Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledá se dokonalý dítě

25. 05. 2021
4
9
349
Autor
Aru

Předchozí díly ve sbírce

Ërlli - Árli

Mjørin - Mjérin

Noc se rychle přibližovala a tak Ërlli s Mjørin využily situace a vytratily se ze svatební hostiny. Přejedený Tortill zatím usínal s rukama v zákusku a málem by se do něho i celý svalil, kdyby ho jeho družka nezachytila a potom i očistila od dobrot. Tortillovi se zdálo, že roztápí svoji starou kovárnu a ková o sto šest, jako nějaký šílený pošuk. Když odešel do světa, zprvu nemohl vůbec usnout, chyběl mu žár kovárny a zvonění v uších s kterým vždy usínal po celodenním bušení kladivem. Koval všechno, nářadí, zbraně, zbroje, všelijaká vylepšovací udělátka se špetkou magie, která nikdo nepotřeboval, ale bavila ho. Ve světě pak strašně zlenivěl.
 
Zatímco Tortillova milá odnášela ho spát, (zcela počestně) tak ty dvě na to vlítly. A najednou bylo ráno, to byla rychlá noc, viďte děti? Ale nebojte, pokud chcete vědět více, zeptejte se svojí paní učitelky v hodině sexuální výchovy, co ty dvě dělaly, možná vám to před třídou s nějakým nadaným žákem (nebo žákyní) i názorně ukáže, co jak a kam. Mjørin se ráno protahovala, přes zatlučená okna nepronikl jediný paprsek karcinogenního světla. Mjørin políbila Ërlli na tvář svými mrtvolně bledými rty až to Ërlli vzbudilo a zamilovaně (se po divoce vášnivé noci) dívala na Mjørin, která se k Ërlli přitulila svým chladně ledovým tělem. Chvíli váhala, ale nakonec se odhodlala s tím jestli by nechtěly mít spolu dítě, takříkajíc dohromady. Ërlli ještě rozespalá, ne tak úplně při smyslech nechápala jak by měly přijít k dítěti. A potom padlo to slovo 'adopce', Ërlli si oddechla, že se nebude muset nechat zbouchnout u dálničního exitu jako nějaká lehká holka.
 
Spolu pak přemýšlely jaké by to dítě mělo být. Trolla i obra zamítly hned, nejenom že by se jim takové dítě nevešlo do dětské postýlky, ale ani do baráku. Lidské dítě sice mělo dobré proporce, ale lidi nežijí dlouho a nepřipadalo jim správné pít vlastnímu dítěti krev. Z usilovného přemýšlení Mjørin vyhládlo a lupla do sebe obsah lahvičky, kterou měla v nočním stolku a hned měla zase zdravě bledě bílou barvičku ve tváři. "Tak to bude víla," vykřikla Ërlli a vyprávěla Mjørin, že bývala královnou víl, ale pikantní podrobnosti vynechala. Přece jenom mladé manželství nevydrží vždy všechny oplzlosti z minulosti. Mjørin celá nadšená hned návrh schválila.
 
Tortill už byl vzhůru a připravoval snídani. Sbíral na zahrádce maliny do košíčku a když se potkal s červíkem, tak ho opatrně přenesl na jinou malinu, (většinou už přezrálou) kterou už nehodlal sbírat. Ale najednou se rozrazily dveře od domečku a vyběhly Ërlli s Mjørin a se smíchem mu vyprávěly o svém novém (budoucím) přírůstku do rodiny. Tortill se poškrábal na bradě rukou od malin, že se to musí sepsat a vyvěsit, aby se o tom taky někdo dozvěděl. Tortill měl za sebou řádně vychozenou školní docházku, patřil k nejlepším z třídy a měl jedničky od shora až dolů a na konci roku vždy od třídní dostával ty nejhezčí obrázky z razítek na vysvědčení, až jich měl celé vysvědčení plné. Všichni se pak vrhli na maliny, aby to bylo rychlejší a po vydatné a zdravé snídani už všichni čtyři přemýšleli nad inzerátem. Tortill měl nádherné skřítčí písmo, abych vám to děti přiblížil, vypadalo to jako něco mezi škrábanci od kočky a drolící se omítkou na zdi. Ale pro vás jsem to přeložil, i když velmi volně: "Mjørin a Ërlli, šťastný pár, hledá potomka nového, musí to být víla, tak shodly jsme se. Nechť zájemce, ať se uchází u nás doma, pokud chce být naše dcera."
 
Tortillova družka byla na něho hrdá, jak to krásně sepsal a ty dvě byly nadšené a těšily se na davy, které se k nim povalí. Tortill ještě nadělal kopií do foroty a se svojí milou šli ta oznámení vyvěsit na místa, které jsou takříkajíc navštěvovaná, jako hospody, veřejná WC, nebo na domek čarodějnice, kde bývaly strašné fronty na lektvary všeho druhu. Ërlli s Mjørin seděly před domkem a vyhlížely ten dav, kterému se ale nechtělo vůbec dorazit. A jaké z toho plyne poučení děti? No přece, když můžete sedět doma, tak nikam nechoďte, štěstí samo za vámi dorazí.

9 názorů

Aru
25. 05. 2021
Dát tip

v dalším díle Evži, nech se překvapit ;)

děkuju


Nechci být špatným prorokem, ale něco mi říká, že to nebude jednoduché.


Aru
25. 05. 2021
Dát tip

to mě nenapadlo, ta víla už trochu vystupuje z mlh představivosti, ale bylo by to zajímavý, budu o tom nápadu uvažovat :)

díky ;)


čo ak sa im zapáčia trojičky víly navlas rovnaké? 


tak to beru zpátečku...a stejně......z mojí krve by měla osypky


Aru
24. 05. 2021
Dát tip

noooo, mezi uchazeče se můžeš dostal, ale abych tam neměl půlku Písmáku :D

jenom upozorňuju, že Mjørin je plná upírka, žádná televizní nána a že tu krev potřebuje, na Tortillových malinách by nevyžila :D


nojo....dyš já jsem takový poděs:-))))))


Aru
24. 05. 2021
Dát tip

iví, ty chceš být dcerou upírky a valkýry? :)

ten díl je jinak úplně předělaný, už to mělo 3 odstavce, které se sem vůbec nedostaly.

Tortill je skřítek, ale nějakým nedopatřením pracoval u trpaslíků, to pořád není vyřešený, jak se tam dostal.

děkuju moc, v příštím díle někdy přijde to jejich dítě


blacksabbath
24. 05. 2021
Dát tip Aru

Takové úplně obyčejné domácí štěstíčko....:-))))....Tortill měl nádherné skřítčí písmo....něco mezi škrábanci od kočky a drolící se omítkou na zdi... Nechť zájemce, ať se uchází u nás doma, pokud chce být naše dcera."...nejsem víla.....ale hlásím se...mohu????


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru