Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dračí výprava...díl patnáctý

06. 05. 2021
13
37
961
Autor
Aru

Předchozí díl:

Dračí výprava... díl čtrnáctý

Velitel expedice Pidi ležel pod přístřeškem jenom v podvlíkačkách a opaloval si palce na nohou, měl děravé ponožky a nohy na sluníčku. Asistentka se mu pokoušela vyčistit šatičky, ale bylo to zbytečné, jednak ho v chudinské čtvrti v Riu nikdo nenesl, ani na okamžik, takže se musel svinstvem ulic brodit úplně sám a potom se málem utopil v Ďáblových ústech, když se chtěl napít, protože mu nikdo nenabídnul vodu z dlaní. Ale jeho krásná elfí asistentka už byla opět při sobě plna sil a energie a vzpomněla si, že vždy nosí pro Pidiho náhradní ošacení. Když ho oblékla a vykartáčovala mu nové šatičky, Pidi cítil jak se do něj vlévají jeho dřívější velitelské schopnosti, které v Riu pozbyl a nebyl schopen zachránit výpravu před drogovými výrostky z Ria. Zahleděl se na duchanepřítomnou Eckertovou a začali jít na něj deprese. Jeho asistentka ho potom dlouho musela chlácholit a utěšovat, jak ji v náručí tiše naříkal.

 

Mezitím v Riu Mëdärin s Förinë smutně leželi na střeše policejní stanice a hledání dětí nechali na rukou zákona. Kvůli tomu byl karneval v Riu zrušen, aby bylo snadnější najít dráčata a při té příležitosti klepnout i přes prsty drogové puberťáky. Na obzoru se objevilo několik malých teček, které se neustále zvětšovaly, až se z nich vyklubala dráčata. To samozřejmě neuniklo rodičům a rychle k nim doletěli a ještě ve vzduchu je objímali ostošest. Pak se  všichni rozletěli, aby byli z Ria co nejdříve pryč, ale Förinë, protože její hlavy byly nejchytřejší napadlo co se stalo vlastně s výpravou a že by jim měli pomoct. Mëdärin se díval nepřítomně kamsi a dělal, že neslyšel, zatímco dráčata byla jednohlasně proti. A tak bylo rozhodnuto, výpravě se muselo pomoct, protože maminky mají vždycky pravdu, ty dračí zvlášť. Förinë se ptala svých hlav, kam by šla, kdyby byla zdrogovaná výprava na útěku a napadlo ji jediné místo, Ďáblova ústa!

 

V kempu výpravy se Pidi postavil na ramenou své úžasné asistentky, která o něj tak oddaně pečovala před výpravu s tím, že jsou ti nejstatečnější členové výpravy, kterou kdy složil (protože dal dohromady jen tuto výpravu) a že se musí vrátit, zachránit dráčky, pochytat drogové kluky, samozřejmě s lepším vybavením a ukrást jim drogy, dřív než to udělají místní ochránci pořádku. Poté se obrátil na kuchařku a zeptal se jestli je jídlo hotové, protože měl strašný hlad, že by snědl i svoje děravé ponožky, kdyby měl být dál o hladu. Kuchařka tedy nabrala všem z kotlíku vařené ještěrky ve vlastní šťávě. Pidi ofoukal na lžíci jednu ještěrku a prohlásil při pohledu na ni, že nebude jíst něco, co je skoro tak velké jako on sám a má navíc tak nepřející výraz ve tváři. Velectěná kuchařka si ale věděla rady a napadlo ji, že když už kempují v přírodě u vodopádů, že by mohla upéct lososa, všichni nadšením tleskali tak, že se ani do rukou občas netrefili a nenápadně zahazovali ještěrky. Rybařit šel lord Bestie, protože jako lingvista uměl i řec ryb a tak mu samy skákaly do rukou, když na ně promluvil. Eckertová už vypadala i bez spodního prádla vzpamatovaně a vilně pokukovala rybařícímu Lordu Bestii na zadek. Jediný Okoun okusoval ještěrky, protože jíst své vzdálené jmenovce mu nebylo po chuti, navíc byl smutný, že se mu cestou rozbil fotoaparát. Pánové prominou, poslední číslo Playboye bude tentokrát o něco tenčí.

 

Ale draci už se řítili k nim a tak je nebylo třeba hledat, naštěstí Pidi ležel v rybích prstech, aby náhodou neviděl v jídle nepřející výraz, tak byla kuchařka prozíravá. A nikam se zrovna nechystal. Jak kuchařka pozorovala Pidiho s ubrouskem za krkem, napadlo ji jestli nemá teď někdy narozeniny a sdělila své obavy asistence, ta až nadskočila, protože na strastiplné cestě na to úplně zapomněla. Přitom Pidi od svých přátel dostával každoročně panenky s kterými si pak všichni společně hráli. Jenže to už se na obloze objevili draci a mířili přímo k nim, tak dobře je viděli. Pidi jak je zahlédl, nebyl schopen slova a jen mu z rukou vypadl rybí prst. Asistentka se opět musela zhostit role vedoucí výpravy, protože se Pidi začal přesouvat za její sukni. Dračí děti po prošlém utrpení ani nedutaly, a jejich rodiče už také neměli náladu na další dobrodružství, ale nabídli výpravě, že je vezmou domů a poté, že zamíří sami do dračí říše, protože svět lidí se jim zprotivil.

 

 

Přátelé Pidiho byli před domečkem pro panenky a slavili jeho narozeniny. Pidi seděl v panenkovských šatičkách na malinkaté zahradní terásce u stolečku, obklopen panenkami a hrozně se těšil na dárek. Asistentka celá natěšená, že je to ona kdo dá Pidimu dárek, který všichni vybrali, přišla k němu s úsměvem. Pidi natáhl dychtivě ručičky a snesl se k němu od jeho asistentky pan Mňaukí. Radostí jásal a držel před sebou skoro tak velkého, jako je on sám pana Mňaukího. Pan Mňaukí byla vlastně kočičí holčička, ale s tím si nikdo nedělal hlavu. Měla nádhernou bílou, dlouhou srst s růžovými konečky a její oči byly medově jantarové z drobnými smaragdovými střípky ve směru od středu k okraji duhovky. Elfí asistentka škádlila Pidiho, aby jim pan Mňaukí něco řekl. Pidi se zadíval kočce do očí "pane Mňaukí, řekněte nám něco," a ozvalo se "mňaukí," nad ním pobaveně od asistentky. Pan Mňaukí si zatím začal olizovat pacičku. Pak všichni upíjeli z malinkatých šálečků, protože tohle byla pro ně ta pravá zábava. 

 

 

 


37 názorů

Aru
07. 05. 2021
Dát tip

děkuju Alegno, nooo já už v tomhle díle jenom spojoval, až na Mňaukí co bylo napsáno předemnou, je to hodně rekapitulace :)


děkujeme!!!!


Alegna
07. 05. 2021
Dát tip Aru

tleskám všem autorům a nejvíc tobě, Aru

black, hezká kresba :)


Aru
07. 05. 2021
Dát tip

jo, to jsem měl na paměti, navíc Pidiho jsem si vychoval a vypiplal, byla to moje oblíbená postava :D

děkujuuuu


Nami 99
07. 05. 2021
Dát tip Aru

Nakonec vše dobře dopadlo a to je spráné pohádkové.


Aru
07. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

dííky, ano, chtělo to dobrý konec :)


Jamardi
06. 05. 2021
Dát tip Gora, Aru

Dobře to dopadlo, všichni jsou spokojení. I na obrázku to tak vypadá. :)


vesuvanka
06. 05. 2021
Dát tip

Aru, díky. Na pana Mňaukího se budu těšit :-)))


annnie
06. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Až budeš při syslech :)

nesysli

a něco pěknýho vymysli

 


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

vyřídím :D

pan Mňaukí se chystá na své hvězdné turné :D

až budu zase při smyslech :D


annnie
06. 05. 2021
Dát tip Aru

Tak potom to chápu. Pozdravuju pana M.


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

díkuju annie ;)

no protože celej ten odstavec vznikl jako první :D

pan Mňaukí ví kdy se má ozvat :D


annnie
06. 05. 2021
Dát tip Aru

Překvapivě zklidněný závěr - no ale o.k., dík za celou ságu a tip a.


Aru
06. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

na pana Mňaukího se můžeš téšit časem ;)


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

vesuvanko, bral jsem to jako pohádku, takže špatný konec bych určitě nenapsal, i ti draci odletěli domů ;)

díky ti ;)


Irčo, Jani děkuji!


vesuvanka
06. 05. 2021
Dát tip Aru, Gora

Aru, pohádka má správný dobrý konec,  a obzvláště mě v závěru zaujal pan Mňaukí :-))), TIP.

Moc se mně líbí i kresba Ivi :-)))


Aru
06. 05. 2021
Dát tip Gora

anooo a proto ho bylo potřeba všude nosit :D

a pan Mňaukí rozhodně tímhle neskončil, určitě se ještě objeví s tím co prožil, před Pidim :)


Gora
06. 05. 2021
Dát tip Aru, vesuvanka, blacksabbath

Ještě jsem se nezmínila o půvabné kresbičce na závěr - hned mi je vedoucí výpravy nějak bližší:-)). Dobře, ilustrátorko Ivi!


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

Kočkodane, tak aspoň, že tam neležel nahý :D

jo jo, závěr je pecka s panem Mňaukím :D

děkuju ;)


Kočkodan
06. 05. 2021
Dát tip Aru

 

Aru, to úvodní souvětí je děsivé. Tedy nemyslím hrozně napsané, ale při představě vizuálně (a možná i čichově, viz bezobuvní ponožky) vysloveně hororové. Ale závěr je už pohádkovější. Chválím tebe a celou BSP... chci říct celou autorskou grupu za povedený projektík.


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

díky moc Goro, souhlasím a bylo by super zase něco dalšího rozjet :)


Aru
06. 05. 2021
Dát tip Gora

bixley, to prostě nemohlo skončit jinak, díky ;)

ano, určitě můžeme dát zase nějaké jiné dobrodružství


Ano, všeci se přátelí a to je přece super!


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

díky Lucie, konec vznikl jako první :D jenom čekal na připojení k celku.

to víš, je to jeho asistentka, a taky jak vyplývá ze závěru, tak jsou všichni přátelé ;)


Aru
06. 05. 2021
Dát tip dievča z lesa

dievča: děkuju, jsem rád, že se líbilo, dalo to zabrat hledat detaily z předchozích dílů


blacksabbath
06. 05. 2021
Dát tip Gora, Já Lucie píšu...

Irčo.....to jsi fakt moc dobře napsala.....!!!!!!!!...a to  za 3./ na 100%


bixley
06. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu..., blacksabbath, Gora, vesuvanka

Tak zas někdy příště, parto, na shledanou!


Já Lucie píšu...
06. 05. 2021
Dát tip Gora, blacksabbath, vesuvanka

Gora to krásně shrnula! Parta je základ :)


Gora
06. 05. 2021
Dát tip dievča z lesa, blacksabbath, Aru, vesuvanka

Povedlo se ti pěkně, Aru, příběh po všech peripetiích dovést do dobrého pohádkového konce.

Prima zábava - a k něčemu užitečnému vedla také, 1./ totiž k přemítání nad dalším dílem, a tím bystřit mozek, 2./ psaní "povídek" - tedy delších celků, což pomáhá vypsání ručky. 3./ kolektivní tvorba, kdy se všichni učíme brát ohledy i na ostatní psavce a dílko skloubit, aby se dařilo VŠEM!

Díky, že jsem mohla být v tak dobré partě i jako nestraník!!! Písmáku zdar.


bixley
06. 05. 2021
Dát tip

Sláva nazdar výletu, draci nezmokli a jsou u vodopádu! A všichni slaví narozeniny, nebo spíš narozeninky v malinkatém domečku. Pidi vedoucímu živijó!


Nápaditý konec! Dobře se mi četl a celou dobu jsem byla zvědavá, jak to dopadne. A dopadlo to dobře, jako každá pohádka. A na tom mě pohádky baví :) 

Tak přece jen Pidiho musela asistentka politovat :)

Koooneeec zvoooneeec!


dievča z lesa
06. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Aru

dej má živý spád od vodopádov až po domček pre bábiky ... poviem iba mňaukí-čaukí


Aru
06. 05. 2021
Dát tip

díky, to bylo ale ukrutně dlouhý vymýšlet více detailů, jak to s nima dopadlo


Aru
06. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

díky moc ivi,

to víš pohádky mají šťastné konce ;)


blacksabbath
06. 05. 2021
Dát tip vesuvanka

Aru povedlo se ti to! Provedl jsi výpravu i draky uskalím chaosu a všemu jsi vrátil řád!!!!!

Tak a tady zazvonil zvonec....a pohádky je konec.....ještěže... to všechno dobře dopadlo....draci jsou tam, kde mají být...v pohádce...Pidi oslavil svoje narozeniny a šel určitě spinkat do svého mývalího domečku, Okoun vyvolává fotky ze zacháněných filmů a já si jdu vyčistit svoje pánve.....

................*/*************************


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru