Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drážďanská cena Lyriky 2022

13. 05. 2021
10
10
862
Autor
Lyryk

Rád bych zdejší veřejnost upozornil na nadcházející termín účasti na klání o prestižní mezinárodní literární cenu. Dosud se mělo za to, že se z internetových serverů nemůžeme účastnit. Nicméně jsem se na facebooku v diskusi s literární kritičkou a někdejší porotkyní této soutěže Olgu Stehlíkovou shodl na nové interpretaci, že lze za publikaci považovat i redigované (v našich podmínkách redakcí vybrané) dílo. Je třeba to vyzkoušet v praxi a proto vyzývám všechny naše autory, aby se pokusili zúčastnit této soutěže a podali zde o tom svědectví.

Dospěli jsme k tomu, že tento přístup by měl účast umožňovat autorům ze literárních serverů na netu, kde existuje redakce a jejich dílko bylo redakcí oceněno nebo vybráno třeba na čtení, případně zvítězilo (podle mne) v místní literární soutěži. Pokud by se tento úhel pohledu potvrdil, byl by to průlom v možnostech autorů Písmáka a potvrzení důležitosti redakce, coby zprostředkovatele účasti na veřejném literárním provozu. Tento pohled by se tedy měl dotýkat nejen Písmáka, ale i Totemu.cz a Nyxu, a dalších.

Olga o tom sice nerozhoduje, ale její názor je povzbuzující pro naši motivaci účastnit se veřejného literárního života. Je třeba to vyzkoušet v praxi. Možná nás jiní uzemní. Ale je potřeba to zkusit, abychom tomu mohli znovu čelit. Letos asi žádný Písmák tu cenu nevyhraje, ale třeba za pět let už ano.


10 názorů

egil
14. 05. 2021
Dát tip Lyryk, Aru

Písmák má Báseň měsíce, potažmo roku - to je ti málo, Zdenku? ;-) Mně tyhle soutěže přijdou úplně adekvátní prostředí.

 


Gora
14. 05. 2021
Dát tip Lyryk

Jsem ráda, Lyryku, za tvé povzbudivé informace, jak by se písmáčtí autoři mohli regulerně účastnit podobných soutěží - akcí.  Zatím chybí, konkrétně na soutěž DCL , pro místní autory přesná pravidla,  ale zkusit by se to mělo!


Kamamura
14. 05. 2021
Dát tip

V tom oficiálním schématu je kdovíproč bledě modrá (cyan), a bílé písmo na bledě modré se nečte moc dobře. Navíc zmizelo i žluté zvýraznění, které bylo celkem užitečné. Dark mode vytvořený nastavením prohlížeče mi pořád připadá čitelnější, ale je to věc vkusu. Na druho stranu v tom oficiálním Dark Mode je hezčí logo ;-)


Kamamura
13. 05. 2021
Dát tip

Okamžik - to je moje zásluha, dal jsem si práci, osobně obešel zdejší smetánku, a každého jsem individuálně rozčílil. Jako je hlad nejlepší kuchař, je i zuřivost nejlepší literární inspirace, takže teď procitli z dřímoty a veršují o 106!


Kamamura
13. 05. 2021
Dát tip

Jojo, Nyx, taky jsem tam míval konto, než jsem si ho dobrovolně zamkl sám před sebou. BTW pamatuješ Mageo nebo Cyberspace?


Aru
13. 05. 2021
Dát tip

koukal jsem na Totem a tam je to úplně mrtvý, co se psaní píše, takže se nebojím, že by nás předběhli

a pod Nyxem jsem našel nějakou kosmetickou firmu, to by mohla být silná konkurence, pokud v porotě budou samí muži a muselo by se před nima číst nahlas, vedle dam z Nyxu bysme asi měli malý šance :D


Kamamura
13. 05. 2021
Dát tip Aru, Lyryk

Paráda, to si žádá okamžitě oslavnou haiku!

--------------------------------------------------------------------

Zaslechneš-li ryk

věz, že verbuje lyryk,

veršovce na šturm!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru