Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smolíčku Pacholíčku, otevři nám svou světničku....

17. 04. 2021
2
1
202
 
Systém MMF skutečně dokáže ukrýt před lidmi svou pravou tvář a to tak, že dnes je neskutečně těžké odhalit všechny souvislosti. Není to jednoduché, a tak se podíváme na činnost MMF - Trojky v Řecku i jinde.

Trojka nedělá nic jiného než že využívá banky a obyčejným (nebo normálním) lidem tahá peníze z kapes. Ten mechanizmus, kterým to dělá, není jednoduchý. Lidem podstrkují program finanční pomoci za určitých podmínek.

Krátké vysvětlení, jak Trojka funguje.


Představte si malou obec někde na světě. Tato obec potřebuje obecní dům. Tento obecní dům stojí řekněme sto tisíc dolarů. Starosta dostane za úkol celé to zorganizovat.
Jde do banky a poví: „Chceme postavit obecní dům za sto tisíc, polovičku máme, dáte nám úvěr na 50 tisíc?“


Banka odpoví: dobře dáme vám ho.

Starosta jde za stavebním podnikatelem a poví mu: Poslouchej, dám ti zakázku, ale každý z nás si ulije do kapsy 25 tisíc.
Starosta přednese obecní radě: bohužel bude to stát 150 tisíc. Obecní rada návrh odsouhlasí, protože nemá o finančním hospodářství ani páru, a ostatní obyvatelé obce tuto lež spolknou také, jako vždy.


Potom jde starosta a podnikatel do banky a oznámí, že potřebují o 50 tisíc víc. A banka poví ne! Sledovali jsme vás a vy dva jste zkorumpovaní a peníze vám nedáme. Jdou do další banky a ta je také odmítne. A nyní to přijde! Ti dva se obrátí na MMF. Neboli Trojku. Trojka nepoví ne. Trojka souhlasí.

Poví: Jasně, dáme vám peníze, máme však několik podmínek! Pošleme vám do obce pár lidí, trochu se porozhlédnou a stanoví podmínky. Trojka vyšle svoje lidi, ti se porozhlédnou, zajdou za starostou a podnikatelem a řeknou.

První podmínka: Tak za prvé, každou středu zde máte trh, kde vaši lidé prodávají zeleninu a masné výrobky. Jeden z těchto stánků bude rezervovaný pro americký potravinový koncern.


Druhá podmínka: V obci máte malou spořitelnu, která půjčuje lidem a vede jejich úspory.


Vedle nich si budeme smět otevřít pobočku Goldmen Sachs.


Třetí podmínka lidí z Trojky: uprostřed obce máte studnu, tato studna bude zprivatizovaná. Toto jsou naše tři podmínky.


Další krok lidí z Trojky, neboli z MMF: lidičky, nyní sepíšete Vyhlášení o rozhodnutí, že nám tyto tři obchodní dohody nabízíte sami. Nechceme, aby nás veřejnost vnímala negativně. A tak zkorumpovaný starosta a zkorumpovaný stavitel přesvědčí (jako správní pacholíčci?) Obecní radu o výhodách a napíší Vyhlášení o úmyslu (rozhodnutí?) a nabídnou místo na trh, studnu a pobočku Goldmen Sachs.

Následně Goldmen Sachs otevře svoji pobočku a nabídne lidem vynikající podmínky. Místní spořitelna po pár měsících zbankrotuje. Finanční systém je nyní v rukou Goldmen Sachs.

A dále: co se stane s trhem...? Na trh se dostane velký americký koncern, který nabízí kuřecí křidélka za desetinu ceny, za kterou ji nedokáží produkovat místní farmáři a po čase zbankrotují.

Dále je to již jednoduché. Americké potravinové koncerny mohou zdvihnout (anebo jen zdvihnou) své ceny protože, lidé jsou nyní ve stu procentech potravin závislí na jejich dovozu, ale mohou si půjčovat peníze od Goldmen Sachs.

Po pár měsících se lidé ráno vzbudí a jdou si ke studni pro vodu a studna je zavřená.

Vedle je nápis: Prodej vody naproti. Musí do obchodu, tam je jejich voda v plastových lahvích a musí si ji koupovat. Tak funguje Mezinárodní měnový fond.

A ten rusák Putin, ty vrátka „ke štěstí“ ne a ne pootevřít.

 


1 názor

Josef František
17. 04. 2021
Dát tip aleš-novák

Malý dodatek. V Kanadě cena dřeva za 1 rok vyskočila o 180%. A to nemají s dřevem problém 85%  B.C. země je zalesněno. Prkno jež stálo 4 dol, jsem dnes platil 11,50.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru