Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

haiku 2021/9

19. 04. 2021
8
9
372
Autor
verulinda

 

        bagrují půdu

        skácené stromy , i třešeň -

        přece vykvetla


9 názorů

"...a nezapomeňte: stromy se na nás dívají." 


příroda má sílu......kácení  je šlendryán......*/*****************


Čudla
19. 04. 2021
Dát tip

/*


PavelK
19. 04. 2021
Dát tip

Přiznám se, že mě na první čtení nechytlo. Na druhé ano, vyzdvyhl bych druhý řádek. Skácené stromy je obecný nekonkrétní výraz. Stromy maji významnou funkci v krajině i ve městě. Můžeme s tím (že jsou skácené) nesouhlasit, ale to je tak vše co proti tomu můžeme dělat. Takové věci se dějí víme to. I třešeň, tady to už  konkretizuješ, stupňuješ, už se tě to týká konkrétněji, třešeń je nám lidem přímo užitečná dává nám dobré plody, asi tu třešeň znáš, chunaly Ti její třešně, nebo si měla radost z toho že na ni chodili děti.  Už to není jen nekonkrétní strom. Třeba Tě těšili jen její květy.

Poslední řádek je v druhé vrstvě o vůli žít.

Pěkný!


Verulindo já jsem nakonec vybojovala aspoň to, že na ulici stavbaři vytvořili "ostrůvky" pro nové stromy. Ale udělali je malé, takže pak tam město odmítlo stromy nasadit. Začarovaný kruh. 2 roky jsem čekala, až tam něco vysadí a pak jsem se na to vyprdla a nasadila tam vlastní stomové šeříky.


verulinda
19. 04. 2021
Dát tip

ano, zábor půdy, ukrajování přírody je stále všude vidět, ale kolik jí toho vracíme?  U nás vedle domu pokáceli nádhernou smuteční vrbu, místo toho, aby ji rok co rok upravovali, když se jim zdála přerostlá, taky jim vadila...díky za čtení a názory


Tohle mi připomíná naši ulici plnou třešní a můj  boj s úřadem. Ale nebyl to jen úřad. I některým sousedům vadí opadané listy na chodníku a taky květy... 


Pokud dýcháme... tak vpřed!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru