Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD tulák

22. 05. 2021
15
11
406
Autor
supizmus

   Bezcílně bloudil krajinou. Městům se vyhýbal, netoužil po kontaktu s lidmi. Májové deštíky se zvrtly ve střídání bouřek a průtrží. Všechny věci, které si sebou tahal zmokly oblečení, které měl na sobě bylo komplet promočené. Voda mu těle stékala na odřené bosé nohy. Stopy, které zanechával v zablácené lesní cestě, déšť a potůčky, které se na ní tvořily, za krátko zahladily.

   Narazil na seník. Uvnitř bylo sucho a dost místa. Věci, které měl v batohu vytahal a na drobné výčnělky z dřeva rozvěsil. Posadil se na kopu sena a stále oděn v promočené oblečení dlouho bez jediné myšlenky koukal otevřenými dveřmi na déšť vně útočiště. V této pozici usnul.

   "Znám Tě jménem, vždycky jsem Tě znala!" Překvapen milým dívčím hlasem se probudil. Do seníku zasvitlo slunce. Zatímco spal, oblečení na něm zčásti uschlo. "Nejsi tulák, jsi poutník! I když jsi mě neznal, já Tebe ano. Vedla jsem Tě za ruku a došel jsi cíle."

   Slyšel hlas, ale nikoho neviděl. Vyšel před seník.Namísto lesa byl v zahradě. Kvetly šeříky. Žena oděná pláštěm s dvanácti hvězdami nad hlavou se usmála a pokynula rukou, aby se nezdráhal ji následovat. Usmál se, poděkoval a šel za ní.

   Lesníci Tatranského národního parku přivolali policii i záchranáře, ale prochladlý bezdomovec, kterého našli ležet v seníku mimo značené cesty, už byl mrtev. Všechno, co měl na sobě, a co nechal poroztahané po přístřešku bylo durch promočené. V jeho očích ale bylo možné spatřit oheň.


11 názorů

Zajímavě podané.


souhlasím s vesuvankou....*/***************


Abakus
22. 05. 2021
Dát tip

Teda neviem, ako je to so senníkom, ale viem, ako to je keď bezdomovec zomrie v susedovej chate - dlho a intenzívne to vyšetruje polícia  a hviezdičky majú tak nanajvýš niekde  navýložkách. Ja som mala šťastie. mňa iba vykradli. 


vesuvanka
22. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Pěkně napsaný příběh s překvapivým závěrem, TIP


Kočkodan
22. 05. 2021
Dát tip

 

Supíku, já mohu – pozor, drobná slovní hříčka – bez uzardění napsat, že se mi to líbilo.


Janina6
22. 05. 2021
Dát tip Já Lucie píšu..., Benetka

 

Docela zajímavý příběh, i když je pravda, že šeříky v něm nemají zrovna důležitou úlohu. Zdá se mi, že jsi s psaním asi spěchal, chtělo by to ještě pročíst, doplnit chybějící interpunkci, opravit chybky, třeba: „Všechny věci, které si sebou tahal zmokly oblečení…“ – „Všechny věci, které s sebou tahal, zmokly, oblečení,…“

A ještě bych se přimlouvala za nějakou změnu u „durch promočené“ – v textu, kde používáš spisovný, až vznešeně znějící jazyk s výrazy jako vně útočiště, dojít cíle, působí durch jako pěst na oko.


MilanH
22. 05. 2021
Dát tip

Líbí se mi :-)


bixley
22. 05. 2021
Dát tip

Překvapivě zpracované téma. Ale střídáním realistického, poetického a krimi žánru to má svůj půvab.


Souhlasím s Gorou! Ale líbí se mi to, i když trošku více šeříků by neškodilo :) 


Gora
22. 05. 2021
Dát tip

Krimi mini, supíku... je to dobrý příspěvek k TD, ačkoli se tam šeřík sotva mihnul:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru