Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Thai Dhai Phuk

27. 04. 2021
9
8
320
Autor
Puškyn

 

Vietnamský obchodník Thai Dhai Phuk seděl už druhý večer před svou malou televizí ve své večerce nedaleko centra Los Angeles a sledoval film Rambo II. Bylo mu dost divné, že toho chlápka v džungli nikdy nepotkal, protože sedmdesátá léta strávil jako mladík v boji proti americkým hrdinům, kteří se pokoušeli chránit jejich neexistující demokracii zabíjením polonahých rolníků. Když jim došlo, že takhle se demokracie nechrání, odešli a začali o tom točit filmy.

Thai Dai Phuk se několik let po skončení války toulal Vietnamem jako válečný veterán a po čase, v devadesátkách, přesídlil do L.A., kde si otevřel večerku. Tehdy poprvé v životě uviděl v televizi film Rambo II a ten ho ihned zaujal, jelikož se domníval, že se jedná o dokument. Co to bylo za hajzla, který přijel do jejich země vraždit a ještě se tím chlubí, rozčiloval se. Dlouhou dobu po zhlédnutí filmu nemohl spát.

Po mnoha letech se procházel Phuk před svou prodejnou v Down Townu a náhle strnul. Nedaleko od něj si to mašíroval známý chlápek. Byl to určitě on, byť trošku prošedivělý. To je on, John Rambo, uvědomil si Phuk. A i přesto, že mu táhlo na sedmdesát, rozběhl se za ničitelem jeho národa a prudce ho nakopl do řitního otvoru. Pak se postavil do boxerského postoje.

„Co se děje?“ otočil se Sylvester Stallone. „Chcete autogram?“ zeptal se ho, překvapený tak razantní žádostí.

„Tak jít, zabít mě!“ křičel na něj Phuk.

„Zbláznil jste se?“ rozhlédl se Sly, ten den bez ochranky.

„Ty být vrah a děsná kurva!“ šermoval stařík rukama.

„S někým si mě pletete,“ bránil se svalovec.

„Ty být Rambo! Zabiják!“

„To jsem nebyl já,“ pochopil náhle absurditu situace Sylvester. „To byla má postava.“

„Tvá postava stát taky za hovno!“ nepochopil rozdíl Phuk. „Ty na nic nevymlouvat a bojovat!“

Potom se rozběhl, aby trýznitele svého lidu na místě ztrestal. Jenomže trénovaný Sly hbitě uskočil a rozběhnutý Phuk se skutálel z chodníku do vozovky, kde ho přejelo popelářské vozidlo.

„Tak co, mistře, další zářez na pažbě?“ zeptal se Silvestera důstojník městské policie, přivolaný na místo nehody. „To už je tento týden třetí vietnamský veterán, kterého jste odrovnal.“

„To je lapálie,“ odplivl si Sly. „Kdo by to řekl, že právě z nich budou ti největší fanoušci mých filmů! Akorát jsem si to představoval trošku jinak, možná méně naturálně, když už nerozumí hollywoodské imaginaci.“

 


8 názorů

K3
05. 05. 2021
Dát tip

Smutné až z toho mrazí.


Prosecký
29. 04. 2021
Dát tip

Dobré.


Super.....díky.....Rambo...:-))))


Tak to jsem se dobře pobavila! Teď lituji, že jsem Tvůj text odkládala, ale jak vidíš, hrdě jsem se k němu dostala a bylo to božííí! Díky za zpestření rána...

„To už je tento týden třetí vietnamský veterán, kterého jste odrovnal.“ 


lastgasp
28. 04. 2021
Dát tip

Dsivý námět svou úvahou a krutou pravdou. Výborné.


Bystroočko
27. 04. 2021
Dát tip

Desivo, smutno, pravdivé.


Benetka
27. 04. 2021
Dát tip

Dobře ty! Pobavilo!! To už je tento týden třetí... !!! :D


Krásný příběh. Hodně mě pobavil, dokonce jsem se nad jednou větou dost zamyslel. 

"Co to bylo za hajzla, který přijel do jejich země vraždit a ještě se tím chlubí, rozčiloval se." 

A my to polykáme místo slin u televizních obrazovek.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru