Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dračí výprava...díl sedmý

29. 04. 2021
15
39
905
Autor
Aru

Odkazy jsou klikací:

Dračí výprava ... díl pátý bixley 

Dračí výprava... díl šestý. Gora

a

Dračí výprava ... díl osmý bixley

Zatímco draci v džungli vřeštících paviánů se flákali, udatná výprava na Islandu, ostrovem bájí opředeným stále dlela. Jen dovolím si k osvěžení paměti vaší, kdo vlastně ve výpravě byl. Za zmíňku stojí velitel výpravy sedící na ramenou své asistenky a nebylo to proto, že by zapadl úplně do sněhu a nikdo ho už nenašel, ale pro velikou oblíbenost u turistů. Tím byla pověřena asistentka, aby na ně dělala kšáá. Dále velectěná svačinářka se svým paprikovým menu na sto způsobů, zrovna podávala paprikovou zmrzlinu, byla moc dobrá, chutnala po paprice. Pak bioložka Eckertová a lingvista lord Bestie, ti dva se ale v sauně věnovali hrátkám ne zrovna malým a bioložka Eckertová, zacpěte si uši, v návalu nadšení otěhotněla. A samozřejmě velectěný fotograf, který se aktům věnoval u sauny s bioložkou Eckertovou a lordem Bestií. Také se k výpravě připojila zdatná vulkanoložka, díky ní byly výbuchy sopek na Islandu mírné a ochromovaly letecký provoz nad Evropou maximálně jednou za deset let.
 
Když se všichni sešli a pojedli něco málo paprik, navrhla vulkanoložka prohlídku vulkánů, všichni nadšením začali skákat, smát se a házet si velitelem výpravy jako s míčkem, než si uvědomili, že není míček. Z letiště ukradli takové to vozítko na přepravu zavazadel a jak byli všichni naskládaní na sobě, tak velice pomalu zdrhali. Naštěstí Island je jen o něco větší, než ořech a tak to místní nebrali jako velkolepou loupež, jak si mysleli členové výpravy, ale jako půjčku, když kolem nich jeli rychlostí pomalejší chůze. Když dojeli na okraj letiště rozhodli se, že pěšky to bude přeci jen rychlejší. U prvního vulkánů ukázala vulkanoložka na něj a řekla ostatním, že je to vulkán, následované obdivným óóóó od zbytku výpravy, až na bioložku Eckertovou, ta sahala lordu Bestii na zadek. Před dalším vulkánem stálo množství turistů, vůdce výpravy nařídil sbírat kameny, které pak po turistech házeli za účelem jejich předběhnutí. Turisté ale jen nevrle vrčeli cosi o hulvátech. Lord Bestie nakonec promluvil starodávným dračím jazykem, jehož síla smetla turisty na okraj ostrova a urychleně odcestovali k domovům. Tento vulkán byl mimořádný, tím že to byla vlastně díra do nikam, do které naházeli členové výpravy zbytek kamenů. Chtěli spočítat hloubku, ale už u tří se začali plést a k pěti ani nedošli a tak toho nechali.
 
Zatímco většina výpravy po vydatném podivování nad vulkány se čvachtala v horkých pramenech, bioložka Eckertová byla s lordem Bestií v sauně a u toho je zvěčňoval fotograf. Velitel výpravy vydal se s asistentkou za příbuznými, kteří žili v malém domečku na kraji louky. S konvalinek popili něco ranní rosy a pojedli pár veselých slz. Nakonec i vůdce výpravy se potřeboval protáhnout a tak skočil na louku, jaksi tento za vílami pro trochu té zábavy. Když byl zpátky v kalhotách vzpomněl si na draky, kteří snad brazilskou depilaci podstoupili? Když byli všichni pohromadě napsali drakům vzkaz na snítek jitrocele, který zavřeli do lahve a hodili do oceánu. Několikrát, protože se jim flaška vracela. Pak zašli na letiště, ale nikdo je nechtěl přepravit, než v nákladovém prostoru, s čímž souhlasili. Let to byl krušný, letěli s jakousi starou rachotinou o které členové výpravy pochybovali jestli má vůbec motory, zatímco leželi mezi krabicemi s čokoládou, kterou ujídali. Jak se přibližovali k Brazílii, začala v nich růst pochybnost o schopnostech vraku přistát. V okamžiku, který se jim zdál příhodný zmáčkli čudlík na otvírání nákladového prostoru a vypadli i se zbožím do oceánu.
 
Naštěstí oceán byl v těch místech zvláště měkký, na vlnách se všichni chytili za ruce, čímž udělali jakýsi vor a velitel expedice drželi nad sebou jako takovou plachtu, ten měl rozpažené ruce, aby chytil co nejvíc větru. Toho si všimla pobřežní hlídka, která vzniklý úkaz považovala za brazilského Ježíše, a zachránila je i s čokoládou v bednách, o které tvrdili členové výpravy, že je jejich, protože jsou obchodníci s čokoládou, ale jejich letadlo-vozidlo (v tom se neshodli) ztroskotalo, když narazilo do zvlášť neposedné vlny. S tím je hlídka dopravila na břeh, kde našli lahev se vzkazem od draků, který přeložil lord Bestie: "Jsme v Riu na karnevalu, už nás to v džungli nebavilo. Přijeďte za námi a nezapomeňte na kostýmy. Mëdärin a Förinë s dětmi Lärjï, Lëjrï, Jënä a nejmladším přírůstkem Nøjärli, těšíme se na Vás." Na to koukali z výpravy jako zkoprnělí, protože nevěděli, kde ty kostýmy mají sehnat.

39 názorů

Aru
03. 05. 2021
Dát tip

děkujuuuu ;)


annnie
03. 05. 2021
Dát tip

:) :) :) Tip a.


Aru
30. 04. 2021
Dát tip

a byl to tvůj nápad, díky ;)


Dagmaram
30. 04. 2021
Dát tip

s paprikou to má grády jupííííí :-)


Aru
30. 04. 2021
Dát tip Diona

díky, nooo dobrodružství stále pokračuje ;)


Jééé to byl milý díleček :) Karneval je super nápad! Těším se na jejich kostými! Jdu se teda podívat jak to s ním dopadlo v osmém díle...


Aru
30. 04. 2021
Dát tip

díky, nooo, ještě se může cestou stát cokoli, nikdy nevíš :)


vesuvanka
30. 04. 2021
Dát tip Aru

Skvělé, tak se s draky přece jen setkají, a zdá se, že dokonce na karnevalu v Rio de Janeiro. Budu se těšit :-))), TIP.  


Aru
30. 04. 2021
Dát tip

díky Nami ;)


Aru
30. 04. 2021
Dát tip

Kočkodane, přece nebudu vypisovat nějaký porno detaily :D

co už si tam čtenář představuje, nebo ne, je na něm, takhle přece čtení funguje ;)


Nami 99
30. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

Týýýýjóóóoó - fakt hustý.


Kočkodan
29. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

 

Zajímavý – když ti sígři Honza s Mařenou rozkrádaj chudince babičce ježibabě střechu nad hlavou, tak to je v pořádku... Ale jo, chápu tě, že se v dnešní hyperkorektní době sichruješ, protože nechceš skončit v korekci. Možná jeto tak lepší, že ty rozměry neznám, jsem dost závistivej.


Aru
29. 04. 2021
Dát tip blacksabbath, Gora

Kočkodane, v rámci pohádky ti bohužel nemohu odpovědět, jelikož zrovna ta část podléhá přísné cenzuře a mohla by vést k mravní zkaženosti čtenářů

:D


Kočkodan
29. 04. 2021
Dát tip

 

Samozřejmě mě (už se mi tam hergot zase plete to věčné rýmování) v dílku zaujalo hodně věcí, ale z hlediska mé největší záliby amatérského erotomanství mne nejvíc upoutalo „Pak bioložka Eckertová a lingvista lord Bestie, ti dva se

 

ale v sauně věnovali hrátkám ne zrovna malým...“ – má to být jemná narážka na ehm... jaksi velmi dobrou „vybavenost“ onoho muže? Omlouvám se, vím, že jste tady většinou puritáni.

 

Ale jak už jsem naznačil na začátku, díl se mi líbil, rozhodně mi stál za pozornost.


Aru
29. 04. 2021
Dát tip

já je nechtěl zabít tím pádem a taky je to pohádka, byť pro dospělé :)


mäkký oceán to je nádhera ... u nás je iba tvrdý a studený jarok ... a teším sa na podračovanie príbehu


Aru
29. 04. 2021
Dát tip

díky Evži, ta výprava chtěla prostě nakopnout, tím správným směrem :D


No, potěš koště! Co z toho ještě vyleze? Bavím se :-)))


Opravuji....vedoucí umí do šesti!!!!!.... Mëdärin a Förinë s dětmi Lärjï, Lëjrï, Jënä a nejmladším přírůstkem Nøjärli...ale zákaz množení platí


Aru
29. 04. 2021
Dát tip

bixley, snažil jsem to spojit a rozšmodrchat co to šlo, plus más draky v Riu a výpravu kdesi na břehu Brazilie, takže máš úplně nový místa jenom pro sebe


blacksabbath
29. 04. 2021
Dát tip Aru

Prosím draky už nerozmnožovat...:-))))Vedoucí výpravy umí počítat jen do čtyř:-))))))


bixley
29. 04. 2021
Dát tip

Uf, musím to všechno nastudovat. To bude bezesná noc...


Aru
29. 04. 2021
Dát tip

bixley, nezapomeň na fotografa, vždycky byl s nima :D


Diona
29. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

 asistentka ochranářka...10 dan červený pás   :-)))  neplést s pionýrkou :-)))


Aru
29. 04. 2021
Dát tip

dievča, asi jsem měl zvolit větší ovoce :D


Aru
29. 04. 2021
Dát tip blacksabbath

Diono, asistentka je důležitá, vždyť ochraňuje vůdce expedice ;)


Aru
29. 04. 2021
Dát tip Gora

ano Goro, je to pohádka jak vyšitá :D

jenom vedoucí je malý, proto taky může sedávat asistence na rameni :D

ostatní jsou jenom ztřeštění :D


Diona
29. 04. 2021
Dát tip

Black, alespoň, že kuchařka je schopná a zajistí plnohodnotnou výživu...jinak by ta asistánc asi už padla.


Diona
29. 04. 2021
Dát tip Gora

Milá Goro, taky by mě zajímala velikost asistentky...ale musí být na tom fyzicky dobře, když vedoucího vláčí celou dobu na zádech :-)) ...může si dát, chudera,  voraz akorát když milostpán skotačí s vílama. Jojo, to je tak,  když jednou někomu řekneš : Vlez mi na záda :-)))


Gora
29. 04. 2021
Dát tip blacksabbath, Diona

Aha, Ivi, díky za vysvětlení, měla jsem za to, že jsou to malí trollové:-)


blacksabbath
29. 04. 2021
Dát tip Diona

Di...ale asistentka vedoucího výpavy má plné ruce a záda...:-)))kiškiškiš

Irčo....jasná kategorie pohádky pro dospěláky.....teď to vidím jasně...:-)))aaa mrňavej je jenom vedoucí...proto si vyšel na velkou výpravu a poposedá své asistentce na ramenou.....:-)))))))...kšá-kšá...jinak by ho sezobli jako čučoriedku..::-)))))))

dievča...čučuriedky aj čokoládu mam veĺmi rada.....


bixley
29. 04. 2021
Dát tip Diona, Aru

Tak koukám, že bioložka s lingvistou to pěkně rozčísli, jen vukanoložka vyvíjí odbornou aktivitu. Aspoň že se nakonec lingvista uplatnil s tou znalostí dračího jazyka! V závěru cesty máme naši výpravu obalenou v čokoládě, leč zachráněnou. A vzkazy došly tam i zpátky. Sláva!

Perfektní!


dievča z lesa
29. 04. 2021
Dát tip Gora, Aru

prekvapila a obohatila ma informácia, že island je len trošku väčší ako orech, podľa takejto mierky je slovensko veľké približne ako tri čučoriedky a česko možno mirabelka? ... a majú veľa čokolády, možno sa dá využiť na výrobu masky


Gora
29. 04. 2021
Dát tip

Aru, ještě stále trváš na kategorii Pohádky? :-)

Nějak mi ušlo, kde bylo, že jsou členové výpravy tam mrňaví... všichni, nebo jen vedoucí + asistentka? Jo a děti jsou v dračí rodině čtyři, viz třetí díl... jen abychom všichni znali ty důležité reálie nastejno...

Aru, ten karneval je skvělý nápad!!!

Líbí se mi i tvé drobné absurdity, jako že našli láhev se vzkazem a tak podobně... díky za další díl.


Diona
29. 04. 2021
Dát tip Aru

Koukám celá zkoprnělá :-)))) Pěkně se nám ten tým zvrhnul...

...ještě, že vůdce výpravy je moudrý a ví, kdy rozpažit ruce :-))


Aru
29. 04. 2021
Dát tip Diona, blacksabbath

aha, tam jsem nezavítal, letěl jsem na kouzelným koberci ze slov, víš? :D


ale ne.....dneska byla v poledním menu ( viz jídelna klubu) kurkuma.....nech to plavat....:-)))))


Aru
29. 04. 2021
Dát tip Diona

kurkuma byla dávno zapomenuta :D i tak jsem měl otevřeno všech 6 předchozích dílů ;)

nooo, dostali pozvánku, tak snad dorazí :D

dík ;)


blacksabbath
29. 04. 2021
Dát tip Aru, Diona, Já Lucie píšu...

TYJÓÓÓÓ......voni se snad vopravdu setkají v tej Brazíliííí....já jsem se už začala bát, že při všech těch radovánkách na draky ouplně zapomněli... "Za zmíňku stojí vůdce výpravy sedící na ramenou své asistenky a nebylo to proto, že by zapadl úplně do sněhu a nikdo ho už nenašel, ale pro velikou oblíbenost u turistů. Tím byla pověřena asistentka, aby na ně dělala kšáá". Svačinářka se ohrazuje...v jídle byla kromě papriky i kurkuma...:-)))))....To jsem zvědavá jak si další člen výpravy poradí s karnevalem v Riu.....ale třeba bude mít vejprava ještě odbočku někam úplně jinam...no...já jsem žádostiva a dychtím......


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru