Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Natural Gender Life

06. 05. 2021
11
9
340
Autor
Puškyn

 

V osvíceném roce 2043, kdy slavila Evropská unie padesát let od svého založení, proneslo předsedoid toto prohlášení: „My předsedoid číslo 236 376 228 se cítíme býti zplnomocněno navrhnout zákon na zrovnoprávnění Sudáčů a Licháčů!“ To bych vám měl možná vysvětlit.

Když bylo v roce 2025 zrušeno pohlaví a všichni v Evropské unii museli být ze zákona genderově neutrální, zmizely slova jako předseda, nebo poslankyně a byly nahrazeny neutrálními předsedoid a poslancoid. To je mnohem korektnější, než nějaké sexuální škatulkování. Následně bylo přikázáno směřovat všechny slovesa do středního rodu a celkově přísně dbát na genderovou uniformitu.

Nějakou dobu to fungovalo a věty jako: „Prodavačkovid Jitka doplnilo zboží“, se staly běžnými. Jenomže ouha, podle jména bylo možno dedukovati pohlaví. Proto byly v roce 2030 zrušeny i jména a všem občanům byly počítačoidem přiděleny místo jmen čísla. Genderový problém se zdál býti vyřešen. Jenomže zanedlouho si jedno bystré úředníkoid povšimlo, že občané se tímto dělí na sudé a liché.

Okamžitě byla založena komise na zkoumání číselné diskriminace. Bylo zjištěno, že občané se sudými čísly začali označovat ty druhé za Licháče. Ti jim to vraceli tak, že je začali označovat za Sudáče. Předsedoidův návrh, zaměnit číselnou kombinaci na kombinaci písmen, taktéž vybraných počítačoidem, narazil na problém Samohláskařů a Souhláskařů, jak pohotově upozornilo jedno právníkoid.

Nakonec byl celý problém dočasně vyřešen nařízením, že každý občan Evropské unie bude mít od roku 2050 vytetován na čele čárkový kód, podle kterého bude identifikován. Drobné problémy, spojené s binárním kódem, který taktéž umožňuje rozlišovat na Nuláče a Jedničkáře, bude vyřešen utajením a přístup ke kombinaci bude mít pouze centrální počítačoid. 

 


9 názorů

Snad nejsi jako Baba Vanga, protože bych nerad četl tuhle povídku za pár desítek let s pocitem, že jsi měl pravdu :D


Jamardi
06. 05. 2021
Dát tip

Je dobře, že se nad tím důsledně zamýšlíš :)


Abakus
06. 05. 2021
Dát tip

ja s  lichým a  sudým zápasím už teraz - nečakám na nariadenie únie ónie.


Benetka
06. 05. 2021
Dát tip

Název Evropská unie je tež nekorektní. Protože to je ta. Takže správně asi Evroponoid Unit...? :D


Danny
06. 05. 2021
Dát tip Benetka

drsná kritika současného směřování tzv. "politické korektnosti". tip.


Já Lucie píšu...
06. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

To snad neee :) Co mě strašíš Puškynoide! No nic, budu si muset zvyknout... Zdraví Lucinoid.


blacksabbath
06. 05. 2021
Dát tip Benetka

až se tohle stane....tak já už tady...zaplaťpánbůh...nebudu...:-))))))))))))))))


Puškyn
06. 05. 2021
Dát tip

annoid díky


annnie
06. 05. 2021
Dát tip Benetka, Bystroočko

Další skvost, jsi prostě výbornej sposovateloid. Tipoid. Pá annoid


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru