Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mandlový Sion

20. 05. 2021
4
2
262

            

Z poklidných nocí babylonských vyřezaný Aššur, kde je Město Bohem i Zemí:

Ve chvíli, kdy se postaršímu muži zdálo, že chytal ryby a stále nic, stále se mu nepoštěstilo, snila mladá žena, jeho dcera, že ryb nachytala velké množství, aniž by chtěla; samy k ní z hlubin na břeh naskákaly, a pak je nazpět pouštěla do říčních vod.

            Stáli pod jakoby rozsvíceným stromem. Rozmlouvali spolu čajovým obřadem.

            Nejsou to lístky stromu (řekl), ale rybky (zašeptal).  Nejsou to rybky na větvích stromů (pověděla), ale hvězdy (zazpívala).

Svět ztichl a potemněl. Lidé se rozutekli do všech koutů, daleko ode všech, jelikož věřili, že od ostatních vzplanou jak otep slámy, první jiskra pekelného ohně. A stíny vlků, stíny vzpomínek za nimi. Až do hrubokamenných věží tlustých zdí a bez vnitřních schodů, zato se dvěma tajnými schodišti, samčím a samičím, v dutých balvanitých zdech. Kam až vedou ty cestičky králičí krve jak hnisavé boláky v podpaží?

            Načež stařec odešel, snad počítat hady světa.

 


2 názory

Gora
24. 05. 2021
Dát tip

Celkem zajímavě píšeš, pěkné téma, vybírám pro sebe nejhezčí část - čajový obřad. Poslední věta s hady textu tak trochu sebrala pocit něčeho neobyčejného... jako by závěr "shodila".


Norsko 1
20. 05. 2021
Dát tip

Biblický příběh o onasisovi. Znáš?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru