Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázky

28. 05. 2021
8
6
425
Autor
Debbi
Kladu si otázku co se to děje

život mám na vlásku, on se mi směje

on se mi vysmívá, dělá si šašky

ukládám vzpomínky v odnosné tašky




Vynáším na půdu vše co mě tíží

dýchá mi na záda smrt, co se blíží

na trámu s provazem mé tělo chladne




A další otázky? Už nemám žádné

6 názorů

Vážné téma psané s nadsázkou, super. :)


Jjjjj...vypsat se z toho nebo vyspat......občas si připadám také tak...*/*****


Debbi
29. 05. 2021
Dát tip

Kami, mám pocit, že bydlíš vedle a chodíš k nám na nedělní kávu. Jak jinak bys věděl, že když někdo vytáhne z regálu ručník tak, že povystrčí ty ostatní, fakt mě to fyzicky bolí. Ale nenadávám, opravím to a doufám, že si toho pachatel všimne a dá si příště pozor. Prdlajz! Ale o tom je soužití více osob a ani to, a ani nic jiného nestojí za to kazit si den, natož život. A to je taky odpověď na tvůj druhý odstavec :) 


Kamamura
29. 05. 2021
Dát tip

Naštěstí je mezi nápadem a realizací podstatná bariéra stavěná do cesty pudem sebezáchovy. V této básni dobře kontrastuje zoufalství s pro autorku obvykým smyslem pro pořádek, upravenost a harmonii. Sice o ní vím jen to, co se dá přečíst z místní produkce, ale vsadím se, že nepořádek v poličkách, nebo v pokoji nemívá ;-) Když si někdo takový sundá kabát, aby skoncoval se životem, nenechá ho válet se na zemi, ale složí ho do úhledného "čtverečku". A to je důvod k respektu.

P. S. Předpokládám, že faktickou realizací sebevraždy se autorka nezabývá, když sem píše v tomto stylu. Pokud bych se náhodou mýlil, pak je čas vyhledat odborníka - odchod ze světa je krok jednosměrný, a dá se provést vždycky. Před ním je třeba zvážit, jestli ještě nejsou jiné alternativy, případně nesplněná přání. A to píšu z pozice člověka, který si ještě před rokem myslel, že už je mu úplně všechno jedno. Druhý odstavec myslím narozdíl od provního vážně. 

 


Debbi
28. 05. 2021
Dát tip blacksabbath

Ano, je to nadsázka. Občas přijde chvíle, kdy bychom nejraději vzali provaz a šli na půdu vybrat správný trám. Je fakt, že "vypsat" se z toho je lepší varianta. A zdaleka ne tak definitivní... 


Alegna
28. 05. 2021
Dát tip

Cítím v tom  nadsázku ,:-) a to  cením


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru