Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Básník a orel

18. 05. 2021
3
3
258

 

Křehká krása se vyhřívá na slunci. Křehká, taková, kterou zničí každý špatný úhel pohledu, nemilosrdné světlo, každý úšklebek; každé kilo navíc či ještě jedna hořkost pro ni budou pádem do pekla nevzhlednosti, na stupínek ošklivosti. Je krásná tento okamžik a žádný jiný. Kombinace byla dokonalá. Jedinou chvíli.

On to již ví. On, Básník a Hráč, jenž ve výšinách skočí z hřbetu obřího orla a padá k zemi, přitom píše do mraků litery, čechrá chumáče a skládá slova z obláčků – ty se vzápětí rozplývají, a padající muž básně píše další chvilkové, vzdušné verše a bude psát dál, bude psát tak dlouho, dokud nedopadne na zem… Nemá strach? Na strach nemá čas – píše. A třeba nedopadne…

 


3 názory

píšeš zajímavě...*/***


a2a2a
20. 05. 2021
Dát tip

zde se mi zdají neurovnané, nesourodé dvě formulace, a sice:

...vyhřívá se na slunci... a ...nemilosrdné světlo... (pročpak by se potom vyhřívala, rozumím, že světlo značí něco jiného, ale jaké světlo je silnější než sluneční.)

...pád do pekla nevzhlednosti... a ...stupínek ošklivosti (vnímám peklo jako úplné dno, stupínek jako mezistupeň)


Podařený obraz nebezpečí z úsilí o dokonalost!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru