Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Každá práce stojí za hovno

19. 05. 2021
6
5
345
Autor
back up
Zrozenci na rozhraní dvou znamení pociťují vlivy obou energií. Existují extrémně citlivé dny, kdy se každá jejich energie mění ve svůj protiklad. V takové dny působí magie nejsilněji a dosahuje jedinečné síly. Zrozenci v Magickém Vrcholu mají silnou intuici a mohou uskutečnit téměř cokoli, co je napadne.
Michal netrpělivě mačká knoflík Přízemí a kritizuje mě.
„Nemaluj si oči,“ a ve výtahu mi olíže víčka, řasy i červeně namalovanou pusu.
„Víš, že se mi líbíš i tak,“ a hrabe se mi pod sukní.
Proti mému přesvědčení jsme společně zavítali mezi jeho kamarády. Kunsthistorik Primus vykřikoval, že si vozí na zahraniční cesty knoflíky a šitíčko, doktor Kulka jako vždy seděl a cosi psal, opilý Zavadil už skoro nemluvil a mžoural, stěžoval si, že prý ho bolí hlava, pak profesor Toman kamsi běžel pro aspirin, ale tubička měla takovou otvírací fintu, že nikdo u stolu nemohl aspirin vydolovat ven. A hostinský Cibulka naléval a filozof Rezek šaškoval s jitrnicí v ruce, že prý vypadá jako pohlavní úd a pak už jsme konečně jeli na takové menší autorské čtení. Utkvělo mi jedno moudro z povídek autora, které se četly, a sice, že KAŽDÁ PRÁCE STOJÍ ZA HOVNO, JENOM TA MOJE NE, PROTOŽE JÁ ŽÁDNOU NEMÁM. V noci jsem pak měla sen: Vedle mě bouchla bomba a všude kolem lítaly rozervané kusy těl. Ale stejný sen se mi zdál už podruhé, a tak jsem si schválně zacpala uši a po odeznění nárazové vlny utíkala. Dobře to dopadlo, probudila jsem se živá.
„Ty vole, ty máš ale sny,“ zapisuje si Michal.
Můj příběh ukradne, překroutí a použije do svých mozaikovitých povídek.
„Ale nenapíšeš to celé o výtahu, že ne?“
 
Like
 
 
 
Comment
 
 
Share
 
 

5 názorů

Náhled do malých životů a jejich chvilek. Moc pěkné.


annnie
21. 05. 2021
Dát tip

Další tip. Jdu po stopě dál :) a.


Gora
20. 05. 2021
Dát tip

Souhlasím s Janinou, má to něco do sebe, píšeš "lehce"... těším se na další prózu.


Janina6
20. 05. 2021
Dát tip

Hele, to je dobrý :-) Čtu to už potřetí, v podstatě to není o ničem mimořádném, ale má to šmrnc. Kdybys měla chuť zkusit delší povídku, věřím, že by se taky četla dobře.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru