Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kauzička aneb mediální orgasmus

27. 05. 2021
5
56
1005
Autor
Kastel

Náš politik mladej Feri

Má pinďoura všemi směry

Tuhle plácne sem tam chytí

Což byl pro něj smysl bytí

 

Dívky Ferim protažené

Asi trochu opožděné

Vzpomněly si po pár letech

Že byl u nich na záletech

 

Když s ním byly pospolu

Nedosáhly vrcholu

To se ovšem neodpouští

Nenávist to u nich spouští

 

A tak mladý politik

Začíná mít v oku tik

Pěkně si to odskáče

Holky dojdou orgáče…


56 názorů

podezdívka
13. 10. 2021
Dát tip

Stále dobrej...


Lami
30. 05. 2021
Dát tip

Doufám, že jestli je vinen, zavřou ho až zčerná.(:-)


Lami
29. 05. 2021
Dát tip

Možná jsem dement, ale vy jste nezdvořák a vystavujete to tady docela otevřeně.Já vám nadávat nebudu, nevím proč bych to měl dělat.Myslel jsem, že se na Písmáku k sobě můžeme chovat slušně, třebaže máme možná rozdílné názory.Myslím, že jste udělal chybu, ale omluvu nepožaduji.


Lami
29. 05. 2021
Dát tip Kastel

Máte smysl pro humor.To se mi líbí.Ať už něco udělal nebo ne (ale nejspíš jo), pokaždé mne zarazí, že si to na to ty slečny vzpomenou až po letech.A zrovna ve volebním roce.Jen mě zajímá, jak se taková tvrzení po tak dlouhé době dokazují.


Luzz
28. 05. 2021
Dát tip

skvělý odhad, aleši. za vším stojí obskurní média... ještě mi chybí nějaký tajuplný náznak, že jde vlastně o celosvětové spiknutí elit... s cílem odstranit jednoho významnýho a vlivnýho politika... a do toho ty tvoje debilní smajlíky, aby bylo vidět, jak jsi děsně nad věcí. prostě radost diskutovat.


ještě to nebylo v televizi? :o)


jo. bylo to v televizi, tak to musí být pravda.


mno, zatím jsme ve fázi "jedna paní povídala". Kauza se rozběhla díky obskurnímu časopisu A2larm, povedlo se odstranit jednoho populárního politika.

jestli je to všechno smyšlené, to se teprv ukáže, až budou "oběti" vypovídat na policii, případně před soudem. Jenže to je běh na dlouhou trať...


pane jo! vysmívá se obětem? kde konkrétně? A obětem čeho? Mediální kampaně? Počkejme si, jak budou oběti vypovídat u soudu...aby nakonec ještě Feri nevysoudil odškodné za pomluvu...


Luzz
28. 05. 2021
Dát tip

kastele, zdá se, že jsi vůbec nic nepochopil - tady nejde o líbivá slůvka, ale o to, že se vysmíváš obětem (první text) nebo že stavíš do přímé souvislosti barvu pleti a činy (druhý text).

no a pokud se vůči těmto textům někdo náhodou ohradí, tak hned vyrukuješ s pokrytectvím, korektností a aktivistkami - což je skvělá ukázka tvé tolerance a respektování práva na názor, který zmiňuješ ve svým posledním komentáři.

jo a zkus se zamyslet nad tím, jakej je rozdíl mezi černým humorem a stupidním výsměchem.

víc k tomu nemám co dodat.


aleš-novák
28. 05. 2021
Dát tip Kastel

přesně. když budeme pokrytecky zavírat oči nad nepořádky a dávat si pozor na to, co říkáme, systém nás semele. Karel Havlíček Borovský se do tehdejšího režimu opíral bez servítků, byl za to i popotahován...a dodnes je v čítankách.


Kastel
28. 05. 2021
Dát tip aleš-novák, Lami

Nikdy jsem nepsal poezii, vždycky jen říkanky se snahou o pointu s náznakem humoru. Nicméně chápu, že dnešní korektní (já říkám pokrytecká) doba tomi nepřeje. Nemám problém s vtipy o smrti, o židech v koncentráku atd., je to můj způsob obrany proti všemu tomu svinstvu a nemyslím, že když budeme věci nazývat líbivými slůvky, že se změní jejich podstata. Nikdy nehodlám být korektní, i když už jsem kvůli tomu 2x přišel i o práci.  Navíc určitě chápu ty krytické názory, je to Váš úhel pohledu, na který máte právo, stejně jako já na ten svůj. Takže díky za přečtení i za ně.  


a z Čapího hnízda se dělat legrace může? když je ve fázi vyšetřování? nebo třeba z Vrbětic?


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

Kasteli, tohle prostě s prominutím nemá žádnou úroveň, stejně jako hlavní text tady, navíc psát o něčem tímto stylem co je ve fázi vyšetřování je dost ubohý


tak ji napiš, uvidíme...:o)


je to hnuj? a proč? prostě angažovaná aktuální říkanka, nehraje si na intelektuální poezii.


Kastel
28. 05. 2021
Dát tip

Vranik a belous je taky rasisticke?


Luzz
28. 05. 2021
Dát tip Aru

stejně stupidní jako ta první. navíc trapný a rasistický.


Kastel
28. 05. 2021
Dát tip Lami

Novodobá šlechta aneb právo první (n)moci

Nadržený černoušek

šeptal něžně do oušek 

drž už hubu hloupá krávo

na tvé tělo já mám právo

To je přee jasná věc

protože jsem poslanec...

Lepší?

 


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

omlouvám se všem redaktorům, měl jsem celou dobu na mysli, že jenom část redakce neobohacuje jiné svými postřehy a radami, či jinak nepřispívají k tvůrčí atmosféře Písmáka


Aru
28. 05. 2021
Dát tip

Radovane, nepsal jsem o sterilizaci tvorby, ale o to mít zájem o autory/zdejší tvorbu. u nováčků, kde bych očekával podporu redakcí, že jim pomůžou a vysvětlí co a jak to tady chodí, a z toho taky nic. tak trochu ty vaše redakce postrádají smysl.

nebo jaký smysl mají mít redakce? parta profíků co tipují a výběrují lidi co už prorazili v literárním prostoru? v amatérském prostředí? čekal bych, že redaktor bude fungovat jako takový tmel, lidi co mají zájem o lidi a o to, aby to tu úplně neusnulo. takhle mám pocit, že redakce i z toho co píšeš, že fungujete jako takoví vlci samotáři co tady vyzobávaji to nejlepší, nebo to nejhorší v tomhle případě


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

čistý zájem? to je zas co, prosím tě?

a kdyby se tě teď zeptal někdo jiný, tak ho taky pošleš někam?

ale ok, beru to tak, že nechceš anebo nejsi schopen odpovědět.

svým způsobem je to vlastně taky odpověď.


Tahle otázka už není poté, co jí předchází, z oblasti čistého zájmu. 


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

r.j.v., no mě by to fakt zajímalo, proč jsi tomu dal tip - přijde ti ten text jako břitká satira? skvěle zpracované aktuální téma? nebo čím tě zaujal?

- a promiň, vyhýbat se odpovědi na takovou otázku stylem "mně nezajímá, čemu dáváš tipy ty, takže tebe by to taky zajímat nemělo" je dost mimo mísu.


kde jsem se chlapácky vysmíval obětem sexuálního násilí? prosím okopíruj mi můj text a pošli mi to, nebo pošli odkaz na nahrávku 


šovinistcká prasárna (jak to nazýváš) ve spojení s prací redakce (jak jsi to napsal) přišla, jak jsem napsal 

neptám se tě na tvé tipy, proč je dáváš, nemám důvod posuzovat kohokoliv  tip, žádat zdůvodnění, nic mě po tom není


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

ne, žádný volání po tom, aby s tím někdo něco udělal, to nebylo; to je tvoje zcestná interpretace - protože co by s tím jako redakce měla dělat? fakt nechápu, co máš na mysli tím "co asi???"

hele, a tobě tato šovinistická prasárna (pardon, satirická báseň) opravdu přijde tak dobrá, žes jí dal svůj redaktorský tip - a to bez jedinýho slova?


ano můžu - jeden redaktor tipuje - druhý ne, takže v tipování nejsme homogenní

sterilizace - přišla mi slova - povzdych - nad způsobem, jakým redakce poslední dobou pracuje. a sorry, tipovat tuhle šovinistickou prasárnu...jako volání po tom, aby s tím ta redakce něco udělal - co asi??? 


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

r. j. voříšku, o homogenizaci redakce jsem nikde nepsala - jen jsem vyjádřila nesouhlas s tím, jakým způsobem pracuje.

poznámku o sterilizaci tvorby nechápu - ani v souvislosti s básničkou ani v souvislosti s diskuzí. můžeš to prosím tě nějak přiblížit?


ani redakce není homogenní útvar, kdyby byla, musela by být tvořena jedním člověkem

osobně nejsem a nebudu pro sterilizaci tvorby, zažil jsem to za totáče, kde i satira byla předepsána


Aru
27. 05. 2021
Dát tip

Majaksi, tip jsem tomu nedal, takže ne, nelíbí se mi, stačí to takhle?


Gora
27. 05. 2021
Dát tip

Kastele, podle mne je to nevhodné /i jako blbůstka/.


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip lawenderr

ano, autore, to je přesně ono - nestraníš ani obětem ani viníkovi. všechno je to vlastně docela legrace, že jo.

bohužel tento text asi vystihuje to, co si o této kauze myslí většina "slušných lidí" - oběti si za to vlastně můžou samy, byly opilé... pokud s tím měly takovej problém, měly se ozvat dřív atd.


Kastel
27. 05. 2021
Dát tip Lami

Aktivistky zase perli. Aby nedoslo k omylu, absolitne necitim potrebu se obhajovat, zvlast u blbustky, kde nestranim Ferimu ani tem holkam, a pointa je uplne nekde jinde, protoze blbustka. Je fajn, ze diskutujete, mozna dosahnete nechteneho a dostane se to mezi nejdiskutovanejsi "dila".


Aru
27. 05. 2021
Dát tip

Majksi, to rece neberu, ale redakce mají svoje zašuplíkovaný autory (ne všichni) a víc neřeší, takový mám pocit, třeba mi to někdo vyvrátí


Aru
27. 05. 2021
Dát tip

Luzz, tak to máš určitě pravdu, že redaktor by si měl držet určitou úroveň a myslet tak nějak v širším celku. i to je součást zdejší kultury, redaktor dá tip, ale nepřidá k tomu ani čárku. od redaktorů bych čekak víc, na druhou stranu když jsem viděl jak se tady protěžuje haiku, tak jsem zamáčkl slžičku, plus objevování a vedení nových/nezkušených autorů 0


Aru
27. 05. 2021
Dát tip

Majaksi, nikde jsem nepsal, že redaktor musí tipovat, ale ani nečíst? to mi přijde trochu málo: redaktor prózy reka, aktivita za květen, jeden tip a jedna kritika, u jednoho u jednoho a toho samého textu, myslím ze tu bylo určitě víc textů v próze


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

aru, tenhle text neospravedlní ani zařazení do blbůstek.

co se týče redakce, byl to z mé strany jen povzdych - nad způsobem, jakým redakce poslední dobou pracuje. a sorry, tipovat tuhle šovinistickou prasárnu... no nevim. jasně, je to vizitka tipujícího, ale... když to zaženu do extrému - někdo si řekne - má to tip od redaktora, tak to nemůže být tak blbý... tip sem, tip tam, pak se to následující den objeví na hlavní stránce písmáka jako nejúspěšnější dílo... skvělá vizitka pro literární server.


Aru
27. 05. 2021
Dát tip

Luzz ale zase je to blbůstka, přestože jsou redaktoři, kteří ani nemrknou na denní dávku nových textů (což myslím, že by měli dělat z pozice redaktorů), podle svého zaměření próza/poezie (bez ohledu v jakém je text šuplíku zařazen a až komentař by přizpůsobili tomu do jaké kategorie to mrsknul autor) a redaktoři co jsou vidět za 1/6/12 měsíc/e, u těch moc nechápu proč drží ten titul/je jim držen.

nakonec si myslím že kreativita (tvořivost) a nápady vůbec se tady moc necení a napůl funkční redakce s některými málo se objevujícimi/nebo skoro vůbec redatkory tomu moc nepomáhá.

takže očekávání od redakcí musíme mít nízké, takovýho Lyryka jsem tu viděl za celý rok jednou

- omlouvám se všem za tu esej :)


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

pardon, redaktor poezie.


Luzz
27. 05. 2021
Dát tip

neskutečně stupidní text.

ale tipuje to redaktor prózy, tak to asi bude mít vysokou literární hodnotu a dalekosáhlý přesah.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru