Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mňaukí... díl první

08. 05. 2021
16
60
1315
Autor
Aru

A je tady další psaní pro všechny!!!!
Někteří už ví, jak to chodí. A kdo ne, věřte, že je to jednoduché a je s tím spousta zábavy!!!!!
Stačí číst už napsané díly, navázat na ně a vytvořit svůj díl!
Zabukujte si svůj díl už nyní!!!!  Číslo dílu vám sdělí ivi!
(prosím do zpráv autora blacksabbath)
 
Díl první: AruDíl druhýblacksabbathDíl třetídievča z lesaDíl čtvrtýAruDíl pátý: bixleyDíl šestýJá Lucie píšu...Díl sedmý: TejDíl osmý: lastgasp
Připravujeme: Díl devátýblacksabbathDíl desátýGora
 

Následující příběh pojednává o tom co se stalo před tím, než se Mňaukí setkala s Pidim.

 

Mňaukí seděla v křesílku, zabalená v dece s nohama na bobíku před krbem a s mlíčkem na stolku v hrnku s koťátky. Četla si v Tisíce a jedné noci v perštině, protože ta není od kočičího jazyka tak daleko a písmo vypadá skoro jako naškrábané od koček . Mňaukí se zasnila a představila si sebe jako Šeherezádu, tedy brr, za manžela nechtěla mít vlastního otce, ale představila si sebe jako statečnou válečnici Mňaukí, která vládne dávným říším. Také si představila že má na hlavě zlatou čelenku s rubínem uprostřed a s narůžovělými perlami, které se sbíhají z čelenky na čelo.

"Blbá knížka," pronesla Mňaukí, a mrštila ji plamenům do kamen. Vzápětí, když ji došlo jak cenná byla, chytila se packama za hlavinku "moje knížka!" mňaukla zděšením, ale pak jen mávla packou, že na to kašle a uhladila si fousky a s elegancí kočičí dámy, která je povznesena nad ubožáky světa odešla na zahradu. Venku se na kameni válel myšák Kššc a opaloval si svoje naládované bříško dírami od sejra, protože zrovna byl na dietě. Šlo na něj jaro a chtěl se líbit svojí zatím skoro kamarádce Nikonocelíně, která ani netušila že se znají. Byla velice krásná, měla na ocásku oranžovou mašli a v uchu náušnici s modrým ozdobným motýlem. Byla dcerou bohatých rodičů, kteří vlastnili v okolí všechny sýpky obilí a sklady sýra. Zatímco Kššc byl sirotek, kterého Mňaukí našla pohozeného u skládky. Rodiče Nikonocelíny si velice zakládali na svém rodokmenu, kterým se odkazovali až k Alexandru Myšákovelikému a rozhodně se odmítali zahazovat s někým kdo nosí jméno Kššc. Ostatně jméno nedostal Kššc od svých rodičů, ale od Mňaukí, kterou to napadlo když ho prvně spatřila. Ležel ve vlastních bobcích a Mňaukí se snažila odehnat od něj mušáky.

Mňaukí byla zvědavá jak se vyvíjí vztah Kššce a Nikonocelíny, přišla až k němu a ťápnula mu packou do opáleného bříška  a zeptala se na jeho asi vyvolenou. Kššc se postavil a ukázal na sebe od shora až dolů jak je krásný a otáčel se před Mňaukí jako myšobaleťák. Mňaukí si dala packu pod bradičku a pozorovala předvádějícího se Kššce. "A co dárek, máš?" řekla Mňaukí, Kššc svěsil uši a stál před Mňaukí celý shrbený s trpitelským výrazem ubožáka ve tváři. "Tak to musíme nějaký sehnat," na to Kššc začal radostně pištět a skákat kolem Mňaukí jako zblázněný.

Mňaukí s Kššcem vyrazili do města na nákupy, Kššc se vezl Mňaukí za krkem a ustaraně se díval z výlohy na výlohu, jestli nezahlédne něco dobrého pro svou vyvolenou. Mňaukí se stylem našlapovala měkce z packy na packu a výlohy ji vůbec nezajímaly. Mířila do zverimexu, kde pod pultem měl svůj obchod s poklady morče-obchodník Stínotaj. Na kupce měl nos a tak hned začal vybalovat své poklady, jako ohnutou sponku, knoflík, ponožku, napůl snědenou mrkev a jiné cennosti. Kššc nevěděl kam dřív skočit, bral jednu věc za druhou a nemohl se rozhodnout co by vzal, ale nejraději chtěl vzít všechno. Mňaukí pozorovala s odmítavým výrazem zboží, nic ji nebylo po chuti s úžasné nabídky Stínotaje a nic úžasného ji také na zboží nepřišlo. Mňaukí ukázala packou Kššcovi že odcházejí. Stínotaj se začal rychle hrabat v papírové krabici s bordelem a vytáhl vítězně ozdobný náprstek, s kterým otáčel, aby vynikl. "Náprstek?" pronesla pobaveně Mňaukí. Stínotaj s pevným výrazem sebejistého obchodníka pronesl, že je to elegantní vycházkový klobouček pro každou myší slečnu, která se chce blýsknout ve vybrané společnosti. Kššc se okamžitě zamiloval do náprstku, nemohl od něj odtrhnout oči a strašně ho chtěl. Mňaukí podala Stínotajovi dvě kočičí hrstě obilí, jak ji ukazoval na morčecích prstíkách a Kššc se s radostí zmocnil náprstku, vlastně kloboučku pro myší slečnu a tisknul se k němu.

Na ulici Mňaukí popostrkovala pacinkou Kššceho, aby zašel za Nikonocelínou, ale Kššc jen koukal do země se svěšenými fousky. Mňaukí ho pohladila po hlavičce a ukázala mu ať si vyskočí na ni, ale před tím, že se staví doma, že mu dá jednu svoji parádní stužku a že takového fešáka žádná neodmítne. Kššc se tak těšil, že popoháněl Mňaukí, takže skoro běželi. Doma Mňaukí vytáhla stříbrnou stužku a uvázala ji Kššcovi jako motýlka. Kššc se naparoval před zrcadlem a předváděl jak dává klobouček Nikonocelíně. Znuděná Mňaukí nakonec prohlásila, že by snad už měli jít, nebo se tam nikdy nedostanou. Proběhli zkratkou kolem stodoly, přes meruňkový sad a už tam byli. Kššc s kloboučkem v ruce pořád koukal na Mňaukí, až zazvonila na miniaturní zvoneček u myšího domečku sama. Měli štěstí, otevřela jim Nikonocelína, ale Kššc stál jako dřevěný, než do něj Mňaukí zlehka strčila. Vrazil Nikonocelíně do rukou klobouček a utekl. Mňaukí nevěděla hned co říct, ale nakonec ji napadlo povědět, že by se mohli sejít u ní, že Kššc je jinak moc milý, ale že teď měl neodkladnou práci. Poslední slovo se Mňaukí snažila co nejvíc zamaskovat, aby to znělo jako cokoliv, ale přitom důležitě.

 

 


60 názorů

blacksabbath
14. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

Zdravím....jjj už se mi v hlavě rodí další "Spolupsaní"...v klidu si dočti Mňaukí ať jsi v obraze!!!!!....Dám včas vědět:-)))))


Aru
14. 05. 2021
Dát tip

díky, nevadí, už se začíná nové dobrodružství, tak napiš blacksabbath že máš zájem ;)


Aru
10. 05. 2021
Dát tip

už je pět dílu celkem ;)

děkuju


Tak hezky pište, kočičích rejdů se nezůčastním.


Aru
09. 05. 2021
Dát tip

děkuju, ano mnohá protivenství se ještě vynoří :)


lastgasp
09. 05. 2021
Dát tip Aru

Nadějný začátek milostného příběhu Kššce a Nikoceliny. Podle všeho budou muset čelit mnoha překážkám, než svého štěstí dosáhnou. Mňaukí je hypersenzitivní tvor, která jim určitě pomůže. 


Aru
09. 05. 2021
Dát tip

já nevím, ve větě: "v papírové krabici s bordelem" je snad jasné, že se nejedná o noční podnik :D

je to běžně užívané slovo a i děti ho slýchávají, když rodiče vidí dětské pokojíky, zase bych nebyl hyper korektní, tam kde to není třeba ;)


Aha:-)))))).....ty humoristo:-))))


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

ahoj, také děkuji, další díly budou brzo ;)


geminy
08. 05. 2021
Dát tip

Krásné! Díky za pěkné počtení. :)


Kočkodan
08. 05. 2021
Dát tip

 

Ivi, já jsem se jen riskantně pokusil o humor a zaměřil se na podobnost tvého „těsím se“ s výrazem „děsím se“.

 

(Dnešní zásilka SQ 4 tě ale předpokládám nevyděsila vůbec.)


Luboši...asi už si dneska sedím na vedení.....neb..nechápu


Kočkodan
08. 05. 2021
Dát tip

 

„Irčo je Tvoje!!!!!!!!! tedy....díl č. 10....těsím se a děkuji!!!!!“

 

 

 

Ivi, já jsem si to správné “D” samozřejmě hned domyslel, ale přece jen si dávej i v komentářích na ty překlepy větší pozor. (napomínající smajlík)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

supeeeer Goro, desítka bude tvá ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

Alegno, děkuju, kdybys nestíhala, tak všechny díly, stejně jako tento, budou v klubu pod kategorií Mňaukíjina dobrodružství ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

díky Jamardi ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

díky Jani, ano je to velká zábava, můžeš se přidat, kdyz budeš chtít ;)


blacksabbath
08. 05. 2021
Dát tip Gora

Irčo je Tvoje!!!!!!!!! tedy....díl č. 10....těsím se a děkuji!!!!!


Alegna
08. 05. 2021
Dát tip Aru, geminy

krásné myšky, black

Aru fantazie ti tedy nechybí 

doufám, že budu stíhat číst


Gora
08. 05. 2021
Dát tip

Jestli nejdu s křížkem po "funuse", zamlouvám si desítku!


Jamardi
08. 05. 2021
Dát tip Aru

Je to pozoruhodné, jsem zvědavá na pokračování :)


Janina6
08. 05. 2021
Dát tip Aru

Jste pekelně rychlí :-) "Seriály" zásadně nestíhám sledovat, ale moc se mi líbí ten nápad na společné psaní. Ať se vám to daří a dobře se bavte!


blacksabbath
08. 05. 2021
Dát tip Gora

Irčo....rádi tě v řadách Mňaukí uvítáme!!!!!!!!!!!!!!!!...Děkujeme!!!!!!


Aru
08. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Gora

Goro, díky, jo asi jo, asi ji není lhostejné to co se jí děje v okolí... až tak jsem nad tím nedumal, mě se postavy postupně vynořují a jsou takové jaké chtějí být, mají svůj vlastní život, takže kdybych je nutil do něčeho nespolupracovali by, to je jisté :)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

Kočkodane, to se mi ulevilo, že se ti ulevilo :D

Nikonocelína nemá v sobě Nikon :D ale Nikolu :D


Gora
08. 05. 2021
Dát tip blacksabbath, Aru, Kočkodan

Koukám, Aru, že Mňaukí je povahově celá já - sbírá taky bezdomovce - v jejím případě opuštěné myšky, a stará se, aby bídně nezhynuly... a ten obrázek, Ivi, je taky skvělý...

Fandím vám a kdoví, možná se časem přidám... držím palce všem pisatelům seriálku!


Kočkodan
08. 05. 2021
Dát tip Gora, Aru

 

Při zmínce o zverimexu jsem coby vyzrálý pesimista už počítal s tím, že Mňaukí Kššce podle zradila a chce ho lstí prodat jako přesnídávku pro hada či jiné hlodavcofilní zvířátko. Ale rád se přiznám, že mi odlehlo, když jsem zjistil nepatřičnost svých obav.

 

A ten product placement jsi provedl mazaně. Asi nám neprozradíš, kolik jsi dostal od výrobce fotoaparátů Nikon, že? (zvědavý smajlík)


Díkec! Počítám tedy s Mňaukí :)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

tak 4 je asi na mě :D


Jani....děkujeme!!!!!


děvčata...too je moc fain!!!!! já se tak moc těším na vaše pokračování....

tak to máme... suma sumárum....obsazeno 1 a 2 a 3 ...4 je voná!!!!....a 5 a 6!!!!.....SUPÉÉÉÉÉÉÉÉÉR


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

píšu si Lucie, šestka je tvá ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

jasně dievča, tak třetí ;)


Počkám si ještě, jak se příběh vyvine... :)


Aru ... trasú sa mi kolená a teším sa ... tretí?


Já si vezmu s dovolením až šestý :) Neva?


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

dievča: to by určitě šlo ;)


dievča z lesa
08. 05. 2021
Dát tip Aru

blacky ... ak by čitateľ mal porozumenie pre krátky, možno zveršovaný a hádam hustý diel, beriem, ktorý mi padne z neba alebo ktorý mi odporučia tvorcovia


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

díky vesuvanko, Mňaukí je taková ochráňkyně :)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

dievča: Mňaukí je dost vyjímečná :D

aspoň tak si to myslím :)

děkujuuu ;)


vesuvanka
08. 05. 2021
Dát tip Aru

Aru, pro Mňaukí jsou myši dokonce kamarádky, to je moc pěkný pohádkový příběh, těším se na pokračování, TIP :-)))

Ivi, obrázek je moc hezký :-)))


MŇAUKÍ ČAUKÍ! dieča...tak aký si zoberieš diel?...3.?...4.?

A ty Lucinko?????? tak šup,šup,šup......:-)))))))) Mějme krásný den!


MŇAUKÍ ČAUKÍ! ... páči sa mi, že si zadobre s myškami ... v skutočnom živote je to výnimočné priam zázračné ... experimentálna rozprávka začína milo a pokojne ...Aru, nevyškrtol si omylom zo svojho jedálnička zo dve-tri kávičky?


Renato...s radosí si tě píši...:-)))))))))))))))))


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

bixley, dobře pětka je tvoje ;)


bixley
08. 05. 2021
Dát tip

Tak já zas třeba ten pátý...


Aru
08. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu...

a to ještě v noci, jako správný noční tvor, už jsem byl zavrtaný pod peřinou, ale někoho s tak páradním jménem jsem si nemohl nechat ujít :D


Aru, tak to ještě štěstí, že přišla za Tebou :)

Black, u nás také svítí! Jsem zvědavá, kam se bude děj ubírat...


Aru
08. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

3. a další díly volné, naskočte na cestu s Mňaukí ;D


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

annie, díky mooooc ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Lucie, Mňaukí za mnou sama přišla :D

já to tak mám, že oni si žijou svoje životy, já jen zapisuju :D

díííky ;)


blacksabbath
08. 05. 2021
Dát tip Aru

Renato....Lucinko....mně se to také moc líbí!!!....záleží na nás...kam se budou osudy našich pohádkových hrdinů ubírat....jaké díly si přejete zabukovat?...:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

u nás teple svítí sluníčko a venku to všechno tááák voníííííí.....přeji krásný den!


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

bixley: no je to Mňaukíí :D

dííky ;)


Aru
08. 05. 2021
Dát tip

ivíí, díky mooooc, těším se na druhý díl


annnie
08. 05. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Nadějně rozehráno. Těším se na další! Tip a.


Já Lucie píšu...
08. 05. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

Aru, to je teda fofr!!! Nečekala jsem, že Tě ten nápad o Mňaukí tak rychle pohltí :) A ještě přímo opět na společné psaní.

Moc milé čtení. Black už se chystá..., budou námluvy? :)


bixley
08. 05. 2021
Dát tip Aru, blacksabbath

No tohle, kočka se kamarádí s myšmi, to bude opravdová dáma a aristokratka! Ale napsané je to miloučce a vtáhlo do děje...


blacksabbath
08. 05. 2021
Dát tip Aru, geminy

Hej, hej, hej.....je tady nový děj.......skřítci tady dováděj!!!!! ..máme číču a i sejr....o další díl si louděj! Hej, hej, hej......vidím tě!....se přidej!...na čas to nesváděj!...možností je habaděj:-)).....už na nic nečekej!!!!!!!!!!!!

Aru tohle je přímo pohádkové! Móóóc se to to povedlo! Tak já jsem vyfasovala díl č. 2........jdu se s tím popasovat......a moc ráda se přidávám k dalšímu společnému psaní!!!!!!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru