplaveny těmito zprávami. Byl to člověk jako každý jiný a žil z majetku, který předci královny nakradli ve válkách a černoši na ně dřeli. Neklekat před nikým a nikdy. Pokud si mám před někým kleknout, tak jen před svými rodiči, kteří mi dali život, vychovali mě a celý život při mě stojí. NEKLEKAT


zvedavec
17. 04. 2021
Dát tip

Majaks :

"Zo zverejneného stanoviska UEFA nie je jasné, na základe čoho Kúdelu usvedčili z rasizmu." - napísala tlačová agentúra Slovenskej republiky TASR" 

"Samotný futbalista sa priznal k vulgárnemu ataku, ale odmietol rasistický podtex. Počas konverzácie s Kamarom na ihrisku si zakrýval ústa, Kamara v jednom z rozhovorov uviedol, že urážku počul jeden z jeho spoluhráčov."

https://www.tasr.sk/tasr-clanok/TASR:20210414TBB00396

Majaks, ak poviem, že si ma znásilnil a na výsluchu to potvrdí môj muž (aj keď to nepočul, veď blízku osobu treba v spore podporiť), tak to bude proti Tebe dostatočný dôkaz, pykaj. 

Ver bez priamych dôkazov aj v takom prípade komisii. Asi mala dostatočné dôvody.


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

Já jsem byla součástí úplně něčeho jiného. Mně nikdo v minulosti nechtěl okrást. Nikdo si ode mě nechtěl půjčovat peníze. Samozřejmě, že lidé se tenkrát měli lépe a elita vykřikovala. Ted se má elite dobře a ostatní jsou chudáci.


K3
16. 04. 2021
Dát tip

Neměla by si zapomínat ani na to, že si toho byla sama součástí. Čtyřicet let v totalitě se samozřejmě podepíše na celé společnosti, to nikdo nepopírá.


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

K3 Mají, to víš že jo, ale je v angličtině. A já nechci zapomenout češtinu. Protože ji potřebuji na své knihy. Jo už mě začaly přicházet odsud zprávy, at půjčím peníze:-) Objednala jsem emailem v Česku smuteční kytici na pohřeb. Prodavačka mi říká v telefonu 10 čerervených růží 650 Kč. Pak mi posílal majitel květinářství číslo účtu. 10 červených růží 1000Kč.  Jak slyšel, že peníze půjdou z Irska. Tak toto tu opravdu nemáme. 


K3
16. 04. 2021
Dát tip

Magdalene, když už jsi v tom ráji, kde asi neexistuje tržní hospodářství, to tam nemají něco lepího než Písmák?


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

Děcka vám nebudou mít kde bydlet, budou zadluženi na celý život a vy se bavíte, hádáte o Kudelovi, kterému jste ukradeni. Republika je zadlužená. Ceny po Covidu vám porostou jak houby po dešti a řešíte něco, co neovlivníte. Čech má doma bordel, ale řeší bordel souseda. Televize, politici vám lžou. Nechápu to myšlení.  


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

Majaks,  ja som sa ťa pýtala, či Ti stačí to "asi"

mne nestačí "asi" bola vina dokázaná, o tom píšem a Ty mi podsúvaš otázku o dôvodoch, "jaký máš v tomhle případě důvod o rozhodnutí komise pochybovat?"

o odsunoch Židov (a mnohých nekonformných aj nežidov) do koncentračných táborov, o zabití postihnutých detí v jednom nie tak dávno existujúcom režime rozhodovali tiež rôzne komisie  

stačí si myslieť, že asi to dobre zvážili? 

 


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

Majaks: to sme tu mali aj za socializmu - cenzurovalo a zakazovalo sa aj to, čo nejaký cenzor len tušil, že by sa za nejakým výrokom mohlo skrývať (a možno sa aj skryte skrývalo)


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

"Dobře, zvědavče, a jaký máš v tomhle případě důvod o rozhodnutí komise pochybovat?"

myslím si, že trestajúce rozhodnutia (aj komisií) nemôžu vzniknúť bez  d o k á z a n i a  viny


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

Stargazer: 

"Nebudu zamlčovat, že mezi původními Evropany je výrazně víc vědců, spisovatelů, hudebních skaldatelů myslitelů - nebudu se za to olouvat a zkeslovat historickou pravdu ve jménu progresivní ideologie."

Prečo sa o tom neporozprávať bez toho, aby si bol obvinený z rasizmu. 

Fakty to môžu byť. 

Hovorí sa, že vedci skúmali, čím počuje mucha. Na základe faktov zistili,  že mucha počuje krídlami. Ako na to prišli? 

V prvom kroku si našli na stane muchu a tleskli vedľa nej. Mucha vzlietla a odletela. Potom jej odtrhli jedno krídlo a pokus s tlieskaním zopakovali. Muche trvalo dlhšie, kým vzlietla, ale napokon horko-ťažko odletela. No a napokon jej odtrhli aj druhé krídlo. Mohli vedľa nej tlieskať, trieskať, koľko chceli, mucha neodletela. Keď takýto pokus zopakovali 1200 krát, výsledkom ich štúdie bolo: Mucha počuje krídlami. 

---

Čítala som, že dokonca aj na výšku inteligencie dieťaťa vplýva, v akom prostredí vyrastá, dokonca aj to, aké vzdelanie dosiahli rodičia.  Prostredie detí a aj kultúrne zvyklosti vplývajú na to, ako dieťa využije dedičné danosti.  Zaujímavé bolo pre mňa napr. toto čítanie a vysvetľovanie dosiahnutých výsledkov: https://ippr.sk/recenzie/223-richard-e-nisbett-inteligencia-a-ako-ju-ziskat-recenzia

uvádzam úruvok: "Pokiaľ ide o východných Aziatov, je známe, že dosahujú nadpriemerné akademické výsledky. Napríklad výskum vzdelávacích výsledkov z roku 1990 preukázal, že taiwanské deti prekonali americké deti o jednu štatistickú odchýlku, japonské deti dokonca o 1,3 štatistickej odchýlky. V čase písania knihy študenti ázijského pôvodu predstavovali 20 % študentov na Harvardskej univerzite a až 45 % študentov na univerzite v Berkeley (s. 154 – 155).

Nisbett však nesúhlasí s hereditaristami, že tieto výrazne nadštandardné výsledky sú spôsobené vyššou inteligenciou východných Aziatov, ktorá je daná navyše hlavne geneticky. Naopak tvrdí, že v skutočnosti východní Aziati dosahujú lepšie výsledky, ako by sa dalo predpokladať na základe ich IQ. Ide o tzv. overachievement (dosiahnutie nečakane dobrých výsledkov).

Jeho príčiny Nisbett vidí v ázijskej kultúre, vďaka ktorej sa títo študenti viac učia, sú pracovitejší a motivovanejší. Na rozdiel od študentov európskeho pôvodu sa viac snažia nie vtedy, keď v predchádzajúcej úlohe uspeli, ale vtedy, keď v nej neuspeli, čo má svedčiť o ich väčšom odhodlaní a pracovitosti (s. 158 – 159). Rozhodujúcim vplyvom kultúry vysvetľuje aj akademické a intelektuálne úspechy Židov. Je známe ich výrazne disproporčné zastúpenie medzi laureátmi Nobelovej ceny alebo medzi študentmi prestížnych amerických univerzít."


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Obžaloba tvrdí, že Kúdela za půl vteřiny řekl dvě věty v angličtině, kterou neovládá. Kamarův právník neumí správně napsat Kúdelovo jméno. Ale co víme zcela jistě, Svět chce trestat.   

Obžalovaný tvrdí, že je nevinný. Bez důkazů nemůže být trestu.


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

Cadmium, ale vy se jako ten plevel z východu chováte. Podívej se během sedmi měsíců čtvrtý ministr zdrtavotnictví . Podívej se jakou vizitku vám děla Zeman s Babišem. Jestli by v některé zemi mohl být premiér ve střetu zájmu, STB, a podvoDník s dotacemi. Já niČ, to všetko oni. A lidé ho volí. Děláte si to sami, že jste plevel. A to nepíšu o rozkrádání země. Toto není v žádné zemi, korupce a zloděj si dá logo- proti korupci. Vzdyt já čtu, jak se píše o Česku v zahraničí. A není to dobrá vizitka. Kdysi se řeklo Jagr, Hašek, Nedvěd, svět věděl o Česku. Dnes ví jen proto, že fotbalista mluví rasistické výroky. Až bude váš prezident slušný, pak i my v zahraničí si vás víc budeme vážit. Zatím si český lid volí jen zlo. A tak se k němu chová ostatní svět. M.


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

K3. Napsala jsem , že odpovídat nebudu i když mi vyvracíš pravdu. Žádná demagogie. To by musel být i komentář autora demagogie. Proč se od roku 2004 v Irsku zdražilo pouze o desetníky? Já v roce 2014 koupila okurky za 80 centů, dnes je mám za osmdesát pět centů. Proč si v Irsku nebo Německu, Švýcarsku si nedovolí politici krást? Proč nejsou tyto země rozkradené, jako je Česko? Stále vidíš , jen co máš doma a smiřuješ se s tím. Že to tak má být. Nemá. Všechny ty penize za zdražování jdou do kapes nadnárodním společnostem, miliardářům. Chytrý bohatne, hloupý platí. Víš , co? Nic nevíš o světě, nic nevíš o politice. Proto se nebudu rozepisovat. A pokud si myslíš, že moje komentáře jsou plné demagogie , pak je mi líto. Že jsi člověk, který druhého nezná a hned ho vidí ve špatném světle. To je ale výchovou státu. Stále chcete být na sebe jen hodní a v opaku se chováte jeden na druhého velmi špatně. Soused , souseda nezdraví,. Politici se hádají mezi sebou jako psi. Jak v obchodech, v autobusech. Když se něco zeptám, odpoví mi štěkot prodavačky.  Tak mezi sebou v rodinách. Nemažu nikomu med kolem huby. Píšu o politice a proto nemusím za každým slovem ukazovat nějakou přívětivou tvář. Vztahuješ to na sebe. Je to tvoje věc. Já píšu obecně. Píšu jaká je situace. Přijed se podívat do Irska, jak se cizí lidé na tebe smějí. V autobuse se lidé mezi sebou baví , usmívají se. A u vás? Nechcvete přijímat názor někoho, kdo s vámi v tom hnoji nežije. To je celé.  M. 


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

ale áno

niektoré rozhodnutia komisií mi veru nespravodlivé či spolitizované prišli...

registrujem rozhodnutia komisií, keď napr. nepripustili do komisie zástupcov tej strany sporu, ktorej sa udalosti týkali, prípadne ktorá bola obvinená


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

A včera jsem si to znovu ověřil. Evropský somatotyp naprosto nestačí africkému. Nemá absolutně šanci konkurovat. NIC PROTI TOMU. Nechci žádné kvóty ve sportu. Nechci kvóty v ničem. Ať vyhrává ten nejlepší, nejsilnější, nejchtřejší.

Ale proč mě mají omezovat kvóty, které nastavují liberální aktivisté bez mandátu. Nebudu zamlčovat, že mezi původními Evropany je výrazně víc vědců, spisovatelů, hudebních skaldatelů myslitelů - nebudu se za to olouvat a zkeslovat historickou pravdu ve jménu progresivní ideologie.

To není žádný rasismus - to jsou jendoduchá fakta. Rasismus je alibi pro neúspěšné.


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

Majaks: "Inu, sam jsem zduvodneni trestu necetl, ale komise zrejme povazovala prohresek za prokazany, tak asi mela dukazu dost."

Tebe stačí, že komisia ASI mela dukazu dost? 


zvedavec
16. 04. 2021
Dát tip

naprosto súhlasím, že "Společnost, v níž začala platit presumpce viny, kde se soudí bez důkazů, už není bezpečnou demokracií"

A to sa týka aj politiky, kde sa rozsieva podobne nenávisť k národom a k ich predstaviteľom; aj tam médiá do nás ládujú prezumpciu viny... a tony propagandy, vsunuté slovíčka typu údajne, takzvané a pod.

Na socializme mi neprrekážalo, že nemám dennodenne banány, vadila "faloš a pretvárka" a tlak hovoriť istým spôsobom, tlak pritakávať. 

Na tejto spoločnosti mi, aj keď banánov môžem mať, koľko chcem, vadí stále viac a viac to isté,

a to, že čierne sa vydáva za biele a že cítim silnejúci tlak, aby som to aj ja potvrdzovala. 

 


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Logickou úvahou, protože kdyby je měli, dávno by je s velkou pompou vytroubili do světa. A co hůř, kdyby důkazy měli, dají mu 2 roky zákaz a možná civilní soud - deset je to jen pro nulový počet důkazů.

A Ty jsi úplně stejně ideologicky zmanipulovaný jako oni. Člověk se k něčemu vyjádří jinak, než si představuješ, a hned je pro Tebe rasista :-) BLM forever! 


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Samozřejmě, že mu Kúdela řekl "fucking monkey" - o tom vůbec nepochybuju. Mě ale zaráží, jak je možné v roce 2021 odsoudit člověka bez důkazů. A znovu - komise žádné důkazy nemá, protože žádné neexistují. Soudíme a trestám ebez důkazů. O tom je můj text. 

Ponechávám stranou dikuze, v čem by měla být urážka "fucking monkey" horší než třeba "motherfucker". 

 


K3
16. 04. 2021
Dát tip Aru

Magdalene, není pravda, že lidi mlčí. Svoboda slova je právoplatná a je to stěžejní výdobytek demokracie. Zrovnatak tak svobodné volby. Tam by měli chodit v první řadě všichni ti, kteří potom naříkají, že je všechno špatně. Zdražuje se proto, že ti co zdražují by přišli na mizinu. A zdražovat se bude dál, samozřejmě. Pokud ty hospody a obchody chceme mít. I ty by si zdražovala, být na jejich místě. Nebo by měli rozdávat zadarmo? To už tady jednou bylo a jak to dopadlo? Co je na tom špatného, že se nesmí v hospodě kouřit a proč by tam nesměly děti? Dřív se kouřilo ve všech vlacích a taky někomu vadil zákaz. Dnes už nikomu nevadí. To je pokrok, který nikdo nezastaví, ale který sebou samozřejmě přináší i problémy. Tvůj komentář je plný demagogie.


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Pořád jsme středivěcí lidé, jen si hrajeme na něco víc.


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Důkazy prokazatelně neexistují. V tom je ta zvrácenost. Neexistuje zvukový záznam vyřčeného, neexistuje ani přepis odezřený z pohybu úst. 


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

Odpovídat nikomu nebudu. Nebudu podporovat hon na čarodějnice.


K3
16. 04. 2021
Dát tip

A nechováme se někdy jako ve středověku? Nebýt zákonů hrstky lidí, které nám vytyčí mantinely a pravidla, sklouzli bychom zpátky natotata.


Magdalene
16. 04. 2021
Dát tip

Naprosto s článkem souhlasím.  Vyjadřím se stručně. Kdybych uvedla všechny argumenty, proč budou lidé ve své zemi menšina nebo otroci, a  budou se muset klanět.  Byla bych opět napadána. V článku nejde jen o fotbalistu, jde o celou společnost. Tak jsem to pochopila já. 

Mimochodem: Z kin už se stahují závadné filmy a stahují se už i knihy. Protože nejsou genderově správné. Hlavně dětské knihy se stahují. A nejen v Česku.

 

Těžko vysvětlovat někomu, kdo o politice a co se děje v zemi a ve světě nic neví. On si bude stát jako ta hloupá ovce jen za svým. 

V hospodách zakázali kouřit a dělají tam dětské koutky. Děti patří do hospody? Philip Moris zastavuje výrobu klasických cigaret. Budou ty jedovaté , alektronické. Oni potřebují více rakoviny. Více vydělávat na smrti. Švejk se v hrobě obrací. Lidé nevidí, že je to sama vyhlášky, nařízení, příkazy, rozkazy.

Většina lidí si myslí, že když má co jíst, a i za cenu jídla si našetří někde do Chorvatska, že to je život. Oni ještě život nepoznali. A pokud se s tím něco neudělá, nepoznají ho ani jejich děti. Hodně cestuji a na sto honů poznám Čecha na dovolené.

 

Mlčí, oni jim zdražují jídlo a oni mlčí. To i za socializmu ty hloupé ovce , když jim Husák chtěl zdražit zlato, nemlčeli. Ceny rostou jak po dešti.. Bydlení je nedostupné pro normální lidi a oni MLČÍ a MLČÍ. Oni vylezou řvát kvůli omezením u Covidu. Covid jednou odejde, ale vaše děti, vnuci tu zůstanou. 

Česko se žene rychlým krokem do diktatury. A nejen Česko, ze států EU  už  diktatura je v Madarsku, v Polsku a přerůstá do dalších zemí. Jen jednoduší a zaslepení lidé nevidí, co se děje a hřeji si stále svou polívčičku, která už dávno není jejich. Každý rozumný člověk, ví, že dnes je třeba zaobírat se politikou. Protože v opačném případě, lidé skončí jako otroci ve své zemi, když budou jako hloupé ovce mlčet. Lidé dostali svobodu slova a mlčí. K čemu jim pak je? 

Toto píši obecně. Nepíši to na adresu nikoho zde na Písmáku. A pokud si to někdo vzáhne na sebe, je to jeho věc. M.


K3
16. 04. 2021
Dát tip

Je to varovné a ve sportu je to katastrofa.


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Aru, takže středověk vlastně neskončil, středověk trvá...


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip zvedavec

K3, nejde tu o fobal. Jde o to, že není důkaz, ale je tu trest. Není to varovné?


Stargazer
16. 04. 2021
Dát tip

Někteří z nás to vnímají v širším než jen sportovním rozměru, a proto o tom píšeme. V dobré věci totiž není velkých slov nikdy dost. 

 


K3
16. 04. 2021
Dát tip

Překl. každý diktatura... Já si myslím, že mu trest po odvolání sníží. Ale zajímalo by mě co vlastně řekl. Ví to vůbec někdo? Opakoval to ten fotbalista? Nebo to zabalil a ukryl do hávu nadměrných emocí?


Aru
16. 04. 2021
Dát tip

čarodejnické procesy nebyly jenom ve středověku, ale i po něm až do 18. stol., např. v čechách se vesele upalovalo v 17. století a poslední soudní proces, kdy byla žena obviněna z čarodejnictví bylo v r. 1950 v Belgii


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru