Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úvaha o motivaci

21. 05. 2021
21
26
726
Autor
aleš-novák

v sedmdesátých letech

minulého století

vstupovali rodiče do KSČ

aby jejich děti

mohly studovat

 

dnes se nechávají očkovat

aby mohli na pivo...


26 názorů

Rajmund
04. 06. 2021
Dát tip aleš-novák

tak děsivý to zas není :-)


Markel
23. 05. 2021
Dát tip

to sedí *


bixley
21. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Já bych viděla trochu jinou paralelu: v 70. letech jsme na cestu do ciziny potřebovali výjezdní doložku, dnesočkování...


blacksabbath
21. 05. 2021
Dát tip Aru, aleš-novák

....ach jjj....mám zase smůlu.....kdybych bydlela na na severu Thajska...mohla už jsem dojit.......krávu


Ve společnosti nastal významný posun.


Aru
21. 05. 2021
Dát tip aleš-novák

takže buď testování každý týden, nebo očkování každé 3/x měsíců?

zajímavá doba :D


aleš-novák
21. 05. 2021
Dát tip Aru

podle nejnovějších výzkumů z Izraele to vypadá, že lidé, kteří podstoupili očkování dvěma dávkami vakcíny Pfizer, mají po 3 měsících od druhé dávky ve své krvi stejný počet protilátek jako neočkovaní lidé...


aleš-novák
21. 05. 2021
Dát tip Aru

Zájem o očkování proti koronaviru stoupl v okrese na severu Thajska díky zajímavé nabídce. Vedení se rozhodlo podpořit vakcinaci příslibem, že od příštího měsíce až do konce roku každý týden někdo z očkovaných vyhraje živou krávu. Lidé kampaň nadšeně přivítali a místo po stovkách se nyní k očkování registrují po tisících...(idnes.cz)

 

 


Aru
21. 05. 2021
Dát tip

Kamamuro, my si nerozumíme, nikomu nebráním se nechat naočkovat, sám to také podstoupím, jakmile to bude možné, v podstatě už nějaké 2 měsíce čekám jenom na sms, ale prostě nejsem vyvolený, takže si ještě počkám dalších x týdnů/měsíců.

samozřejmě že studie teď budou psát, že ostatní nemoci zmizeli, ti lidé seděli doma a na kontroly nechodily, ještě měsíc dozadu bylo úplně všude vylepeno ať nikam nechodíme a dřepíme doma. když lidé, kteří mají jiné nemoci, než Covid a nejdou k doktorům, tak to přece neznamená, že žádné jiné nemoci nejsou.


aleš-novák
21. 05. 2021
Dát tip Aru

Kamamura: přijímám argumenty pro i proti, zatím je očkování dobrovolné...i když spojené s diskriminací, pokud ho nemám...


Aru
21. 05. 2021
Dát tip

aleši, naprosto tě chápu a udělal bych to samý, ale kvůli práci se musím každý týden nechat testovat jako idiot, takže z mojí strany jde čistě o pohodlnost se nechat očkovat, aby mě úřady nebuzerovaly


Tak to je vážně dost dobrý paradox :D Ale bohužel je to tak...


Kamamura
21. 05. 2021
Dát tip Gora

Aru - máš nějakou studii, která by tvůj "prudký vzestup" rakoviny dokazovala? Já mám studii, která má zcela opačné závěry:

https://www.annalsofoncology.org/article/S0923-7534(21)00014-4/fulltext

To, co zde autoritativně tvrdí aleš-novák jako fakt je rovněž pochybné, cituji:

"We are still learning how well vaccines prevent you from spreading the virus that causes COVID-19 to others, even if you do not have symptoms. Early data show that vaccines help keep people with no symptoms from spreading COVID-19."

Chce to, pánové, dát si pozor na "confirmation bias" - totiž na vyhledávání pouze těch názorů, které potvrzují vaše stanovisko, což vede ke vzniku názorových bublin.

Covid jsi prošel proto, že jsi měl štěstí, a nemáš onen imunogenetický znak - já také, a to vážím 190 kilo a všichni včetně mě si mysleli, že mě to musí zabít. Manželka mého kolegy ale to štěstí neměla - je mladá, zdravá a krásná, a teď skončila s poškozenými plícemi a nedokáže ani přejít zahrádku, aniž by se zadýchala. 

Nehledě na to, že ve státech s nekontrolovaným průběhem pandemie dochází k přetížení zdravotního systému, následkem kterého umírají mladí a zdraví lékaři, kteří dostávají v práci takové dávky viru, že si s tím organismus prostě neporadí. Přetížení zdravotního systému vede i ke zmíněnému zanedbání ostatní péče, o které mluvil Aru - tomu všemu se dá předejít nošením roušek a dodržováním distančních opatření. 

Ono to nebylo vymyšleno jen tak pro legraci.


aleš-novák
21. 05. 2021
Dát tip Aru, Benetka, IQ nick

Aru:

bohužel je to tak, že spousta lidí se očkuje kvůli "požitkům".

Jenže někde je chyba, jestli nemůže zdravý člověk jít do divadla nebo na pivo bez toho, aby prokazoval "bezinfekčnost". Roční masáží se veřejnost dostala do situace, kdy je každý považován za "sprostého podezřelého" a musí prokazovat svoji "nevinu".

Pokud mě nepustí do divadla bez očkování, tak tam nepůjdu. Jde o princip.


Aru
21. 05. 2021
Dát tip

Kamamuro, už jsem si tím prošel, kromě únavy a 2. měsíců horšího dýchání jsem neměl jiné potíže, z tohle pohledu mě ten vir neděsí vůbec.

jinak u nás doma jsme to měli všichni a přežili jsme úspěšně.

očkovat se plánuju nechat, ale jenom proto, aby se ze mě nestal občan druhé kategorie a měl jsem pokoj od dementní úřednické zlovůle, která tu řádí už přes rok.

např. osatní nemoci, jako třeba rakovina je teď na prudkém vzestupu, protože se silně zanedbávala prevence a lidé se báli chodit k doktorům. ono všechno má dvě strany mince. s tím jak se vláda a úřady brutálně chovali k lidem se budeme vypořádavat ještě nějaký pátek


aleš-novák
21. 05. 2021
Dát tip lawenderr, IQ nick

Kamamura: očkovaný mladý člověk může zcela jednoduše nakazit neočkovaného seniora. Vakcina chrání pouze před těžkým průběhem nemoci, nikoli před virem samotným.


Kamamura
21. 05. 2021
Dát tip

Hlavní smysl očkování u vás mladších, Aru, je ten, abyste nenakazili ty staré. Díky podobnému kooperativnímu úsilí dnes nemáme pravé neštovice, prostě nejsou. Stejně mohla dopadnout i dětská obrna, ale ta přežila díky "odmítačům". 

Druhý smysl je zachránit ty mladé, které Covid zabije (nebo těžce poškodí) i přes to, že jsou mladí. Stačí totiž mít určitý imuno-genetický znak, a DNA Covidu vašemu imunitnímu systému bude připadat jako DNA vašeho vlastního těla a odmítne s virem bojovat, a ten virus vás nerušeně zlikviduje. Tož tak!


annnie
21. 05. 2021
Dát tip

Hmm... Ovšem leckteří tenkrát museli hodněkrát na pivo, než do toho ksč dokázali vlízt...

Nojo, je to posun. A další posun je, že si můžem stěžovat :)


VUML byl třeba ke kariernímu postupu...


Abakus
21. 05. 2021
Dát tip

ksč neksč,  ale čo taký VUML?


Norsko 1
21. 05. 2021
Dát tip Benetka

Norsko chtělo říct, že mu dochází, tudíž má problém


Norsko
21. 05. 2021
Dát tip

Slabej cíl. Pivo, co to je?


Aru
21. 05. 2021
Dát tip

to jsi napsal přesně, hlavně u nás mladších to moc nedává smysl a včera jsem mrknul na tu covidí mapku a prostě vir už je skoro fuč, když už každýho navštívil


Kočkodan
21. 05. 2021
Dát tip aleš-novák, annnie, bixley, supizmus

 

KSč se také snažila lidem ledacos naočkovat…


Diana
21. 05. 2021
Dát tip

Je to tak.... :-)


snake_01
21. 05. 2021
Dát tip aleš-novák, Janina6, annnie, Benetka

A taky: s postupem času se jednotlivé radosti života ZKRACUJÍ a proměňují, takže z potencionálně příjemného KOČKOVÁNÍ ...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru