Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moudrý tribunál

27. 05. 2021
3
6
398
Autor
Movsar

Moudrý tribunál

Zasedl tribunál. Ceremoniář zatloukl holí o zem a vyzval přítomné povstat. Tak se stalo.

Do síně vešli soudci v talárech, s  parukami na hlavách, každý s nějakou učenou knihou v podpaží. Potom, co se posadili, ceremoniář povolil přítomným sednout. Tak se stalo.

Soudce v čele vyzval žalobce přednést obžalobu. Byla strašlivá, i přednes si nezadal s projevy Urválka a jemu rovných.

Následovala výpověď obžalovaného Dominika F. Skutky kladené mu za vinu popřel.

Jako svatí na orloji střídaly se v síni ponížené dívky. Přednášely svá utrpení, neznaly se k svým vagínám, jako by to byly cizí věci, jež dosud nepotkaly, zapíraly svou rozkoš, jako by to byla nejhanebnější věc na světě. Zato obžalovaného podávaly s vhledem inženýrek lidských duší.

Závěr patřil opět líté obžalobě, tu vystřídala opatrná obhajoba a závěrečné slovo obžalovaného: Nevinen.

Ceremoniář udeřil o podlahu, soudci se odebrali k poradě.

Povstaňte a poslyšte rozsudek jménem republiky: Obžalovaný se zprošťuje obžaloby, zaznělo triumfálně síní. Všichni, už vsedě, napjatě čekali odůvodnění, obžalovanému se ještě chvěly konečky vlasů, takže vypadaly jako trsy kavylu chvějící se v lehkém vánku. Soudce překvapivě zůstal stručný: Jakkoli soud došel k závěru, že skutky, jak byly popsány v  obžalobě a vylíčeny poškozenými, se staly, nemohl přehlédnout tisíciletý princip pohlavnosti, jenž v tomto případě vylučuje aplikaci pozitivních norem a je formulován tak, že Říká-li žena ne, myslí ano. Podrobné odůvodnění bude součástí písemného vyhotovení rozsudku. Tak se stalo.


6 názorů

Movsar
01. 06. 2021
Dát tip

Základem je nebrat nic vážně, milí čtenáři. Tedy žádné pohoršení, neboť svět literatury a svět reality je třeba nechat odděleny. 


Markel
29. 05. 2021
Dát tip

dobře napsáno :-)) *. Bojím se, že nám Dominik pěkně zavařil a i u nás bude pěkně horko. Pokud se žena chová jako lehká děva, pije první ligu, není se co divit.Tím nechci bagatelizovat násilí na ženách, ale mnohdy ženy údajné znásilnění a zneužívání dětí v rodině použijí v boji proti mužům v rámci rozvodu. Divná doba.


Nevím, co na tom mám napsat... Asi jsem trošku v šoku. Stejně jako annnie nevím, jestli si to bral jako vtip nebo ne. Pokud ano, tak jsem se výjimečně moc nepobavila. Přemýšlím o tom. Nejvíc jsem zmatená z Tvé věty: Říká-li žena ne, myslí ano. Vážně si to myslíš? Já s Tebou úplně nesouhlasím, proč by to dělala?! Uznávám, u něčeho to funguje. Např. když žena řekne: ,,Už mi nechoď na oči!" Tak to občas tak nemyslí, ale pokud jde o znásilnění, tak to je úplně jiný level a ne natahování za slovíčka. Jako moudrý tribunál to bohužel nevidím...


Marcela.K.
28. 05. 2021
Dát tip

...a po oznámení rozsudku ve zprávách v TV, ženy s šedými vlasy začaly přemýšlet a vzpomínat, kolikrát že to bylo proti jejich vůli ...a s kým a kdy a kde? a najednou je jim jasné, že život jim zničili ti násilníci, na které málem zapomněly...

Mladé panny, rychle otvírají své iphone a nahazují udičky .. konečně pochopily, kudy se dostat s "vysokou školou života" mezi celé brity.

A nadpoloviční většina poslanců rychle podepsala souhlas s rozpuštěním sněmovny

...a král Šalamoun se v hrobě obrátil.


annnie
28. 05. 2021
Dát tip

Nemyslíš to vážně, že ne? Vzhledem k tvým předchozím věcem tipuju, že ne, ale poznat to z toho textu není a.


Lami
27. 05. 2021
Dát tip

Ve staré Mezopotámii se přihlíželo k tomu, kde ke znásilnění došlo.Pokud to bylo mimo okruh města, měla dotyčná smůlu.Mohla tam přece sama přijít.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru