Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lyžovačka a jiné roztomilosti vhodné ke koulování na ledovci, než to všechno roztaje

20. 04. 2021
8
96
1816
Autor
Aru

Je jaro, v každém křoví pár milenců, nebo tak něco, že ani drak Alduin vám nespálí celý barák, ale sežere jen pár ovcí, nebo ojede krávu :D

Nad Zchátralou-Spálenou mýtinkou poletoval v něžných šedých vločkách popel a přece jedny nohy vytvářely do země nové otisky. Tortill Veliký, někde tu měl být, stižen dračím dechem, ležet věčným spánkem. Ale bohyně z jihu, už ne ve zlaté zbroji, ale pouze v dórském chitónu v nebezpečně moderně krátkém střihu nad stehny mířila si k němu vdechnout mu život nový, svými něžně růžovými, lehce nadzvednutými rtíky.

 

Tortill Veliký-Středně propečený si mezitím užíval podzemního sluníčka od lehátka s granátovým džusem s výhledem na řeku Styx a šťastlivců co stáli frontu na Chárona a měli na zaplacení cesty do věčného zatracení. Ti co neměli oboly, jelikož Cháron jinou měnu nebral, měli prostě smůlu. Ke svému velkému neštěstí se mohli odebrat do hotelových komplexů od řeky Styx vystavených za celá pozemská staletí. Bylo to opravdu strašné, celé dny se válet na plážích řeky Styx, navštěvovat sauny, golfová hřiště, bary, nebo chodit na masáže a do léčivých pramenů.

 

Naštěstí už tu byla ona, držitelka věčného mládí, snad poslední z dávných bohů, než je lidi hodili do kamen, svírala svého milého, to co z něho, Tortilla Velikého zbylo. Nahnula se k němu, až ji pramen rudých vlasů z bílého ramene sjel a sladkým polibkem probudila ho. Pár století života zaplatila tím, ale co je to proti věčnosti s ním. Tortill Veliký jak byl zmatený ptal se kde má džusík a snad chtěl i na masáže jít, kde spoře oděná, jestli vůbec byla, čekat masérka nymfích let měla. Teď Tortill za prase byl a tu strašnou chybu, jen za sen zaměnit a Tartar v hrůzných barvách vylíčit chtěl. Jak tak lhal, trochu ji přece jen obměkčil. Pak napadla ho spásná myšlenka, jak odvrátit pozornost od své skřítčí maličkosti. Hned s lyžováním po ledovci vytasil se s úsměvem tak, že mu prostě nemohla odolat, ač bohyní byla.

 

Vzali si taxík sirén, i když hladina klidná byla, přece jen nechtěli plout deset let. Řítili se rychleji, než-li by vám albatrosí hovínko na hlavu slítlo. Sirény jim tak krásně zpívaly, až se ostatní lodě z toho srážely a raději cestu ke dnu volilily. Tak v bájné severní zemi přistáli, však znáte ji, každý ve svém dětství nejméně jednou tam byl. V lese ale sami nebyli, jak si lyže vyřezávali. Ërlli je pozorovala, měla moc krásné oblečení. Totiž vlasy ji jenom po těle splývaly a některá intimní místa skrývaly. Tortill Veliký hned navrhoval, ať si Ërlli adoptují, protože měl soucit s opuštěnými dívkami. Jeho milá, ale byla nemile proti, protože řecké tragédie měla spíše zažité, než načtené. Nejdříve bylo třeba Ërlli obléci, protože do společnosti, ani na ledovec nebyla vhodně připravena. Tortill, statný to rek, vzal své kladivo, však to znáte a vydal se na medvěda, aby Ërlli nebyla společensky nemódní. U medvěda koupil chitón ionský, přece jen dost toho skrýval a Tortill vždy pár zlatých prutů po kapsách měl ke spokojenosti obchodníků.

 

Ërlli vzali sebou na ledovec, počasí bylo přímo báječné, strašlivý mráz a ta skvělá vánice, jak se vítr hnal sem a tam. Bohyně, možná její jméno napadne vás, přehodila si Tortilla Velikého, zmrzlého jak rampouch přes rameno a mazali s Ërlli do vlídnějšího podnebí ke krbu a pípě s hospodským. Pamatujte milé děti, kde krbů není, tam atmosféra nevalná je a v ústředním vytápění toho mnoho nenakoukáte. V Ërlli najednou bouchly saze, až ji poskočila pěna, podívala se zhluboka na autora tázavě, chtěla snad šťastnější být, či co? To už se nedovíme, zatímco ti dva skotačili v pokoji, Ërlli do sebe házela piva. Šťastná to zem, kde hospodským není bráněno opíjet hosty opěvující krásy země od poblitých stolů.


96 názorů

Aru
20. 04. 2021
Dát tip

Alegno, legrácky pro velké děti ;)

díky


Aru
20. 04. 2021
Dát tip

díky Nami :)


Aru
20. 04. 2021
Dát tip

dievča: veselé viď? diky ti ;)


Alegna
20. 04. 2021
Dát tip

no ťé pic :)


Nami 99
20. 04. 2021
Dát tip

Hezké, vipné dílo i komentáře.


chichi ... a to sa mi sníva čičo?


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ahojky, díky, žertovnější už to opravdu být nemohlo :)


annnie
19. 04. 2021
Dát tip

:) :) :) Tip a.


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

jo táák ,-))) já občas ty komenty nestíhám sledovat


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

dole jsem psal, jak jsem vedle velký školy, kde se jenom spalo, docházel i do školy do mývalího domečku a tam, že bylo veselo, protože tam učili skřítci :D:D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Aru, co jaký mývalí domeček?  Zaspala jsem tu něco?


Diona
19. 04. 2021
Dát tip Aru

Ano, máš pravdu Křivostrate Písmácký  :-)  Nedorozumění jest pilařem všelikerých svízelí, tam jest zakopaný celý pudl a jádro nepochopení. Pak z toho planou převeslice nepříjemné komikace. 


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

óóóóóóóóóó, děkují ivi, ač jsem docházel do mývalího domečku, tak jsem všechno zapomněl, jakože ne úplně všechno, ale hodně :D

díky, použiju pro inspiraci ;)


Křívo....to je mi....po celoodpoledním hledání skřítků...ouplně jasný.....taky to, že úbec nejsou zlí......určitě toho skřítka přišlápli vomylem:-)))))


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Křívo  ,-))))))))))))


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Už ho vidíííím..teda jako na Gůglu...ten je krasňunký  :)))


blacksabbath
19. 04. 2021
Dát tip Aru

Di.....pséčka tibetského-španěla.....


blacksabbath
19. 04. 2021
Dát tip Aru, Diona
  • Aru tady máš.....malého pomocníka pro tvorbu tvé poučné básně...:-)))))
  • Domácí skřítek, diblík - jde o nejběžnější příklad skřítka, objevující se v českých pověstech. Říká se, že je to duch zemřelých předků, který žije v domě a chrání jej. Může na sebe brát nejrůznější podoby. Velmi často se objevuje v podobě hada, který bydlí pod domovním prahem - pak se označuje jako domovní had nebo had hospodáříček. Zpravidla lidem pomáhá, opravuje rozbité nástroje a odhání od domu nemoc a zlé síly. Když se lidé stěhovali na nové místo, snažili se magickými praktikami domácího skřítka přimět, aby se přestěhoval s nimi. Domácí skřítek je zřejmě slovanskou obdobou antických lárů a penátů, bůžků, chránících dům. Domovní had je pravděpodobně užovka, která skutečně často žije poblíž lidských stavení.
  • Plivník, zmek - je zlou či spíše zlomyslnou obdobou domácího skřítka. Narozdíl od něj lidem nepomáhá, ale páchá různé nekalosti, schovává věci nebo krade potraviny. Často na sebe bere podobu zmoklého černého kuřete, čímž se snaží vzbudit lítost, aby jej hospodář odnesl domů.
  • Šotek, rarášek - drobný skřítek, který se zpravidla zdržuje u lidských sídel a tajně poškozuje věci. Výraz šotek se stal v obecné mluvě metaforou pro vyjádření podivného poškození nějakého předmětu - např. o tiskových chybách v novinách se říká, že je napáchal tiskařský šotek. V angličtině se takový šotek označuje slovem gremlin.
  • Trpaslík - většina mytologií od sebe rozlišuje trpaslíka a skřítka. Skřítci bývají menšího vzrůstu a žijí víceméně ve všech prostředích, trpaslíci jsou mohutnější, sveřepější a jejich sídlem bývají doly, opuštěné jeskyně a jiné podzemní prostory. Poněkud splývající bytostí je permoník, důlní skřítek.
  • Goblin, gnóm, kobold - další označení skřítků, kteří žijí v lesích a horách, podobají se trpaslíkům, avšak jsou menší a spíše plaší. Výraz goblin snad pochází z anglosaského slova goblinesque - fantastický.

Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ano, krutě a rozhodně skřítky teda rádi nemají, brrrr :D


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ujelo mi avízko, tak snad nedojde na nasilí :)


Aru
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

v tom případě jsem nucen vydat poučnou báseň o skřítkách :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

ahááá, tož to ja. A jakého máte pséčka?


Di.....hoblíkem proháním hobliny...páč už je dost hoblin......:-))))) musím hoblovat s psíkem ven...:)))))


Křívo.....to vypadá že sis ve školce hrál na trolla......:-))))))


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Křívo...to určitě ne, bo filosof nám tu chyběl, víš?  ,-)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Jinak, ano, co jsem o Tvé veleúžasnosti a genialitě prohlásila...to jsem vykřikla za plného vědomí a v naprosto střízlivé příčetnosti, takže to samozřetelně platí!  :-)

A proč hoblíkem popoháníš hobliny? Má se udáti později cos velevýznamného?... kromě toho, že si tu tak pěkně , svorně plkáme ? ,-)


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

Kočkodane, nezařezávám, jelikož mám obě ruce levý :D


Aru
19. 04. 2021
Dát tip Diona, blacksabbath

ne ne, Křivodržko, jestlis taky chodil do skřítčí školy jako malej, tak se vyjádři ke skřítkům, panuje tu obrovská neznalost, hrůza normálně :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Já vím, já jsem jen chtěla dělat blbou...ale to mi někdy jde tak dobře, že se o to nemusím ani smažit ee snažit ,-))))


hoblina sem- -hoblina tam....co já s nima udělám??????...:-)))))....(Black,.... Řekl Ti někdo takhle v 1903 hoblin, že jsi naprosto úžasná).....tu větu si jaksepatří užívám.....hoblíkem popoháním hobliny...:-)))))


Kočkodan
19. 04. 2021
Dát tip Diona

 

Aru,

 

“brrrr, se zařezáváním čehokoli prudce nesouhlasně kroutím hlavou” – no, když ale v noci zařezáváš, tak nad tvým chrrr!!! kroutí prudce nesouhlasně hlavou celej barák...


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

...co su křeček ?  ,-)))


Di.....Hlavně nespi .....v  hoblinách...:-)))))


tak to už mám jen jednu radu..poslední a drahou...kup si mývala.....:-)))))........... a nauč ho mluvit a projít futry do mývalího domečku...ať se zeptá


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

jááj, to sem popyšněná ,-)))


v 19.06 hoblin ti odpovídám.....že jsi první......:-))))))))))))))))))))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ivi, bych se zeptal přímo skřítků, žejo, ale už nějakou dobu neprojdu k nim domů futrama :D


nojono...tojepaktěžký....:-(...zkus Oprašovací zaklínadlo...:-)))))


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Black, děkuju. Řekl Ti někdo takhle v 1903 hoblin, že jsi naprosto úžasná, moudrá a geniální?  Pravda. Než-li válka...raději laskavost a vstřícnost a hodně zipsů  ,-)))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ivi, vím kulový :D


Di ...poradím ti....pořiď si malou kabelku s hodně kapsama na zips.....a skřítky fakt nedráždi.....mile....Di.....mile...:-))))))))))))))))))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

Kočkodane, ty nosíš kabelku, jo? :D

brrrr, se zařezáváním čehokoli prudce nesouhlasně kroutím hlavou ;)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip Aru

Lubošku, to ráda slyším, že máš v kabelce pořádek, smajlík

 

Ad šifra...mno, to mě nenapadlo.  Když to vezmu, kde se ten náš rozhovor odehrává, tak ono celý  to dílo od Arua připomíná jednu velkou šifru, vysmátý smajlík


Aru a víš název té knihy a autora?????....


Kočkodan
19. 04. 2021
Dát tip Diona

 

Nechci se tady moc vytahovat, ale s oprávněnou hrdostí prohlašuji,že já mám ve své kabelce vždy pořádek přímo vzorný (a to už nejsem úplně nejmladší).

 

Diončo, to ty se kvůli té esemesce zrovna moc prsit nemůžeš. Ale možná by sklidila obdiv rozvědky jako skvěle šifrovaná zpráva.

 

Jo a jsem pro to, aby děti seděly jako zařezané trenky v zadnici. (smajlík s výrazem hladového plivníka)


Aru
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

jednak to není krádež, ale žertovné schovávání, tak jsme se to aspoň učili a potom chráněj byt před bubákem a toho bych teda v bytě nechtěl :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

..jo ááák, Oprašovací zákon. Takže takovej hajzl skřítek je pak něco jako posvátná kráva a když se cekne, tak ti k tomu přišijou skřítkofobii , hanobení skřítčí rasy etc... Takže ten gyzd klidně může dál beztrestně řádit ... krást mi ponožky,  zpřeházet kabelku, zašmodrchat káble a cojávímcoještě a já teda jako nemůžu nic, jo? Pffff


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

Diono, skřítci jsou chráněni, je na to oprašovací zákon :D


Aru
19. 04. 2021
Dát tip Diona

ivi, nemohu zapomenout, jsem ji dostal asi v 6ti, pak na 10 let zmizela, aby mi ji ti skřítci vrátili na den a od tý doby je ztracená, jakože dlouhodě a tak chodím po ulicích, ptám se lidí, jestli ji neviděli, všichni mě posílají k psychiatrovi, ale ten ji taky nemá :D

skřítky jsem volal páč my chodili do velký školy, tam to stálo za hovno, páč se tam jenom spalo, no a pak se chodilo do malý školy do mývalího domečku a tam to byla zábava, protože tam učili skřítci :D:D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Já myslela, že když nalákám toho kradačského gyzda na mliko, tak by ho pak měla sežrat ta kočka...bo jinak, hajzl, slopne mliko a v nohy... zas burdel do kabelinky robit  ,-)))


Di...tak nelákej kočíííččoury.....

Aru....já nevolala střítky, aby mi našli knížku..a nemám ani kocoura.......zapomeň na nííí....na tu knížku...dyš jsi ji neměl 20 let...písmenka z ní odjela taxíkem sirém přes řeku Styx na ledovec...:-)))))))))).


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

neeeeeeeeee, ty jsi ale neskřítka, i vražda skřítka je pořád vražda, my to brali ve škole, víš? v mýválím domečku :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

a co mám dělat já, když kočkoura nemám?  :-O 


blacksabbath
19. 04. 2021
Dát tip Aru

myslím, že si je ten kocour dá k tomu mlíčku...:-)))))))..přemnožení nehrozí


Aru
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

a myslíš, že budou rychlejší, než kocour u toho mlíčka... ale zase bych si nerad zaskřítčil byt, aby nepřivandrovali nějací skřítčí příbuzní, když se to rozkřikne :D


blacksabbath
19. 04. 2021
Dát tip Aru

Aru....dávej jim mlíčko....vlažný....:-)))))))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

ivi, teď když znám jejich jméno, tak by mi mohli vrátit knížku, kterou mi schovali tak před 20ti lety :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

Jo, hihihi, Black, děkuju...anoo,  to bude ZÁŠUPŠÁK kabelkowy a kuchyňski  :-)))


nebyl by to šotek recykláček...??? našla jsem... skřítka Medovníčka, skřítka Půdníčka, skřítka Penízka, skřítky z hrnku, čajové skřítky.....hledala jsem hledala a hle našla!!!!!! bude to asi skřítek ZÁŠUPŠÁK...:-)))    https://regiony.rozhlas.cz/…773


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

tak jsem to nenašel ani podle avíz, takže si myslím, že klika skřítků ztrácejících věci zapracovala na tom, aby i jejich název byl ztracen a nemohl tak o nich nikdo psát nestoudné věci, jakože ztácejí věci :D


tak chvíli trucuj.....já se zatím podívám po koutech jestli tam někde nejsou roztomilí skřítci


f kabelce bych nehledala henty ty Poltergyzdy .... někdy sou velký jako Ursus arctos horribilis....:-)))))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

cítím se být velice pohoršen a odcházím trucovat do kouta :D

ne, ne ivi, někdo tu měl s tím dílo, jak mu skřítci schovávají věci, jehož jméno jsem zapomněl, ale určitě to znělo roztomile :)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Black, díky...hmm, k tomu "Alchajmrovi" se spíš hlásím já :-))

Jo, a jako bonus mám f kabelce a f kuchyni ty, henty Poltergyzdy  ,-)))


Aru....v tvém případku to určitě dělá skřítek Alzheimer

Di...jestli je ten rarach hlučný....tak to bude Poltergeist

.....v obou případech radím mléko na noc do misky

 


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

díky ivi ;)

a nevíš jak se jmenujou ti skřítci co schovávají věci?


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Black, moc děkujeme za objasnění  Plivníka

 

prosím Tě a co je to za raracha, který skovkává ty věci a dělá nám babám bordel v kabelkách ,-)  ?


blacksabbath
19. 04. 2021
Dát tip Diona, Aru

než-li by ti albatrosí hovínko na hlavu slítlo.....dávám tip....ještě kouknu do ústřeního topení...zda-li tam přecejc jen něco nevykoukám  P.S....Plivník je bytost ze slovanského folklóru sloužící hospodáři, typicky v podobě kuřete a vylíhlá ze zvláštně opatrovaného vejce. Český plivník či prašivec se měl objevovat v podobě zmoklého kuřete či ohnivého draka a sídlit za komínem, v peci či u kamen. Hospodář jej měl krmit tím co sám jí a ten mu na oplátku měl nosit obilí i peníze a zajišťovat blahobyt. V případě nedostatku potravy plivník za nocí vydával velký hluk a dusil hospodáře...Úááááá


Diona
19. 04. 2021
Dát tip Aru

hmm, taky mám tabletu, ale nějak se mi přehřívá...starší kus, tak co už...tak jsem si řekla, že si koupím noťas, bo teď mám doma z práce stanici, páč jsme na HO (prosím, neplést s exkrementy ,-)))  a jak ji odvezu, byla bych nahraná. 


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

mobil skoro nepoužívám, ale zase vsechno zařizuju přes tablet

však oni se sem vcuknou :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Hmm, to je zajímací... Je fakt, že člověk je u toho mobilu, aniž by si to pořádně uvědomoval uvázanej jak pes k boudě.

Jak se tak dívám, tak Ti to tu našima komentama pěkně bobtná :-))) Za chvilku nebudou mít čtenáři kam psát  :-)))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

když nehoří, tak nikomu nevolám ani nepíšu, Písmák to je ale jiná ;)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Fakt se Ti smskování hnusí?

Muhehe, tys to napsal s tak krásným odporem :-))) Tak ohyzdně půvabné vyjádření...k našemu Klubu jak dělané


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

za zády jo? tak to bych chodil za školu pořád :D

ale měli jsme ještě ty hnusný židličky, v tom se nedalo sedět, jsem si po 45 minutách školní hodiny kontroloval jestli mám ještě zadek :D

sms sice ovládám, ale nikomu nepíšu, páč se mi to hnusí :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

mno, my jsme museli sedět s prackama za zády. Teď by to neprošlo..a kdyby jo,  i tak budou mít děcka v těch gramlích telefony a smskovat :-)) Ta dnešní generace je totiž hrozně šikuvná. Já doteď na tom "stíracím tele-fonu" neumím psát  elekantně oběma palčiskama...klofu to jedním prstem a ještě se netrefím do spravneho chlivku, Takže moje zpráva jednou vypadala takhle : Fobre ramo. Hsk de nas? Loupis mi, prsim, sva trhliky? Prkny drn 


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

to já taky vzdělanec nejsem, mě dělalo problém udržet ve škole voči vůbec otevřený. jsem se dočetl, že pro širokou veřejnost bylo když byli dětmi asi poučný a zábavný sedět jak zařezaný v lavicích :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Máš recht :-) 

Wiki zná triky jak oblbovat...obvykle jí to ale zchrupnu, bo něni su vzdělanec


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

bude to vědě ten, kdo to tu psal :D

no vona slečna Wiki je úplně blbá, jakože ne ta Wiki, ale ta Wiki :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Tak to se asi pletu, když slečna Wiki o nikom takovém neví. Jsem tedy skřítkově v koncích :-( Třeba to tu někdo bude vědět


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

nevím jestli se pleteš, páč já nevím nic :D

a na wiki taky ví kulový, jenom říkají, že plivník to není, ale věř těm amatérům :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Hmm, myslím, že to jsou Plivníci, nebo se pletu..? Ty mám doma taky a žerou mi ponožky.


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

nevíš jak se jmenujou ti skřítci co schovávají věci?

někdo to tu psal a zapomněl jsem :)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

skřítci našlapaní...pokud mi nechodí dělat bordel do kabelky ,-)))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

to nebylo v plánu, já nemůžu za to, že je Tortill skřítek, on už se tak narodil :D


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Aru  ,-)  jo :-)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip Aru

Aru, Bože můj, rozrušil jsi našeho Kočkodána, mrkací smajlík. Snad se z toho vzpamatuje, strachující se mrkací smajlík


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

Kočkodane, proto si to kompenzuje svým jménem, už v tom byl vtípek, teda rovnou dva žerty - tortilla a veliký :D


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

to nepíšu, ale jen vegetuju, páč alkoholické drinky mě tak akorát uspí :)

Diono, už jsem to tam nějak (p)opravil, takhle je to dobrý?


Kočkodan
19. 04. 2021
Dát tip Aru, Diona, blacksabbath

 

Skřítčí maličkost... to mi bolestně připomnělo ty spousty zklamaných ženských výkřiků na začátku milostné předehry... Ne, nejsem schopen dál psát, musím se nejdřív trochu uklidnit..


Diona
19. 04. 2021
Dát tip

Aru, tak to chci vědět co píšeš, nejsi-li střízlif  ,-))))


Aru
19. 04. 2021
Dát tip

psal jsem to zcela střízliv, no možná trochu coly jsem měl :D

díky moc ;)


Diona
19. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

:-D)

Au-Thor  si šlehl do žil asi kvalitní matroš ,-))) A mě teď z toho solidně bolí bránice. To jsou mi ale roztomilosti z krásné země od poblitého stolu :-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru